Πολιτικη & Οικονομια

«Συγγνώμη» Τσακλόγλου για τους «δικηγόρους - ντελιβεράδες» μετά τις οργισμένες αντιδράσεις

Τι είχε πει στον τηλεοπτικό άερα

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου
Πάνος Τσακλόγλου: Ο υφυπουργός ζήτησε συγγνώμη μετά τις αντιδράσεις © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Πάνος Τσακλόγλου: Η συγγνώμη του υφυπουργού Εργασίας για τους «δικηγόρους - ντελιβεράδες» και οι αντιδράσεις

Η δήλωση του Πάνου Τσακλόγλου για τις απολαβές των δικηγόρων και των ντελιβεράδων προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις όχι μόνο των νομικών, αλλά και της αντιπολίτευσης. Σήμερα, ο υφυπουργός Εργασίας με ανάρτησή του στο Facebook ζητά συγγνώμη για «την άστοχη» - όπως αναφέρει - δήλωσή του και επισημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν στις προθέσεις του να προσβάλλει τους δικηγόρους. 

Ο Πάνος Τσακλόγλου κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του παρουσίας στο Action24 αναφέρθηκε στις αλλαγές που έρχονται το επόμενο διάστημα στους ελεύθερους επαγγελματίες. Μάλιστα, όταν ο δημοσιογράφος της εκπομπής του είπε «έχω φίλο δικηγόρο ο οποίος δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει 900 ευρώ και έχω φίλο ντελιβερά, ο οποίος βγάζει 1.400», ο Πάνος Τσακλόγλου απάντησε: «Ο φίλος σας ο δικηγόρος γιατί δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράςΓια να το πω λίγο διαφορετικά. Προφανώς ο δικηγόρος συνεκτιμά και τις σπουδές του, το βιοτικό επίπεδο, τις συνθήκες εργασίας και ούτω καθεξής. Εάν το ντελιβεράδικο πήγαινε στα 3.000 ευρώ θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω να αμφιβάλλω εκεί πέρα. Η αγορά εργασίας είναι εκείνη που προσδιορίζει τον μισθό. Ο μισθός είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Αυτό που μου λέτε πάει να πει πως έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx774fs0enjt)

Πάνος Τσακλόγλου: Αντιδράσεις για τη δήλωση του υφυπουργού

Στο παραπάνω σχόλιο του Πάνου Τσακλόγλου αντέδρασε μέσα από ανάρτησή του στο Χ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σημειώνοντας: «Οι δικηγόροι καλούνται από τον Υφυπουργό Εργασίας "να γίνουν ντελιβεράδες, γιατί έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες". Επειδή όμως έχουμε, αναλογικά, ακόμα πιο πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς (στο πιο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα της Ευρώπης), τους καλώ να δώσουν εκείνοι πρώτοι το καλό παράδειγμα του μεροκάματου, εφαρμόζοντας τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης». 

Μέσω ανακοίνωσης σχολίασε το ΠΑΣΟΚ τη δήλωση του Πάνου Τσακλόγλου. «Η αλαζονεία και η έπαρση κοντεύουν να γίνουν δεύτερη φύση των Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: 

«Ο Υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, που "ανεβοκατεβάζει" τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα τηλεοπτικά παράθυρα, απαξίωσε χθες τους επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι αυτοί, που μπαίνουν στο στόχαστρο της φορολογικής ατζέντας, που επιμελώς απέκρυψε προεκλογικά η Κυβέρνηση έχοντας το θράσος να επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ που πρότεινε τη φορολόγηση όσων κατέχουν μετοχές και ακίνητα αξίας εκατομμυρίων ευρώ, και όχι των αδύναμων και της μεσαίας τάξης. Ας μην έχουν όμως αυταπάτες: Τώρα είναι αντιμέτωποι με τα προβλήματα που δεν έλυσαν και όσα οι ίδιοι δημιούργησαν». 

Όμως, και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με αναρτήσεις του στα social media, αντέδρασε για τις δηλώσεις, ζητώντας την παραίτηση του υφυπουργού. 

Aνακοίνωση εξέδωσε και ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας. «Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα 25.11.2023 στην Αθήνα, καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις απαράδεκτες δηλώσεις του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τις οποίες επιχείρησε να προσβάλει και απαξιώσει το δικηγορικό σώμα. Ο αλαζών, καιροσκόπος και διανομέας αθλιοτήτων της εξουσίας υφυπουργός, με τη συμπεριφορά του αυτή προσβάλλει ευθέως το Κράτος Δικαίου, αναγκαίο και αναπόσπαστο τμήμα του οποίου αποτελούν οι δικηγόροι, ως συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Προσβάλλει και υποτιμά τη Δικαιοσύνη και τη διαδικασία απονομής της. Προσβάλλει όλους τους νέους επιστήμονες που έχουν αφιερώσει χρόνο και έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να εκπληρώσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει πάραυτα». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx7wp7mn8mup)

Πάνος Τσακλόγλου: Πώς σχολιάζει τη δήλωση ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε την τοποθέτηση του υφυπουργού μέσα από τον ΣΚΑΪ και έκανε λόγο για «ατυχέστατη και πολύ λανθασμένη δήλωση του κ. Τσακλόγλου».

«Υπάρχει μια πολύ μεγάλη και δίκαιη αντίδραση του δικηγορικού κόσμου για την ατυχέστατη, πολύ λανθασμένη δήλωση του κ. Τσακλόγλου. Ως υπουργός Εργασίας, ζητώ συγγνώμη από όλους τους δικηγόρους της χώρας. Σε καμία περίπτωση, αυτό που εν είδει τηλεοπτικής ελαφρότητας ελέχθη εκείνη την ώρα, δεν εκφράζει ούτε το υπουργείο Εργασίας ούτε την κυβέρνηση ούτε τον κ. Τσακλόγλου. Ο ίδιος βγήκε και ζήτησε συγγνώμη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

«Και ο πρωθυπουργός και εγώ και το σύνολο των βουλευτών της ΝΔ σεβόμαστε απολύτως το δικηγορικό λειτούργημα», πρόσθεσε. 

Πάνος Τσακλόγλου: Η συγγνώμη του υφυπουργού

Ο Πάνος Τσακλόγλου θέλησε να ζητήσει συγγνώμη για τη δήλωσή του μέσα από ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία και αναφέρει: «Σε συνέντευξή μου σήμερα στο Action24 προχώρησα σε δήλωση η οποία ήταν άστοχη και για την οποία θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη», ενώ σε άλλο σημείο προσθέτει:

«Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους τους οποίους σέβομαι. Σε όλη μου τη διαδρομή πορεύομαι με βαθειά εκτίμηση προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες. Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα πρωτίστως κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να  αναιρέσει την ουσία της συζήτησης». 

Σε συνέντευξή μου σήμερα στο Action24 προχώρησα σε δήλωση η οποία ήταν άστοχη και για την οποία θα ήθελα να ζητήσω...

Posted by Panos Tsakloglou on Friday, November 24, 2023

Viral ο δικηγόρος που ακολούθησε τη συμβουλή Τσακλόγλου

Τελευταίες ώρες έχει γίνει viral σατιρικό βίντεο που δείχνει δικηγόρο να ... ακολουθεί τη συμβουλή του Πάνου Τσακλόγλου και να γίνεται ντελιβεράς. Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ένας δικηγόρος - διανομέας φτάνει στη διεύθυνση από όπου έγινε παραγγελία και ζητά συγγνώμη από την πελάτισσα για την καθυστέρηση, λέγοντας πως έκλεινε δικογραφία.

Όταν, όμως, ανοίγει το κουτί της πίτσας για να δείξει ότι έχει φέρει τη σωστή παραγγελία, διαπιστώνει πως άφησε στο δικαστήριο την πίτσα και έβαλε τον φάκελο της δικογραφίας κουτί. Η πελάτισσα τον λυπάται για το πάθημά του και επιχειρεί να του προσφέρει τιπ, με τον δικηγόρο να απαντά «τι πάτε να κάνετε; Θα με καταστρέψετε, να φανεί ότι φοροδιαφεύγω».

Άμεση εφαρμογή της πρότασης Τσακλογλου. Να ναι καλά ο άνθρωπος

Posted by Alexis Markopoulos on Friday, November 24, 2023

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.