Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά με 23,5 μονάδες η ΝΔ - Σε 15 ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 2,5 μονάδες

Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 15% - Τι λένε οι πολίτες για τις κινήσεις Κασσελάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά με 23,5 μονάδες η ΝΔ - Σε 15 ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 2,5 μονάδες
© ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά η ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 15% - Τι λένε οι πολίτες για τις κινήσεις Κασσελάκη

Δυσοίωνο προδιαγράφεται το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Οι πολίτες σε ποσοστό που φτάνει το 62% πιστεύουν ότι τα πράγματα για το κόμμα μετά τις πρόσφατες αποχωρήσεις στελεχών (και χωρίς να υπολογίζονται αυτές που έγιναν σήμερα) θα πάνε λίγο ή πολύ χειρότερα.

Οι πολίτες δεν βλέπουν με καλό μάτι τις κινήσεις Κασσελάκη, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δίνει μάχη με το ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση, την ώρα που η ΝΔ παραμένει πρώτη και με διαφορά και το ΚΚΕ εμφανίζεται ενισχυμένο.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων οι 6 στους 10 κρίνουν αρνητικά τις πρόσφατες εσωκομματικές πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη. Αρνητικά, όμως, κρίνει και το 34% εκείνων που δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούνιο τις πρωτοβουλίες του προέδρου του κόμματος, ενώ το 80% εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν εκ νέου ΣΥΡΙΖΑ  τις κρίνει θετικά.

Αναλυτικά:

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33%, το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει μία μονάδα από το 12% στο 13% και είναι στη δεύτερη θέση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει 2,5 μονάδες και κινείται στο 12,5%.

 Δημοσκόπηση της Pulse στον ΣΚΑΪ
© Pulse/ ΣΚΑΪ


Στην εκτίμηση ψήφου, με βάση σενάριο κατανομής αναποφάσιστων, η ΝΔ διατηρεί διαφορά 23,5% από το δεύτερο κόμμα που είναι το ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, η ΝΔ εκτιμάται στο 38%, το ΠΑΣΟΚ στο 15%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 14,5% και το ΚΚΕ στο 10,5%. Ακολουθούν Ελληνική Λύση με 5,5%, οι Σπαρτιάτες και η ΜέΡΑ25 με 3,5% και η Νίκη με 3%.

Η μάχη για τη δεύτερη θέση

Στον διαχρονικό χάρτη και με το σενάριο κατανομής αναποφάσιστων, που δείχνει η Pulse, αποτυπώνεται η φρενήρης κάθοδος του ΣΥΡΙΖΑ και η αντίστοιχο άνοδος του ΠΑΣΟΚ. Είναι ενδεικτικό ότι στις εκλογές του 2019 τα δύο κόμματα είχαν διαφορά 23,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει ποσοστό 31,5% και το ΚΙΝΑΛ (τότε) 8,1%, ενώ στην έρευνα του Νοεμβρίου το ΠΑΣΟΚ πέρασε μπροστά κατά μισή ποσοστιαία μονάδα συγκεντρώνοντας 15% έναντι 14,5% του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχασε 17 ολόκληρες μονάδες μέσα σε 4 χρόνια.

Η μάχη για την δεύτερη θέση
© Pulse/ ΣΚΑΪ


Μετά τις αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα θα πάνε λίγο ή πολύ χειρότερα, λέει το 62%, με το 13% να λέει καλύτερα και «τα ίδια» λέει το 17%.

Οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, λέει σε ποσοστό 34% λέει πως θα πάει χειρότερα.

Αξιολόγηση των ενεργειών Κασσελάκη
© Pulse/ ΣΚΑΪ


Στην αξιολόγηση των πρωτοβουλιών του Στέφανου Κασσελάκη εσωκοματικά, το 62% λέει μάλλον ή σίγουρα αρνητικά και μόνο το 25% βλέπει θετικά τις ενέργιές του.

Από πλευράς ψηφορόρων ΣΥΡΙΖΑ, το 60% βλέπει θετικά τις ενέργειές του, ενώ το 34% αρνητικά, αριθμός που αυξήθηκε κατά 4% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Αξιολόγηση των ενεργειών Κασσελάκη από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ
© Pulse/ ΣΚΑΪ

Οι μεταρρυθμίσεις

Σε ό,τι αφορά την πρόταση της κυβέρνησης για τον νέο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, το 19% απαντά ότι είναι προς σωστή κατεύθυνση και όπως πρέπει, το 40% εκτιμά ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κάποιες διορθώσεις. Το 30% απαντά ότι το σχέδιο είναι σε λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ το 11% απαντά ότι δεν έχει άποψη για το ζήτημα.

Φορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών
© Pulse/ ΣΚΑΪ

Στο ίδιο ερώτημα πάντως, σχεδόν 1 στους 2 ελεύθερους επαγελματίες απαντά ότι οι ρυθμίσεις είναι στη λάθος κατεύθυνση, μόλις το 10% πιστεύει ότι είναι όπως πρέπει, ενώ το 36% εκτιμά ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται διορθώσεις. 

1  στους 2 ελεύθερους επαγελματίες απαντά ότι οι ρυθμίσεις είναι στη λάθος κατεύθυνση
© Pulse/ ΣΚΑΪ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.