Πολιτικη & Οικονομια

Οι πρώτες κινήσεις Κασσελάκη μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου - Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία

Ποια θα είναι η νέα ηγετική ομάδα - Φυλλορροεί ο ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Στέφανο Κασσελάκη, μετά τη διάσπαση των 9 της ομάδας Αχτσιόγλου

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της αποχώρησης της ομάδας Αχτσιόγλου από το κόμμα.

Η εξέλιξη αυτή και οι πρώτες κινήσεις της ηγεσίας την επόμενη μέρα αναμένεται να απασχολήσουν τη συνεδρίαση αυτή, υπό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί για πρώτη φορά για τις νέες αποχωρήσεις..

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να ανακοινωθεί νέα ηγετική ομάδα του κόμματος με τη μορφή του Πολιτικού Κέντρου, ενώ ο πρόεδρος θεωρείται βέβαιο ότι θα ζητήσει από τους εννιά βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα να παραδώσουν τις έδρες τους.

Το ίδιο είχε κάνει και μετά την αποχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Πέτης Πέρκας, οι οποίοι βέβαια αρνήθηκαν να παραδώσουν τις έδρες τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, απάντησε ότι θα τους κρίνει η Ιστορία. «Καθώς φαίνεται, η μόνη "διαφωνία" όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023, είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και η άρνησή τους να αποδεχθούν τη δημοκρατική ετυμηγορία των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιοι είναι οι λόγοι και οι επιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση από πλευράς τους της λαϊκής εντολής. Η Ιστορία θα κρίνει», σημειώνεται.

Φυλλορροεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ απομένει πλέον με Κοινοβουλευτική Ομάδα 36 βουλευτών, μόλις τέσσερις περισσότερους από το ΠΑΣΟΚ.

Από την Κεντρική Επιτροπή έχουν αποχωρήσει μέχρι τώρα 104 από τα 302 μέλη.

Από την Πολιτική Γραμματεία έχουν αποχωρήσει 18 από τα 42 μέλη.

Στην Ευρωβουλή, από τους 6 ευρωβουλευτές που εξέλεξε πριν από πέντε χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ απομένει τώρα με δύο. Ο Αλέξης Γεωργούλης διεγράφη και αποχώρησαν το τελευταίο διάστημα οι Στέλιος Κούλογλου, Πέτρος Κόκκαλης και Δημήτρης Παπαδημούλης. Οι δύο ευρωβουλευτές που εξελέγησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και παραμένουν στο κόμμα είναι η Έλενα Κουντουρά και ο Κώστας Αρβανίτης.

Χθες, υπήρξε μαζική αποχώρηση στελεχών από τον Τομέα Δικαιωμάτων, ανάμεσα στους οποίους και γνωστά στελέχη όπως ο Πάνος Λάμπρου και η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.