Πολιτικη & Οικονομια

Τσακαλώτος: «Εφικτή και επιθυμητή μια ΚΟ με τους 6+6»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για συγκρότηση ΚΟ με παραπάνω από 10 βουλευτές

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσακαλώτος: «Εφικτή και επιθυμητή μια ΚΟ με τους "6+6"»
Τσακαλώτος: «Εφικτή και επιθυμητή μια ΚΟ με τους "6+6"» © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσακαλώτος θεωρεί εφικτή τη δημιουργία ΚΟ - Για τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος 

Το «εκρηκτικό» κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται, σχεδόν ένα 24ωρο μετά την πολύωρη συνδιάσκεψη της ομάδας «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου. Όλα δείχνουν πως θα απομακρυνθεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μένει να ξεκαθαρίσει αν η αποχώρηση θα είναι τμηματική ή ανά ομάδες σταδιακά. Προηγουμένως έχουν αποχωρήσει από το κόμμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η ομάδα της «Ομπρέλας».

«Δε διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα» - Το πρώτο μήνυμα της ομάδας Αχτσιόγλου
«Δε διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα» - Το πρώτο μήνυμα της ομάδας Αχτσιόγλου © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Η ομάδα της «Ομπρέλας» ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού κόμματος. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα δεν παρέδωσαν τις έδρες τους, υποστηρίζοντας ότι με την παραίτησή τους δεν δεσμεύονται από το καταστατικό του κόμματος.

Τσακαλώτος: «Εφικτή και επιθυμητή μια ΚΟ με τους 6+6»

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε στο «Έθνος» και έθεσε επί τάπητος πως υπάρχουν οι προοπτικές και είναι εφικτή η συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε περίπτωση που αποχωρήσουν οριστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ οι «6+6». Στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν εξελίξεις, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε πως πάρα πολύς κόσμος έχει απογοητευθεί με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος της Αριστεράς. Μίλησε επίσης και για τις ευρωεκλογές, τονίζοντας πως είναι νωρίς για αυτό το θέμα και χρειάζεται περεταίρω συζήτηση.

Μέρη από τη συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου

«Δεν είμαι πρόθυμος να ανήκω σε μια νέα δομή που το κύριο θέμα θα είναι εάν ο Τσίπρας ήταν κακός. Ο Κασσελάκης είναι κακός. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός θέλει πλέον να δει λύσεις. Πρέπει να τον πείσουμε για αυτές τις λύσεις. Πρέπει να συζητήσουμε για αυτές τις λύσεις. Έχουμε μπροστά μας πολλά, πολλά θέματα και πρέπει κυρίως να τα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό».

«Μετά την τελευταία Κεντρική Επιτροπή, πιστεύω ότι η αποχώρηση απλώς ήταν θέμα χρόνου», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, σχολιάζοντας τις συζητήσεις που διεξάγονται στην κίνηση των 6+6, προσθέτοντας πως «η επιθετική γλώσσα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τέτοια που έκανε πολύ δύσκολη τη συνύπαρξη στο μέλλον».

«Υπάρχουν όλες οι προοπτικές για ένα νέο σχήμα, μεγαλύτερο από φορέα, λιγότερο από κόμμα, που θα θέσει διάφορα πράγματα, που νομίζω ότι μπορεί να γίνει ελκυστικό για μεγάλη μερίδα του κόσμου» ανέφερε για τις επόμενες κινήσεις.

«Είναι τεράστιο το ενδιαφέρον η παρακολούθηση στους 6+6 η δικιά μας ομάδα σε αυτό. Άρα έχουμε χρόνο να συζητήσουμε και για να είμαστε σοβαροί αλλά δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο» ανάφερε για τη χθεσινή (19.11) συνδιάσκεψη των «6+6».

Για τις ευρωεκλογές ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε: «Θα τα δούμε αυτά σιγά σιγά. Κάθε βήμα στην ώρα του, θέλει συζήτηση και όχι μόνο ανάμεσα στους βουλευτές που φεύγουνε και στα στελέχη με την ευρύτερη κοινωνία, με ανθρώπους που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική».

«Θέλει σοβαρά βήματα, με σκέψη, με διαβούλευση, με συζήτηση, αλλά συγχρόνως, για να το πω και από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο», πρόσθεσε και συνέχισε: «Οι πολιτικές στιγμές που οι ηγετικές πρωτοβουλίες από πάνω που μπορούν να συναντηθούν με διεργασίες από κάτω, δεν έρχονται κάθε δύο τρεις μήνες όταν είσαι έτοιμος. Χρειάζεται δηλαδή και ηγετικές πρωτοβουλίες που να ταιριάξουν με διεργασίες που γίνονται».

Οι δηλώσεις του και στον Ant1

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βρέθηκε καλεσμένος και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και μεταξύ άλλων ανέφερε πως η συγκρότηση ΚΟ με την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου ίσως περιλαμβάνει και 12 βουλευτές.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο Κοινοβουλευτικής Ομάδας με την ομάδα της Εφης Αχτσιόγλου, ο κ. Τσακαλώτος έκανε λόγο ακόμη και για 12 βουλευτές που θα την αποτελούν. «Χρειάζονται 10 βουλευτές για να συγκροτηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι εφικτός στόχος νομίζω. Μια τέτοια Κοινοβουλευτική Ομάδα θα καλύπτει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων: οικονομία, εργασιακά, πολιτισμό, υγείαΑυτοί οι 10 ή 12 καλύπτουν, με πολύ σοβαρό τρόπο, μια μεγάλη γκάμα θεμάτων με μεγάλη σοβαρότητα».

Δείτε το απόσπασμα: 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx3ts2t08gyh)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.