Πολιτικη & Οικονομια

Κασσελάκης για ομάδα Αχτσιόγλου: «Αν έχουν να αποφασίσουν κάτι, ας το κάνουν τώρα»

Δείτε εικόνες από την πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Κασσελάκης
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σαφές μήνυμα Κασσελάκη στην ομάδα Αχτσιόγλου - Τι είπε για την επίθεση του Παύλου Πολάκη στη Σία Αναγνωστοπούλου

Το είπε και το έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης, εγκαινιάζοντας την «Ώρα του προέδρου» στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», όπου στην πρώτη του εκπομπή έστειλε σαφές μήνυμα προς την ομάδα Αχτσιόγλου.

Μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε το εξής μήνυμα στην ομάδα Αχτσιόγλου, μία ημέρα μετά την πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της τάσης 6+6 και την προαναγγελία της αποχώρησής της από το κόμμα: «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν έχουν να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα».

Κασσελάκης για ομάδα Αχτσιόγλου: «Αν έχουν να αποφασίσουν κάτι, ας το κάνουν τώρα»

«Σέβομαι το κόμμα πάρα πολύ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προσθέτοντας πως αν δεν σεβόταν το κόμμα δεν θα σεβόταν τον Αλέξη Τσίπρα, που τον τίμησε με τη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Σημείωσε ότι ακριβώς επειδή σέβεται το κόμμα, έτεινε χείρα φιλίας από την πρώτη μέρα προς όλους: «Προσκάλεσα την κ. Αχτσιόγλου στο γραφείο μου στη Βουλή και της προσέφερα όποιον ρόλο ήθελε. Όταν διαβάζω ότι ειπώθηκαν πράγματα όπως ότι "δεν υπάρχει περιθώριο συμβίωσης με την τωρινή ηγετική ομάδα", σκέφτομαι ότι θα ήταν ηγετική ομάδα αν είχαν αποδεχτεί την πρόσκληση μου».

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει στενός του κύκλος, πως έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι και ο δεύτερος είναι πρώτος και ότι είπε «ελάτε να γίνετε ηγετική ομάδα».

Για Ομπρέλα: «Μια μικρή ομάδα έδωσε πάσο σε ύβρεις κατά όλου του κόμματος»

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τις διαφωνίες και τις αποχωρήσεις στελεχών της Ομπρέλας, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε: «Ό,τι είχα να πω στην Κεντρική Επιτροπή το είπα. Μια μικρή ομάδα έδωσε πάσο σε ύβρεις κατά όλου του κόμματος».

Συνεχίζοντας, ο Στ. Κασσελάκης εξέφρασε την άποψη ότι με τα στελέχη που έφυγαν δεν τους χωρίζουν «μεγάλες πολιτικές διάφορες» και ότι «αναγκαστήκαμε να μιλάμε επί προσωπικού όχι πολιτικού».

Παρά τη διάσπαση στο κόμμα του, ο κ. Κασσελάκης εκτίμησε ότι «δεν υπάρχουν σύννεφα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», υπονοώντας ότι η εικόνα αυτή καλλιεργείται από τα μέσα ενημέρωσης και προσθέτοντας ότι στη βάση του κόμματος και στον ευρύτερο προοδευτικό κόσμο υπάρχει μια μεγάλη ελπίδα.

Πρόσθεσε πως σε σχέση με τη «βουβαμάρα του 17%», τώρα είναι «καλό» ότι υπάρχει «ενέργεια και προσδοκία» για «μπορέσουμε να πάμε μπροστά».

Ερωτηθείς σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι το «διακύβευμα», πάνω στο οποίο θα κριθεί, είναι «η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ» και πως δεν θεωρεί ότι το θέμα είναι «προσωπικό». 

Κασσελάκης για ομάδα Αχτσιόγλου: «Αν έχουν να αποφασίσουν κάτι, ας το κάνουν τώρα»
Όπως είπε, το κόμμα «πρέπει να ανταποκριθεί στην κοινωνία, πρέπει να εμπνεύσουμε για να γειώσουμε το κόμμα στην κοινωνία».

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα είναι κυβέρνηση σε 4 χρόνια.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Ένα από τα πράγματα που θέλω να κάνω είναι να αναδείξουμε νέα μέλη, νέα στελέχη, πολλά βιογραφικά που θέλουν να εργαστούν μαζί μας», ανέφερε, προσθέτοντας πως «η ΝΔ δεν έπεισε τον κόσμο για τη χρηστή της διοίκηση. Εμείς χάσαμε 600.000 ανθρώπους στην αποχή».

Σε ερώτημα για το τι θα έκανε το 2015 αν ήταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα,  ο κ. Κασσελάκης απάντησε: «Δεν θα είχα τον Γιάνη Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομικών. Λέω την αλήθεια».

«Έρχονται καλύτερες μέρες, δεν θα σταματήσει κανείς την πορεία που κάνουμε, δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ. Να είστε σίγουροι και σίγουρες για αυτό», διαβεβεβαίωσε προς το τέλος της ραδιοφωνικής του εκπομπής.

«Δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε ο Πολάκης για την Αναγνωστοπούλου»

Για την επίθεση του Παύλου Πολάκη στη Σία Αναγνωστοπούλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πήρε αφενός αποστάσεις, αφετέρου έπλεξε το εγκώμιο του βουλευτή Χανίων.

«Δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε ο Πολάκης για την Αναγνωστοπούλου, δεν βοήθησε, αλλά συγχρόνως δεν μπορεί κανείς να κατηγορεί τον Παύλο, τον οποίο έχω επιλέξει ως συντονιστή, πριν δει δείγμα γραφής από το έργο του», είπε ο κ. Κασσελάκης, προσθέτοντας ότι ο κ. Πολάκης είναι ένας πολύ παραγωγικός άνθρωπος.

Ακολούθως, καταδίκασε το τοξικό κλίμα που υπάρχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ ακόμη και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Θεωρητικά αυτό το κλίμα είναι υπέρ μου αλλά δεν με εκφράζει. Είναι τοξικό και εγώ δεν είμαι τοξικός άνθρωπος», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τις «επιθέσεις» που, όπως είπε, δέχεται καθημερινά, διερωτήθηκε «ποιον έχει πειράξει σ' αυτήν τη χώρα», για να απαντήσει ο ίδιος «κανέναν» και να εκφράσει την άποψη ότι «όταν κάποιος δεν περνάει από μια διαδικασία για να μπορείς να πεις ότι τον ελέγχεις, προφανώς υπάρχουν αντιδράσεις».

Απαντώντας, δε, σε ερώτηση σχετικά με το πώς άλλαξε γνώμη και διεκδίκησε ξαφνικά την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, απέφυγε να απαντήσει αναλυτικά γιατί «είναι συγκριτικό με τους συνυποψηφίους του», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι είδε «ένα κενό στον προοδευτικό χώρο» και ότι δεν είδε «αξιόπιστη κυβερνητική λύση».

Πήγε με τη Φάρλι στον ραδιοφωνικό σταθμό

Κασσελάκης για ομάδα Αχτσιόγλου: «Αν έχουν να αποφασίσουν κάτι, ας το κάνουν τώρα»
Κασσελάκης για ομάδα Αχτσιόγλου: «Αν έχουν να αποφασίσουν κάτι, ας το κάνουν τώρα»
Κασσελάκης για ομάδα Αχτσιόγλου: «Αν έχουν να αποφασίσουν κάτι, ας το κάνουν τώρα»

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.