- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου - Δεν ελήφθη απόφαση
Τις επόμενες μέρες οι εξελίξεις περί συντεταγμένης ή μη αποχώρησης
ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η συνδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου - Τις επόμενες μέρες οι εξελίξεις περί συντεταγμένης αποχώρησης
Η πανελλήνια συνδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου ολοκληρώθηκε με την πλειοψηφία των στελεχών να τάσσονται υπέρ της άμεσης αποχώρησης, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί ακόμη η τελική απόφαση.
Στο επίκεντρο παραμένει επίσης το πώς θα εξελιχθούν τα μέλη που αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν θα το πράξουν μαζικά ή ομαδικά, και σε ποιο χρονικό διάστημα και με ποια ιεραρχική σειρά.
Η τοποθέτηση του Νάσου Ηλιόπουλου
Η σημερινή τοποθέτηση του Νάσου Ηλιόπουλου ανταποκρίνεται στις προθέσεις της ηγετικής ομάδας της τάσης, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τις πολιτικές επιλογές του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και την κριτική τους προς τον τρόπο λειτουργίας της Κουμουνδούρου, αφήνοντας υπαινιγμούς για εσωτερικές διαμάχες.
Το γεγονός ότι πάνω από 1.000 άτομα συμμετείχαν στην πανελλαδική συνδιάσκεψη και ότι αυτή διήρκεσε μέχρι αργά, αντικατοπτρίζει την ανησυχία και τους προβληματισμούς που εκφράζουν τα μέλη της τάσης.
Οι εξελίξεις από το πρωί στη συνδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου
Σε φορτισμένο κλίμα διεξήχθη η συνεδρίαση της εσωκομματικής ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου με βασικό ερώτημα την παραμονή ή την αποχώρηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η εισήγηση που έγινε από την ηγετική ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου είναι να μην φύγουν σήμερα και να αρχίσουν νέο κύκλο επαφών με βουλευτές και στελέχη που βρίσκονται κοντά στην εσωκομματική αυτή τάση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου η τελική απόφαση τους να είναι ισχυρή.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες η πίεση των ομιλητών στη συνεδρίαση για αποχώρηση είναι μεγάλη και αυτό που ουσιαστικά συζητούν είναι ο οδικός χάρτης εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ, πότε θα μπορούσε να γίνει συντεταγμένα.
Σε παρέμβαση του Νάσου Ηλιόπουλου ωστόσο, μεταξύ άλλων είπε: «Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο, πρέπει να φύγουμε από αυτόν τον βούρκο».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γενική ατμόσφαιρα της συνεδρίασης είναι στη λογική «δεν πάει άλλο».
Ιδιαίτερα κρίσιμη η σημερινή ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ
Να σημειωθεί ότι η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από τις 11:00 το πρωί πραγματοποιείται η πανελλαδική συνδιάσκεψη μέσω zoom της ομάδας των μελών και στελεχών που συσπειρώνονται γύρω από την Έφη Αχτσιόγλου και συνιστούν ένα μπλοκ ευρύτερο της τάσης των «6 συν 6». Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το κείμενο είτε της αποχώρησης, είτε της παραμονής στο κόμμα με όρους. Εκτιμάται ότι στην πανελλαδική συνδιάσκεψη θα συμμετάσχουν διαδικτυακά περισσότερα από 1.000 άτομα.
Υπό το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά το «δημοψήφισμα διαγραφών» της προηγούμενης Παρασκευής και την εκρητική Κεντρική Επιτροπή που ακολούθησε, το μπαράζ αποχωρήσεων κορυφαίων στελεχών και μελών του κόμματος στη συνέχεια, καθώς και τις δύο νέες δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα, με ποσοστά κοντά στο 12%, ο ΣΥΡΙΖΑ διανύει ακόμη ένα κρίσιμο Σαββατοκύριακο.
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: «Αποχωρούμε από το κόμμα το οποίο υπηρετήσαμε»
Παράλληλα, και έπειτα από συνεδρίαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της αποχωρεί. «Η αξιοπιστία και η σοβαρότητα του χώρου θίγεται συνεχώς, καθώς γινόμαστε μάρτυρες δημόσιων τοποθετήσεων που πηγαίνουν κόντρα στις αποφασισμένες θέσεις του κόμματος, όπως η ομιλία του νέου Προέδρου στο ΣΕΒ, η ανακοίνωση του κόμματος για την Παλαιστίνη, αλλά και η σταδιακή αποδόμηση της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, εγκολπώνοντας επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου» αναφέρεται σχετικά στο κείμενο της αποχώρησής τους.
«Αποκορύφωμα αποτέλεσε το διάγγελμα του νέου προέδρου στο οποίο πρότεινε την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος σε σχέση με τις διαγραφές. Η ομιλία του στην Κ.Ε. αποτέλεσε μια διχαστική τοποθέτηση, προσβάλλοντας με ύβρεις την ιστορία και τους αγώνες του χώρου, και επιβεβαιώνοντας ένα αυταρχικό μοντέλο λειτουργίας της νέας ηγεσίας, όπου επικρατεί μόνο μία άποψη, αυτή που εκφράζεται από τον πρόεδρο», τονίζεται στο κείμενο.
Στο κείμενο αποσαφηνίζεται από τα μέλη πως «δεν είμαστε διατεθειμένες και διατεθειμένοι να δώσουμε με την παρουσία μας άλλοθι στην τελική μετάλλαξη του κόμματος και αποχωρούμε από το κόμμα το οποίο υπηρετήσαμε και ήταν κάποτε στη πρωτοπορία της κινηματικής και κυβερνώσας Αριστεράς», και καταλήγουν: «Η αριστερά σε αυτές τις κοινωνικές διεργασίες γεννήθηκε, σε αυτές θα ξανασυναντηθεί».