- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ερντογάν: «Μπορούμε να επιλύσουμε τις διαφορές με την Ελλάδα με διάλογο»
«Ο διάλογος να γίνεται χωρίς την ανάμειξη τρίτων χωρών» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας
Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για τα ελληνοτουρκικά - «Ο διάλογος να γίνεται χωρίς την ανάμειξη τρίτων χωρών» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας
Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στην επικείμενη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την πτήση επιστροφής του από το Βερολίνο.
«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να επιλύσουμε με την Ελλάδα» ανέφερε, ζητώντας όμως ο διάλογος να γίνεται σε διμερές επίπεδο, χωρίς την ανάμειξη τρίτων χωρών.
Ευχήθηκε να ξεκινήσει μία νέα διαδικασία μεταξύ των δύο χωρών, είπε ότι θεωρεί φυσιολογικό, ως δύο σημαντικές χώρες στην περιοχή τα συμφέροντά τους να είναι προς την ίδια κατεύθυνση και τόνισε ότι μπορούμε να επιλύσουμε τις διαφωνίες μας δίνοντας προτεραιότητα στο διάλογο.
«Εύχομαι να ξεκινήσουμε μια νέα διαδικασία στις σχέσεις των δύο χωρών» ανέφερε ο Ερντογάν
Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει ένα βήμα-έκπληξη για την επίλυση των προβλημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «η συνεργασία με την Τουρκία είναι απαραίτητη», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ως εξής:
«Θα τα συζητήσουμε στη διάσκεψη συνεργασίας που θα έχουμε. Ελπίζω ότι θα γίνουν ακριβώς όπως τα είπε και οι σχέσεις μας με την Ελλάδα θα φτάσουν σε ένα καλύτερο σημείο. Εύχομαι να ξεκινήσουμε μια νέα διαδικασία. Θέλουμε να μειώσουμε τους εχθρούς και να αυξήσουμε τους φίλους. Πρώτα ο Θεός, θα κάνουμε αυτό το βήμα.
Ως δύο σημαντικές και γειτονικές χώρες στην περιοχή, είναι φυσιολογικό τα συμφέροντά μας να είναι προς την ίδια κατεύθυνση. Μπορούμε να επιλύσουμε τις διαφωνίες μας σε ορισμένα θέματα δίνοντας προτεραιότητα στο διάλογο. Ως χώρες της περιοχής, αν αποκλείσουμε από τη διαδικασία τρίτες χώρες που προσεγγίζουν το θέμα με τη λογική του κέρδους και του παζαριού, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να επιλύσουμε».