Πολιτικη & Οικονομια

Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ - Στο τραπέζι ο πολιτικός και οργανωτικός σχεδιασμός

Νέο κεφάλαιο εξελίξεων στην Κουμουνδούρου μετά τη χθεσινή συνέντευξη Κσσσελάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης
Γιατί θα απέχει η Έφη Αχτσιόγλου © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδρίαση σήμερα (15.11) του Εκτελεστικού Γραφείου - Το άνοιγμα Κασσελάκη στην Αχτσιόγλου και η οργισμένη απάντηση Δραγασάκη

Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει σήμερα (15.11) το μεσημέρι για τον πολιτικό και οργανωτικό σχεδιασμό. Η Έφη Αχτσιόγλου δεν θα παραστεί στο Όργανο του κόμματος, όχι για πολιτικούς λόγους, αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων που δεν θα μπορούσε να αναβάλει. 

Πρόκειται για ακόμη μία κρίσιμη συνεδρίαση μετά την Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου

Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ - Λογότυπο του κόμματος
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISS

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι συμμετέχουν στο Εκτελεστικό Γραφείο

Στο Εκτελεστικό Γραφείο συμμετέχουν ο Στέφανος Κασσελάκης, οι γραμματείς Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θεοδώρα Τζάκρη, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος, η Έφη Αχτσιόγλου (η οποία θα είναι απούσα), η Ρένα Δούρου και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Άνοιγμα στην Έφη Αχτσιόγλου

Στη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή Live News του Mega, επέμεινε στον όρο πατριωτική αριστερά και έκανε άνοιγμα στην ομάδα Αχτσιόγλου για παραμονή στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσκάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πάνε μαζί σε όποια λαϊκή της χώρας επιθυμεί. «Λογικό δεν είναι να περπατάω μέσα στον κόσμο; Για μένα είναι αυτονόητο. Να προσκαλέσω λέτε τον κ. Μητσοτάκη να περπατήσουμε μαζί; Ναι, το κάνω, του απευθύνω πρόσκληση-πρόκληση» είπε αρχικά. Στη συνέχεια δήλωσε: «Ο κόσμος αγκομαχά με την ακρίβεια, δεν βγαίνει ο μήνας μετά τις 20. Ας μειώσουν επιτέλους τους έμμεσους φόρους».

«Η βάση εκφράστηκε στις περασμένες εκλογές. Χάσαμε κόσμο. Χάσαμε 600.000 ψήφους, 600.000 συμπολίτες μας στην αποχή. Αυτό κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι. Εγώ δεν ήμουν στέλεχος πρώτης γραμμής τότε. Αλλά προφανώς κάποιοι ήταν μέρος μιας στρατηγικής. Κάποιας πολιτικής στρατηγικής που έλαβε την απάντησή της από τον Έλληνα και την Ελληνίδα, στις περασμένες εκλογές», τόνισε και πρόσθεσε: «Αυτή η προκατάληψη ότι δεν είμαστε υπέρ της έπαρσης της σημαίας; Είμαστε υπέρ της άμυνας, θέλουμε και κοινωνικό κράτος με υγεία και παιδεία. Αυτό να πάει να πει σύγχρονη αριστερά. Τα όργανα να παράγουν πολιτική».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά θέλει χρόνο. «Δεν μπορεί ένα άτομο σε δύο μήνες να το κάνει κυβερνώσα παράταξη». Παράλληλα επιτέθηκε στους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα, οι οποίοι δεν παραδίδουν τις έδρες τους στον ΣΥΡΙΖΑ. «Κώδικα δεοντολογίας δεν είχαν συμφωνήσει Τσακαλώτος, Πέρκα. Προφανώς το καταστατικό ισχύει όποτε βολεύει τον καθέναν», ανέφερε.

Ερωτηθείς για την Έφη Αχτσιόγλου, ο κ. Κασσελάκης απηύθυνε κάλεσμα στην κ. Αχτσιόγλου λέγοντας πως θα ήταν μεγάλη του τιμή να παραμείνει στο κόμμα η ίδια και τα υπόλοιπα στελέχη που τάσσονται μαζί της (Ηλιόπουλος, Χαρίτσης κλπ). «Το είπα στην Κεντρική Επιτροπή και το εννοούσα. Πήρα τηλέφωνο την Αχτσιόγλου για να δώσω χείρα φιλίας για να συνεργαστούμε, οι ανάγκες του κόσμου είναι πραγματικές και άμεσες. Το εννοώ ότι δεν έχω στενό κύκλο. Κανείς δεν ήταν με το μέρος μου, αλλά είναι κάτι που το θέλει ο λαός. Κανείς δεν μπορεί να πάει κόντρα στον λαό. Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή. Για άλλη μια φορά τείνω χείρα φιλίας, ελάτε. Το έχει ανάγκη ο κόσμος. Προφανώς το κόμμα μας είχε παθογένειες. Είναι μια καινούρια μέρα». σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κόσμος βασίζει τις ελπίδες του πάνω μου, κι αυτό σημαίνει πως πρέπει να στρωθώ στη δουλειά να προτείνω λύσεις για να κερδίσουμε τις εκλογές. Δίπλα μου στην καινούργια μου μεγάλη ομάδα θέλω να έχω καλά παιδιά, καλούς ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στην κοινωνία. Από μεριάς μου, θα είναι μεγάλη τιμή να παραμείνουν και να δουλέψουμε. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή, τείνω χείρα φιλίας. Στον 7ο όροφο είμαστε καλά τώρα», σημείωσε.

Στο τρίτο μέρος της συνέντευξής του ο κ. Κασσελάκης άσκησε πολύ σκληρή κριτική στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά και στην κυβέρνηση Τσίπρα λέγοντας: «H KE έχει λήξει. Εγώ έθεσα από τον Αύγουστο προγραμματικές θέσεις στα υπόψιν του λαού. Τις προτάσεις μου δεν τις άκουσα από κάποιον άλλον. Πχ είπα να μειώσουμε τους φόρους στους μισθωτούς. Οι άλλοι μιλούσαν για φοροεπιδρομή. Πιο μνημονιακή απόφαση δεν έχει γίνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από το μαξιλάρι του κ.Τσακαλώτου», είπε ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον κ. Φίλη λέγοντας: «Ο κ. Φίλης μου είχε πει να βγάλω τη λέξη πατριωτική από την Αριστερά. Δεν έχω να αλλάξω τίποτα όμως» και κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Περνάω πολύ ώρα μέσα στη Βουλή, η δουλειά όμως είναι στην κοινωνία, όχι στη Βουλή. Η Βουλή πρέπει να εκφράζει την κοινωνία».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwz2w73irynl)

Δραγασάκης κατά Κασσελάκη για το μαξιλάρι των 37 δισ. και τον Ε. Τσακαλώτο

Απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη έδωσε μέσω Facebook ο Γιάννης Δραγασάκης, σχετικά με όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το «μαξιλάρι» των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο Γιάννης Δραγασάκης εγκάλεσε μεταξύ άλλων τον Στέφανο Κασσελάκη για «υπονόμευση του συλλογικού άθλου του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 υπό την καθοδήγηση και την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα».

Μάλιστα, τον συμβουλεύει να μην εκτίθεται και να μην δίνει λαβή στη ΝΔ.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Πρόεδρε, σήμερα είπες "Δεν έχει γίνει πιο μνημονιακή απόφαση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό το μαξιλάρι του κ. Τσακαλώτου".

Επίτρεψέ μου λοιπόν, κάποιες αναγκαίες επισημάνσεις:

• Ο Αλέξης Τσίπρας επανειλημμένα έχει δηλώσει υπερήφανος για το μαξιλάρι, θεωρώντας το επίτευγμα του #ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή, μάλιστα, δεν ήταν απόφαση κάποιου υπουργού, αλλά συλλογική κυβερνητική επιλογή. Το μαξιλάρι δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση, αλλά αναγκαίο μέτρο για να διευκολύνουμε την έξοδο της χώρας στις αγορές. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι επιλογές που είχαμε ήταν "μαξιλάρι ή προληπτική πιστωτική γραμμή" που ζητούσε πχ ο Γιάννης Στουρνάρας & προϋπέθετε νέο μνημόνιο.

• Ο επίσημος δε απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο 2012-19, ο πρώτος & μόνος που έχει κάνει κυβερνητικό κόμμα στην Ελλάδα, μιλούσε για το επίτευγμα του μαξιλαριού, με το οποίο ανακτήθηκε η δημοσιονομική κυριαρχία της χώρας. Ο Απολογισμός ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από την ΚΕ του κόμματος.

Πρόεδρε, σου προτείνω να διαβάσεις τις συγκεκριμένες σελίδες (σ.σ. 72-74). Και γενικότερα εφόσον θέλεις ν' αναφέρεσαι στο κυβερνητικό έργο, είναι απαραίτητο να διαβάσεις τον Απολογισμό του κόμματος του οποίου ηγείσαι, ώστε να μην εκτίθεσαι & να μη δίνεις λαβή στη ΝΔ με τα συκοφαντικά επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Σε κάθε περίπτωση να μην υπονομεύεις τον συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19 υπό την καθοδήγηση & την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα. Συλλογικό άθλο που διέσωσε τη χώρα & είναι ιστορικό κεκτημένο & παρακαταθήκη της Αριστεράς για το μέλλον».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwz3p3pi8zjl)

Διαβάστε περισσότερα στον ΣΥΡΙΖΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανήσυχες μέρες του Αυγούστου στην οικονομική πολιτική
Ανήσυχες μέρες του Αυγούστου στην οικονομική πολιτική

Συνήθως τον Αύγουστο οι περισσότεροι Έλληνες, περιλαμβανομένων των εξειδικευμένων επαγγελματιών που είναι σε θέση να σχολιάσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες των νομοσχεδίων, κάνουν χρήση της καλοκαιρινής τους άδειας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.