- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
ΣΥΡΙΖΑ: «Προεδρικοί» κατέθεσαν τροπολογία κατά του δημοψηφίσματος για τις διαγραφές
Ποιοι την υπογράφουν - Τι ζητούν
ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι οι «προεδρικοί» που κατέθεσαν τροπολογία κατά του δημοψηφίσματος για τις διαγραφές
«Προεδρικοί» του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν σήμερα (12.11) κατά την έναρξη των εργασιών της δεύτερης ημέρας της Κεντρικής Επιτροπής δύο τροπολογίες - προσθήκες για το σχέδιο πολιτικής απόφασης, με τις οποίες στρέφονται κατά του δημοψηφίσματος για τις διαγραφές.
Συγκεκριμένα Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Αλέκος Φλαμπουράρης ζητούν να αναφέρονται στο κείμενο οι δύο εξής θέσεις:
«1. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος.
2. Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται».
Φεύγει η «Ομπρέλα»
Ειλημμένη θεωρείται πια η απόφαση της «Ομπρέλας» να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι σχετικές ανακοινώσεις και το κείμενο αποχώρησης αναμένονται με ενδιαφέρον μέσα στις επόμενες ώρες, ίσως και αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής.
Την ίδια ώρα, επίσημες τοποθετήσεις για το μέλλον στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κάνει και η ομάδα των «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία δεν έδωσε το «παρών» στην Κεντρική Επιτροπή. Τα μέλη της ομάδας Αχτσιόγλου, αυτήν την ώρα φέρεται να συνεδριάζουν για να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις.
Γεγονός η αποχώρηση Τζουμάκα από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Στέφανος Τζουμάκας ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής (12.11) την απόφασή του να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μία παραίτηση που δεν εξέπληξε, αφού ο κ. Τζουμάκας ήταν από τα πρώτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους με την πορεία που διαγράφεται στο κόμμα μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.
Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει προτείνει τη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα μετά τις δηλώσεις για το πρόσωπό του. «Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ», είχε αναφέρει στη δήλωση για τη διαγραφή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μία διαγραφή που θα εξέταζε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή, ψηφίζοντας ή μη για τη διενέργεια εσωκομματικού δημοψηφίσματος.
Πρόκειται για τη δεύτερη αποχώρηση στελέχους για το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει τη διαγραφή του. Πρώτος αποχώρησε ο Πάνος Σκουρλέτης.
Στην πρώτη του δήλωση μετά την αποχώρηση, ο Στέφανος Τζουμάκας σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ακέφαλο σώμα, δεν έχει ηγεσία». Στην εννιασέλιδη επιστολή του, ο Στέφανος Τζουμάκας αναφέρει ότι «η χθεσινή συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ονομαστεί οτιδήποτε άλλο εκτός από Συνεδρίαση ΚΕ Προοδευτικού Κόμματος. Πρωτοφανής πολιτική κατάπτωση. Το θράσος και η απάτη ξεπέρασαν κάθε όριο στην ομιλία των εκπροσώπων των εναπομεινάντων. Μεθοδεύσεις και ίντριγκες από το προεδρείο».
Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μιλάει για τις δυσκολίες αλλά και την πρόοδο της κοινωνικής πολιτικής
Τα λάθη και η πελατειακή νοοτροπία είδαμε πού μας οδήγησαν. Οι επιλογές που γίνονται σήμερα θα καθορίσουν αν θα αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση ή αν θα ξαναμπούμε στον φαύλο κύκλο.
Τι προβλέπεται για την κύρια σύνταξη και τη προσωπική διαφορά
Το μήνυμα προς τους αγρότες - Τι λέει για τους οδικούς αποκλεισμούς
Τι θα παρέχει στους δικαιούχους
«Με ευθύνη της κυβέρνησης, έχουν χαθεί πόροι δισεκατομμυρίων για τον πρωτογενή τομέα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Αθήνα δεν αντέχει άλλες χαμένες χρονιές» σημειώνει η «Αθήνα Ψηλά»
Στόχος η πλήρης εξόφληση των διακρατικών δανείων του Μνημονίου έως το 2031
Οι ημερομηνίες πληρωμής των τριών δόσεων
Επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ και νέοι κανόνες στον σιδηρόδρομο με αυστηρότερες ρήτρες
Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός για την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
Υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα σε Hellenic Train και Alstom
Τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος
Αφορά την προκήρυξη 1Κ/2024
Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η πιλοτική εγκατάσταση καμερών
«Δεν είναι ασφαλής ένας δρόμος που στη μία του άκρη είναι παρκαρισμένα τρακτέρ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έως 5 Ιανουαρίου 2026 οι αιτήσεις
«Η ιστορία αυτή δεν μπορεί να διαγραφεί ούτε να παραχαραχθεί», σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Ιεροσόλυμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.