Πολιτικη & Οικονομια

K. Σακελλαροπούλου: Παρέστη στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο αποτελεί θεσμικό πυλώνα του κράτους, δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
K. Σακελλαροπούλου: Παρέστη στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΤΕΕ
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μιλάει στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας © ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου έδωσε το παρόν στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΤΕΕ

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Κατά τον χαιρετισμό της, η κυρία Σακελλαροπούλου, επισήμανε ότι «κατά τη διάρκεια της αδιάλειπτης λειτουργίας του, το ΤΕΕ έχει ανταποκριθεί επάξια στον ρόλο του ως επίσημου τεχνικού συμβούλου της Πολιτείας».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «αποτελεί θεσμικό πυλώνα του κράτους, τη δράση του οποίου νομιμοποιεί τεχνοκρατικά, και αξιόπιστο φορέα που πρωτοπορεί στη διαρκή προσπάθεια για την παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας μας. Μια προσπάθεια που στο επίκεντρό της οφείλει να έχει πάντα τη συνταγματική επιταγή για αειφορία και να εγγυάται τόσο την τεχνοοικονομική όσο και την περιβαλλοντική συνιστώσα της ανάπτυξης».

Ανατρέχοντας στην ιστορία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, σημείωσε ότι «από την πρώτη δεκαετία της λειτουργίας του ανέπτυξε σημαντική επιστημονική δράση και συνέβαλε καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό της χώρας».

Σακελλαροπούλου: Το ΤΕΕ είναι συνδεδεμένο με την σύγχρονη ελληνική ιστορία

Όπως σημείωσε, «το Επιμελητήριο πλαισίωσε υποστηρικτικά, χάρη στη δράση και των μελών του, όλα τα ορόσημα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας: από το έργο της Επιτροπής Αποκαταστάσεως Προσφύγων μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, μέχρι και την ανοικοδόμηση και ανασυγκρότηση της χώρας μετά την Κατοχή και τον τραυματικό Εμφύλιο, καθώς και την κατασκευή των μεγάλων έργων υποδομής της δεκαετίας του ‘50 και του ‘60».

Υπενθύμισε, ακόμη, ότι κατά τη Μεταπολίτευση, η θέση του ΤΕΕ εδραιώθηκε και ενδυναμώθηκε, καθώς κατέστη τεχνικός σύμβουλος της κυβέρνησης και ασχολήθηκε με ζητήματα σχετικά με την επιστήμη της χωροταξίας και πολεοδομίας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη, προσφέροντας την πολύτιμη τεχνογνωσία του στην υπηρεσία του γενικού καλού.

Αναφερόμενη στο σήμερα, τόνισε ότι «ο νομοθέτης αναθέτει στα μέλη του ΤΕΕ σειρά διοικητικών έργων, ενδυναμώνοντας τη συμμετοχή τους στην ενεργό διοίκηση» και παρατήρησε ότι «στο πλαίσιο αυτό, το Επιμελητήριο διαχειρίζεται πληροφοριακά συστήματα κρίσιμα για τη διοικητική δράση σε τομείς που άπτονται του πυρήνα της κρατικής εξουσίας, ως έκφρασης κυριαρχίας, όπως οι ηλεκτρονικές εφαρμογές για τις δηλώσεις αυθαιρέτων κτισμάτων, την ταυτότητα κτιρίου, την έκδοση οικοδομικών αδειών, τους ελεγκτές δόμησης και τους ενεργειακούς επιθεωρητές».

Καταλήγοντας, η Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα, η νέα εκατονταετία που ανοίγεται μπροστά του να αποδειχθεί το ίδιο δημιουργική και καρποφόρα.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μανούσος Μανουσάκης
Η Λίνα Μενδώνη για τον θάνατο του Μανούσου Μανουσάκη: Υπήρξε ακάματος εργάτης της μικρής και της μεγάλης οθόνης

«Ο Μανούσος Μανουσάκης έκανε ποιοτική τηλεόραση για το ευρύ κοινό, χωρίς εκπτώσεις στις απαιτήσεις του, αλλά και χωρίς να εγκαταλείψει το σινεμά»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.