Πολιτικη & Οικονομια

Ο διάλογος Μητσοτάκη-Κασσελάκη για τους απόδημους κατά τη συνάντησή τους

Το πρώτο τετ α τετ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνάντηση Μητσοτάκη - Κασσελάκη στη Βουλή
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχεται ο πρωθυπουργός στο γραφείο του στη Βουλή

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η πρώτη επίσημη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη.

Το ραντεβού πραγματοποιείται στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Στέφανο Κασσελάκη στο γραφείο του, του ευχήθηκε «συγχαρητήρια» για την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και «καλό μήνα».

Στη συνέχεια, τον ρώτησε αν προσαμόστηκε στους καινούργιους χώρους. «Στη Βουλή όχι ακόμα, αλλά μια μέρα εύχομαι πλήρως. Στο κομματικό περιβάλλον σίγουρα, και στην Ελλάδα», απάντησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έπειτα, ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι «έχουμε εθνική ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους Έλληνες πίσω».

«Έχουμε κάνει μια καλή αρχή με το νομοσχέδιο το οποίο δίνει πια τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους της πατρίδας μας και κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους και νομίζω ότι σε αυτό τουλάχιστον έχουμε ένα εθνικό χρέος όλα τα κόμματα να κινητοποιήσουμε τους Έλληνες αυτούς», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Αυτό όμως είναι ένα δικαίωμα στο εκλέγειν και όχι στο εκλέγεσθαι. Και πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να δώσουμε περιφέρειες στους ομογενείς ώστε να μπορέσουν να εκλέγουν οι ίδιοι εκπροσώπους της δικής τους κοινότητας», αντέτεινε ο κ. Κασσελάκης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwnbskjyae49)

«Αυτά θα τα συζητήσουμε. Ο εκλογικός νόμος ενόψει των εκλογών είναι καθορισμένος και προφανώς το δικαίωμα του εκλέγεσθαι το έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης. Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και φαντάζομαι ότι αυτό ανάμεσα σε πολλά άλλα θα το συζητήσουμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο Έλληνας πολίτης στο εξωτερικό δεν το έχει», ανέφερε ξανά ο κ. Κασσελάκης, πριν κλείσουν οι κάμερες και ξεκινήσει η συνάντηση.

Η ατζέντα της συνάντησης

Αναφορικά με το τι ειπώθηκε όταν έκλεισαν οι κάμερες, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Κασσελάκη για τις θέσεις της χώρας για τις εξελίξεις τη Μέση Ανατολή, για τις συζητήσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προοπτικές μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας καθώς και για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι πάντα στη διάθεση του κ. Κασσελάκη, όπως και των άλλων πολιτικών αρχηγών για την ενημέρωσή τους.

Δείτε φωτογραφίες:

Ο διάλογος Μητσοτάκη-Κασσελάκη για τους απόδημους κατά τη συνάντησή τους
Ο διάλογος Μητσοτάκη-Κασσελάκη για τους απόδημους κατά τη συνάντησή τους

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ακολούθως, στις 11:00, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην oλομέλεια της Bουλής, στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις». Στη συνέχεια, θα τοποθετηθούν οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων της Αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη συνάντηση - ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοβουλία Κασσελάκη το ραντεβού

Το ραντεβού κλείστηκε τη Δευτέρα, με τον διευθυντή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη, να επικοινωνεί με το Μέγαρο Μαξίμου για τις λεπτομέρειες.

Λίγο μετά την ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη για το ραντεβού Μητσοτάκη-Κασσελάκη, πηγές από την Κουμουνδούρου έσπευσαν να σχολιάσουν πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη θεσμική πρωτοβουλία της αυριανής συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, πρόσθεσαν πως παρόμοια θεσμική πρόσκληση απευθύνθηκε τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στο ΚΚΕ.

Ακολουθεί συνάντηση Κασσελάκη - Ανδρουλάκη

Στη συνέχεια, την Παρασκευή ο κ. Κασσελάκης θα συναντηθεί στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι το γραφείο του κ. Κασσελάκη απηύθυνε επισήμως στο γραφείο του κ. Ανδρουλάκη πρόσκληση σε συνάντηση, στην οποία ο Ππρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανταποκρίθηκε θετικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει συνάντηση και με τον γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, αλλά αυτή θα καθυστερήσει να πραγματοποιηθεί, καθώς ο κ. Κουτσούμπας αναρρώνει μετά από πρόσφατο χειρουργείο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.