Πολιτικη & Οικονομια

Αύξηση του πληθωρισμού στο 3,9% τον Οκτώβριο

Τα στοιχεία της Eurostat - Πώς διαμορφώνεται το ποσοστό στην ευρωζώνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eurostat: Στο 2,9% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο στην ευρωζώνη - Στο 3,9% στην Ελλάδα - Τα στοιχεία για τρόφιμα και ενέργεια.
Υποχώρηση κατέγραψε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο © Alexandros Michailidis/SOOC

Eurostat: Στο 2,9% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο στην ευρωζώνη - Στο 3,9% στην Ελλάδα - Τα στοιχεία για τρόφιμα και ενέργεια.

Nέα σημαντική υποχώρηση κατέγραψε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο με αποτέλεσμα να κυμανθεί στο 2,9% από 4,3% που ήταν τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Εurostat.

Στην Ελλάδα, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 3,9% τον Οκτώβριο από 2,4% που ήταν τον Σεπτέμβριο.

Τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο πληθωρισμό τον Οκτώβριο (7,5%, έναντι 8,8% τον Σεπτέμβριο), ενώ ακολουθούν οι υπηρεσίες (4,6%, έναντι 4,7% τον Σεπτέμβριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (3,5%, έναντι 4,1% τον Σεπτέμβριο) και η ενέργεια (-11,1% έναντι -4,6% τον Σεπτέμβριο).

Η Εurostat δημοσίευσε σήμερα και τα πρώτα προσωρινά στοιχεία για το ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο του 2023, τα οποία δείχνουν μια επιβράδυνση της οικονομίας.

Σε τριμηνιαία βάση το ΑΕΠ υποχώρησε 0,1% στην Ευρωζώνη το τρίτο τρίμηνο του 2023 και σε σχέση με το δεύτερο.

Σε ετήσια βάση το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,1% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2022.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.