Πολιτικη & Οικονομια

Το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη - Κασσελάκη - Πώς κλείστηκε το ραντεβού

Συνάντηση και με Νίκο Ανδρουλάκη τις επόμενες ημέρες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κασσελάκης: Το παρασκήνιο της συνάντησής του με τον Κ. Μητσοτάκη - Τις επόμενες μέρες βλέπει και τον Ν. Ανδρουλάκη

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη την Τετάρτη. Το ραντεβού κλείστηκε σήμερα (30.10) με την πλευρά Κασσελάκη να κάνει δεκτό το κάλεσμα του πρωθυπουργού.

Την είδηση του ραντεβού ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που ενημέρωσε ότι η συνάντηση θα γίνει στις 10 το πρωί στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Να σημειωθεί ότι μετά την εκλογή του Σ. Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Κ. Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αφού τον συνεχάρη για τη νίκη του τον κάλεσε να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες.

Ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Alpha δήλωσε ότι με τον κ. Κασσελάκη υπήρξε μια κοινωνική γνωριμία στο παρελθόν, όταν ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εργαζόταν στις ΗΠΑ και ο κ. Μητσοτάκης ήταν βουλευτής. Στην ερώτηση αν πρόκειται να συναντηθούν, ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως είναι πάντα στη διάθεση του κ. Κασσελάκη, ενώ τόνισε ότι «ελπίζω να μην περιμένω όσο περίμενα με τον κ. Ανδρουλάκη».

Το ανακοίνωσε η κυβέρνηση – «Ο Πρόεδρος το ζήτησε», λέει η Κουμουνδούρου

Ωστόσο, λίγο μετά την ανακοίνωση από τον Παύλο Μαρινάκη για το ραντεβού Μητσοτάκη-Κασσελάκη, πηγές από την Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ανέλαβε τη θεσμική πρωτοβουλία της αυριανής συνάντησης με τον πρωθυπουργό. Μάλιστα, πρόσθεσαν πως παρόμοια θεσμική πρόσκληση απευθύνθηκε τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στο ΚΚΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ραντεβού Μητσοτάκη-Κασσσελάκη κλείστηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη, με το Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολουθεί συνάντηση Κασσελάκη - Ανδρουλάκη

Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη θα συναντηθεί στα τέλη της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι το γραφείο του κ. Κασσελάκη απηύθυνε επισήμως στο γραφείο του κ. Ανδρουλάκη πρόσκληση σε συνάντηση στην οποία ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα ανταποκριθεί.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ζητήθηκε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί στα τέλη της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.