ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κεντρική Επιτροπή το ζήτημα των διαγραφών Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα
Η Επιτροπή Δεοντολογίας ζητά τη γνωμοδότηση της ΚΕ


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία συζητήθηκε η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να παραπέμψει προς διαγραφή τους Στέφανο Τζουμάκα, Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Φίλη και Δημήτρη Βίτσα
Στην Κεντρική Επιτροπή παραπέμπει το ζήτημα της διαγραφής των Στέφανου Τζουμάκα, Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κάνοντας χρήση των όσων προβλέπονται στο καταστατικό του κόμματος.
Έτσι, η Επιτροπή Δεοντολογίας όρισε σήμερα μεν μόνο τις 4 τριμελείς επιτροπές, αλλά ζητά την γνωμοδότηση της Κεντρικής Επιτροπής, αποφεύγοντας έτσι να τοποθετηθεί προς το παρόν για τη διαγραφή ή μη των τεσσάρων στελεχών.
Η ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ
«Η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αποφάσισε να ζητήσει τη γνωμοδότηση της Κεντρικής Επιτροπής για τους τέσσερις που έχουν παραπεμφθεί σε αυτή από τον Στέφανο Κασσελακη με το ερώτημα της διαγραφής. Η ΚΕ που θα συνεδριάσει στα μέσα Νοεμβρίου θα δώσει γνώμη, δεν έχει δικαίωμα απόφασης. Στο μεσοδιάστημα οι τέσσερις θα απολογηθούν ο καθένας ξεχωριστά στις τέσσερις τριμελεις επιτροπές που συγκροτήθηκαν επί τούτου σήμερα Παρασκευή κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Προφανώς δεν μπορεί να υπάρξει απόφαση πριν τη συνεδρίαση της ΚΕ», αναφέρει η σχετική ενημέρωση.
Υπενθυμίζεται ότι τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία – Στέφανος Τζουμάκας, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης και Δημήτρης Βίτσας – είχαν με δηλώσεις τους αμφισβητήσει τη νέα ηγεσία του κόμματος, με αποτέλεσμα ο Στέφανος Κασσελάκης, παραφράζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου, να δηλώσει ότι «έθεσαν εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ».
Αξίζει να σημειωθεί πως το ζήτημα των -υπό διαγραφή- στελεχών θα ετίθετο ούτως ή άλλως στην προσεχή Κεντρική Επιτροπή του Νοεμβρίου έτσι κι αλλιώς από τη στιγμή που οι Τζουμάκας, Σκουρλέτης, Φίλης και Βίτσας είναι μέλη της. Πάντως, η στάση της ΚΕ δεν είναι είναι δεσμευτική για τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, επικεφαλής της οποίας είναι ο Αντώνης Κοτσακάς.
Επισημαίνεται ότι απαιτούνται τουλάχιστον 10 στις 15 ψήφους από την Επιτροπή Δεοντολογίας για να γίνει αποδεκτό το αίτημα για καθένα ξεχωριστά από τους υπό διαγραφή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός - Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στο τραπέζι των συνομιλιών
Θερμή υποδοχή του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Ισραήλ
Η ανάρτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης
Αυτό που στη δημόσια διοίκηση θα έπρεπε να είναι μία υποπαράγραφος καθηκοντολογίου, καταλήγει τηλεοπτικό σοσιαλ-μιντιακό ρεπορτάζ περιθωριακών προφίλ και site
Αν για το υβριστικό μέρος του συνθήματος για την Τουρκία υπήρξε κάποιου είδους αντιπαράθεση, για το κομμάτι που αφορούσε στο Κυπριακό ζήτημα δεν προβλημάτισε σχεδόν καθόλου τον δημόσιο διάλογο
Πώς γίνεται η εκτύπωση των εκκαθαριστικών
Τι ανεβάζει το κόστος παραγωγής
Οι 3 στους 4 φορολογούμενους δεν θα πληρώσουν επιπλέον φόρο
«Η νέα εποχή ανήκει σε όσους βλέπουν τα μεγάλα ζητήματα, κατανοούν την πολυπλοκότητά τους και τολμούν να μιλήσουν καθαρά και τολμηρά»
Ο πρωθυπουργός για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
Οι πρώτες δηλώσεις μετά την παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Ποιες είναι οι νέες αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών ενόψει Πάσχα
Θα ενημερώσει τον Νετανιάχου για την τετραμερή συνάντηση στο Παρίσι
Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Η κριτική στον Σωκράτη Φάμελλο για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ
Τι πρέπει να προσέξουν γονείς και κηδεμόνες
Ανοιχτή η πλατφόρμα για την υποβολή τους
«Απευθύναμε ξεκάθαρο κάλεσμα προς τις προοδευτικές δυνάμεις εντός και εκτός Βουλής» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής
Η ανακοίνωση του κόμματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.