Πολιτικη & Οικονομια

Κασσελάκης: Όσοι δεν στηρίζουν την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι στα εκλογικά ψηφοδέλτια

Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τον γάμο με τον Τάιλερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Κασσελάκης
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Στέφανος Κασσελάκης: Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στον «Εθνικό Κήρυκα», την εφημερίδα της ομογένειας όπου αρθρογραφούσε παλαιότερα

Για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, τη σχέση του με τον Παύλο Πολάκη και τον γάμο του με τον Τάιλερ Μακμπέθ μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Εθνικό Κήρυκα», την εφημερίδα της ομογένειας όπου παλαιότερα έγραφε τη «στήλη του φοιτητή».

Μιλώντας από το σπίτι του στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε πως δεν θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος διάσπασης. Από την άλλη, όμως, τόνισε ότι «όσοι δεν στηρίζουν την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι στα εκλογικά ψηφοδέλτια του κόμματος».

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, σε αποκλειστική συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» μας μίλησε για την Ελλάδα του σήμερα, και την Ελλάδα που οραματίζεται...

Posted by Εθνικός Κήρυξ / The National Herald on Friday, October 20, 2023

Η σχέση με Πολάκη και το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ

Για τον Παύλο Πολάκη, ανέφερε ότι «είναι ένας έντιμος άνθρωπος με μεγάλη ευαισθησία στα θέματα Δικαιοσύνης», προσθέτοντας ότι οι δυο τους ταίριαξαν «για το θέμα της διαπλοκής».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Η θέση μου πάντοτε είναι για μία αυτοδύναμη σύγχρονη Αριστερά. Στο βαθμό που υπάρχουν πολιτικές συγκλίσεις με μεγάλη χαρά να συζητήσουμε γι’ αυτές με διαφάνεια».

Αναφορικά με την καταβαράθρωση του κόμματός του στις εθνικές εκλογές, ο κ. Κασσελάκης σχολίασε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε εκείνη τη στιγμή να προσφέρει μία λύση σταθερότητας», ενώ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε ότι η Θεσσαλία ήταν το προσωπικό του στοίχημα.

Σε ερώτηση για την ομογένεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι πρέπει να μειωθεί δραστικά η γραφειοκρατία, ενώ δήλωσε θετικός στο να δημιουργηθούν έδρες και περιφέρεις στη Βουλή «για να υπάρχει δικαίωμα του εκλέγεσθαι κι όχι μόνο του εκλέγειν».

Η Goldman Sachs και ο γάμος με τον Τάιλερ

Στη συνέντευξη, υπήρξαν και προσωπικές ερωτήσεις προς τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Για το «μυστικό» της στρατηγικής του, ο ίδιος είπε ότι «δεν είμαι μεσσίας» και πρόσθεσε: «Αν η Ελλάδα ήταν επιτυχημένη οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά δεν θα είχε ανάγκη από κάποιον εξωτερικό (outsider) σαν κι εμένα».

Για το παρελθόν του στη Goldman Sachs, επισήμανε: «Να σας θυμίσω ότι οι πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι της Goldman Sachs και των μεγάλων τραπεζών ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα στην Αμερική και είναι προφανώς αυτοδημιούργητοι άνθρωποι. Εκείνοι που γενικά ανήκουν στο κλαμπ της συντήρησης είναι οι κληρονόμοι κι όχι οι αυτοδημιούργητοι. Για μένα αυτό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Αριστερά, η οποία πρέπει να ευθυγραμμιστεί με την έννοια της προκοπής, της υγιούς επιχειρηματικότητας κι όχι με όρους προηγούμενου αιώνα».

Τέλος, για τον γάμο του με τον Τάιλερ Μακμπέθ, δήλωσε ότι η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να αποδεχθεί έναν γάμο μεταξύ δυο ανθρώπων του ίδιου φύλου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.