Πολιτικη & Οικονομια

Πρώτο ραντεβού για Χάρη Δούκα και Κώστα Μπακογιάννη στο δημαρχείο της Αθήνας

Πότε αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος δήμαρχος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκαν στον δήμο Αθηναίων
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Χάρης Δούκας - Κώστας Μπακογιάννης: Συνάντηση μετά τις Δημοτικές Εκλογές 

Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης είχαν σήμερα Παρασκευή (20.10) την πρώτη τους συνάντηση. Ο νέος και ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκαν σε καλό κλίμα και δεν έλειψαν τα χαμόγελα. 

Ο Χάρης Δούκας έφτασε το πρωί στο Δημαρχειακό Μέγαρο συνοδευόμενος από συνεργάτες του, ανέβηκε τα σκαλιά και συνάντησε τον Κώστα Μπακογιάννη για πρώτη φορά μετά το τέλος των Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023, την περασμένη Κυριακή. Ο Κώστας Μπακογιάννης είχε δηλώσει ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε η μετάβαση από τη σημερινή στην επόμενη διοίκηση του δήμου να είναι ομαλή. Αυτό, άλλωστε, είναι κάτι που συμφωνήθηκε σήμερα, με τη δέσμευση για συνεργασία και συναντήσεις των ομάδων εργασίας των δύο πλευρών.

Ο Χάρης Δούκας αναλαμβάνει τα καθήκοντα του δημάρχου Αθηναίων από την 1η Ιανουαρίου 2024. 

Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας
Πρώτο ραντεβού για Χάρη Δούκα και Κώστα Μπακογιάννη © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Χάρης Δούκας
Ο Χάρης Δούκας © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Χάρης Δούκας: Προτεραιότητα η θωράκιση της πόλης για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Για την εκλογή του και του στόχους του μίλησε πρόσφατα ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας στο κεντρικό δελτίο του MEGA.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη, ρωτήθηκε για το αν περίμενε ότι θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Το είχα πιστέψει, άμα δεν το πιστέψεις δεν γίνεται. Μιλώντας με τον κόσμο κατάλαβα ότι μπορεί να γίνει. Είχα την αυτοπεποίηθηση. Είχα πει ότι μπορώ να κερδίσω τον Μπακογιάννη αν πάω δεύτερη Κυριακή. Είχα τη δυνατότητα να παρουσιάσω την εναλλακτική πρόταση. Με βοήθησε το debate».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών, «οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρέπει να λογίζονται ως τρίτος γύρος πολιτικών εκλογών. Κάναμε ένα κάλεσμα σε όλους του πολίτες. Συζητάμε για τα θέματα που δεν έχουν χρώματα και κόμματα. Νίκησε μια ατζέντα για την Αθήνα. Είναι πολιτικό το μήνυμα, δεν είναι κομματικό».

Για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας: «Υπάρχει δικαίωμα στην διαμαρτυρία αλλά υπάρχει και το δικαίωμα να λειτουργεί η πόλη. Αρα λοιπόν θα τηρήσουμε την νομοθεσία».

Για το θέμα των καμερών στους δρόμους της Αθήνας: «Οι κάμερες είναι επικουρικό μέσο και στην πολιτική βάζουμε προτεραιότητες».

Στη συνέχεια τάχθηκε υπέρ του διαλόγου με τους πολίτες για τα έργα που θα γίνουν, όπως το μετρό που θα κατεσκευαστεί στα Εξάρχεια, ενώ στα αμέσα σχέδια είναι όπως δήλωσε η θωράκιση της πόλης για την αντιμετώπιση των ακραιών καιρικών φαινομένων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwawcbj2h7kh)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.