Πολιτικη & Οικονομια

Ο Κασσελάκης δημιουργεί think tank με συντονίστρια την Διάνα Βουτυράκου

Είχε υποστηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου η νεότερη υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ο Κασσελάκης δημιουργεί think tank με συντονίστρια την Διάνα Βουτυράκου - Πρόκειται για τη νεότερη υποψήφια βουλευτής του κόμματος που είχε υποστηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου στη μάχη διαδοχής

Σε κινήσεις ανανέωσης επιχειρεί να προχωρήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, επιλέγοντας για βασική του συνεργάτιδα στην επιλογή νέων προσώπων την Διάνα Βουτυράκου.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κασσελάκης αναφέρει: «Το πρώτο βήμα για την ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να σχηματιστούν μικρές ομάδες εμπειρογνωμόνων ανά θεματική, οι οποίες θα συνεργάζονται απευθείας μαζί μου.

Η Διάνα Βουτυράκου αναλαμβάνει τον ρόλο της συντονίστριας για την άρτια στελέχωση αυτών των μικρών «think tank».

Η Διάνα είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω στα στελέχη του μέλλοντος. Και θα είναι από εδώ και πέρα στην πρώτη γραμμή ανάδειξής τους μαζί μου».

Σημειώνεται, ότι η Διάνα Βουτυράκου -η οποία το 2018 κατέκτησε την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής-, ήταν η νεότερη υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Δυτική Αττική, ενώ στην μάχη για την ηγεσία είχε ταχθεί με την Έφη Αχτσιόγλου.

Τι έχει δηλώσει η ίδια στην ATHENS VOICE

Η Διάνα Βουτυράκου είναι συνιδρήτρια της φοιτητικής ΜΚΟ Unique Minds, η έμπνευση της οποίας έγινε όταν αντιλήφθηκε, μαζί με τον φίλο της Παύλο, όπως είχε δηλώσει στην ATHENS VOICEκάποια κενά στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Ένα από τα κενά είναι ότι το σύστημα δεν μπορεί να εντοπίσει τις ιδιαίτερες δεξιότητες και κλίσεις του υποψηφίου και να της ενθαρρύνει.

Όταν η ATHENS VOICE την ρώτησε πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική, η Διάνα Βουτυράκου είχε απαντήσει: 

«Με τα κοινά ασχολούμαι ως ενεργός πολίτης στην κοινωνία μας εδώ και πολλά χρόνια χωρίς ωστόσο να το κάνω μέσα από κάποια κομματική παράταξη. To 2020 προπονούσα μία ομάδα ρομποτικής με την οποία δημιουργήσαμε ένα ρομποτικό μπαστούνι για ανθρώπους με προβλήματα όρασης με το οποίο και λάβαμε την πρώτη θέση στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κορέα. Τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας όσο και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μας προσκάλεσαν στα γραφεία τους για να μας συγχαρούν. Εκείνη τη μέρα γνώρισα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και λίγο καιρό μετά μου πρότεινε να συμμετέχω στο Think Tank που θα δημιουργούσε, και συγκεκριμένα στην ομάδα της ψηφιακής μετάβασης, γεγονός που αποτέλεσε την αρχή της ενασχόλησής μου με την πολιτική.

»Έναν χρόνο αργότερα μου έγινε η πρόταση να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια του κόμματος, και ομολογώ είχα αρκετούς δισταγμούς κυρίως γιατί ο χώρος ήταν και είναι αρκετά άγνωστος για εμένα, αφού δεν προέρχομαι από οικογένεια πολιτικών/κομματικών στελεχών που θα μπορούσαν ίσως να με συμβουλεύσουν και να με καθοδηγήσουν στα πρώτα μου βήματα. Οφείλω να πω όμως πως οι γονείς μου, Κώστας και Δάφνη, με στήριξαν από την πρώτη στιγμή που τους ανακοίνωσα την απόφασή μου εκφράζοντας φυσικά τις ανησυχίες τους. Αν και αμφιταλαντεύτηκα αρκετά πριν δεχτώ, ο κύριος λόγος που με έκανε να απαντήσω θετικά στην πρόταση ήταν η στάση των ανθρώπων που έβλεπα απέναντι στην πολιτική."Πού πας να μπλέξεις;", "Μα στην πολιτική είναι όλοι ίδιοι", είναι μερικές από τις πρώτες αντιδράσεις που έλαβα. Και αυτό με πείσμωσε. Γιατί η πολιτική ορίζει τις ζωές μας και αν εμείς που αγαπάμε αυτή τη χώρα δεν προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε προς το καλύτερο τότε ποιος θα το κάνει;

»Έχω μάθει στη ζωή μου όταν αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα όχι μόνο να μην τα παρατάω αλλά να κάνω ό,τι μπορώ για να το λύσω, ώστε ο επόμενος από εμένα να μη χρειαστεί να περάσει τα ίδια. Και αυτό είναι για εμένα η πολιτική, ένας τρόπος να αυξήσεις το θετικό αποτύπωμα που μπορείς να έχεις στην κοινωνία, ένας τρόπος να συνεισφέρεις ενεργά βοηθώντας κάθε πολίτη ώστε να πετύχουμε συλλογική ευημερία.»