Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Σκέψεις για ταξίδι στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες

Σε εγρήγορση η ελληνική κυβέρνηση για την κρίση στη Μέση Ανατολή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μεταβεί στο Ισραήλ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πιθανή είναι η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το αμέσως επόμενο διάστημα στο εμπόλεμο Ισραήλ, όπως αναφέρουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη, αν τελικά πραγματοποιηθεί, δεν θα εντάσσεται σε κάποια ευρύτερη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, αλλά θα αποτελεί αμιγώς μια διμερή επαφή.

Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη - Ερντογάν

Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον πόλεμο στο Ισραήλ και την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση και να μην απειληθεί η περιφερειακή σταθερότητα.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο ηγέτες «αντήλλαξαν απόψεις για τις ανησυχητικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

Από τη μεριά της, η τουρκική προεδρία ανέφερε ότι ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η χώρα του έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τερματιστεί η σύγκρουση, η οποία μπορεί να έχει εξαιρετικά αρνητικές περιφερειακές και παγκόσμιες συνέπειες.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε στον πρωθυπουργό ότι «οι χώρες της περιοχής θα πρέπει να προσπαθήσουν να σταματήσουν τις συγκρούσεις και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και να διατηρήσουν την ειρήνη στέλονοντας μήνυμα στον κόσμο προς αυτή την κατεύθυνση».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το τηλεφώνημα στον Ερντογάν έγινε με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ σημαντικό να είναι ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας, σημειώνοντας βέβαια ότι δεν σημαίνει ότι όλοι βλέπουν τα θέματα με την ίδια ματιά. «Είναι σημαντικό να είμαστε σε επικοινωνία», σημειώνει η Αθήνα.

Η επικοινωνία με Νετανιάχου

Σημειώνεται ότι το Σάββατο ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον ισραηλινό λαό και τον αποτροπιασμό του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς.

Κατά την τηλεφωνική συνομιλία με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε τη στήριξή του στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, παράλληλα και την ανάγκη να προστατευτούν οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.