- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Μπακογιάννης: Ο κ. Δούκας κλείνει το μάτι σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ
Πώς σχολίασε την εκλογή της Ιωάννας Κούρτοβικ στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ο Κώστας Μπακογιάννης για τον Χάρη Δούκα, την Ιωάννα Κούρτοβικ, τις κάμερες και τον Μεγάλο Περίπατο
Το γεγονός ότι ο αντίπαλός του για τον Δήμο Αθηναίων, Χάρης Δούκας, φαίνεται να αποδέχεται τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σχολίασε ο Κώστας Μπακογιάννης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1
Ο Δήμαρχος Αθηναίων και εκ νέου υποψήφιος στον β' γύρο, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα αισθανθεί όταν από τον ερχόμενο Ιανουάριο στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα έχει απέναντί του την Ιωάννα Κούρτοβικ, τη συνήγορο υπεράσπισης του τρομοκράτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία εκλέχθηκε με τον συνδυασμό του Κώστα Παπαδάκη «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα», τόνισε: «Ως δήμαρχος οφείλω να μην επιτρέπω στον εαυτό μου να προσωποποιώ τις διαφορές. Άλλωστε ακόμη και ο χειρότερος εγκληματίας δικαιούται συνηγόρου και δικαιούται υπερασπίσεως. Αλλά εδώ υπάρχει ένα ευρύτερο θέμα που είναι ότι η συγκεκριμένη κυρία εκφράζει μία αντίληψη για την πόλη».
Όπως είπε, το πρόβλημα είναι ότι η κυρία Κούρτοβικ εκφράζει «μία λογική που θέλει να κρατήσει την πόλη πίσω, στο σκοτάδι».
«Ο Χάρης Δούκας κλείνει το μάτι σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ»
Ο κ. Μπακογιάννης εξέφρασε μάλιστα τη στεναχώρια του, διότι δεν βλέπει την αναμενόμενη στάση από τον συνυποψήφιό του, Χάρη Δούκα, σε μια σειρά από έργα στα οποία -όπως είπε- αντιδρούν λυσσαλέα ομάδες από τον ακροαριστερό πολιτικό χώρο.
«Αυτό είναι κάτι που με στεναχώρησε προχθές στο debate, όσο κι αν χάρηκα που το κάναμε. Θεώρησα ότι θα ήταν μία ευκαιρία να συνεννοηθούμε και να συμφωνήσουμε στα βασικά με τον κ. Δούκα. Διότι η Δημοκρατία είναι ένα σκληρό πολίτευμα, δεν υπάρχει “καφές με ολίγη”, δεν υπάρχουν εκπτώσεις και συμψηφισμοί όταν μιλάμε για τον φασισμό, τη βία, το μίσος. Έθεσα ερωτήματα, τι θα κάνουμε με τον Λόφο του Στρέφη; Θα προχωρήσουμε με το έργο; Κι ας δεχόμαστε ύβρεις και προπηλακισμούς. Με το Πάρκο Δρακόπουλου, τι θα γίνει; Με το Μετρό στα Εξάρχεια; Μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί;», αναρωτήθηκε.
Και κατέληξε: «Αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα είναι ότι κλείνει το ένα μάτι στον ένα ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κλείνει το άλλο μάτι στον άλλο ΑΝΤΑΡΣΙΑ -είναι και δύο άλλωστε- και τα δύο μάτια μαζί στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι η Αθήνα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά».
«Ναι» στις κάμερες
Αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας και ειδικότερα στο ζήτημα των καμερών -για τις οποίες ο κ. Δούκας υποστήριξε στο debate ότι δεν είναι προτεραιότητά του- ο κ. Μπακογιάννης τόνισε: «Είναι καιρός να υιοθετήσουμε κι εμείς κάμερες στο κέντρο της πόλης. Το έχει κάνει, άλλωστε, το Λονδίνο που έχει κεντροαριστερό δήμαρχο, το έχει κάνει το Παρίσι που έχει επίσης κεντροαριστερή δήμαρχο. Δεν είναι ζήτημα ιδεολογικό, είναι πρακτικό. Άρα, λοιπόν, ναι στις κάμερες, ναι και στην ενίσχυση της αστυνόμευσης με κάθε πρόνοια για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και με σοβαρότητα».
Επανέλαβε πως ο στόχος για την ασφάλεια στην Αθήνα είναι σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ να επιτευχθεί η προληπτική, κοινοτική αστυνόμευση και ο αστυνομικός της γειτονιάς.
Τα 41 ευάλωτα σημεία στην Αθήνα
Μάλιστα, ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε πως οι κάμερες μπορούν επίσης να είναι χρήσιμες και στην πολιτική προστασία.
Επί αυτού του θέματος, σχολίασε: «Εμείς δεν περιμέναμε την κακοκαιρία και τον Ντάνιελ για να πάρουμε μέτρα, ξέρουμε ότι έχουμε μείνει πίσω για δεκαετίες, αλλά έχουμε κάνει έργα και υπάρχει σχέδιο για να προστατεύσουμε την πόλη».
Μιλώντας για το ζήτημα της σύγχυσης αρμοδιοτήτων, είπε χαρακτηριστικά: «Είναι ο Δήμος Αθηναίων υπεύθυνος για την πόλη; Είναι; Τότε πρέπει να έχει και όλη την ευθύνη των αρμοδιοτήτων. Αυτό δεν είναι αιχμή για κανέναν. Είναι μια κυβερνητική ρύθμιση της οποίας η ώρα έχει έρθει. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει ώρα για χάσιμο; Τώρα ισχύει το “αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε”».
Συμπλήρωσε ότι: «Έχουμε χαρτογραφήσει 41 σημεία σε 41 γειτονιές, τα οποία είναι ευάλωτα και επικίνδυνα. Κάποια τα έχουμε ήδη αντιμετωπίσει. Κάποια, τα έχουμε δρομολογήσει. Κάποια είναι στον σχεδιασμό μας για την επόμενη 5ετία. Βήμα - βήμα προχωράμε…».
Ο Μεγάλος Περίπατος
Τέλος, για τον Μεγάλο Περίπατο ο Κώστας Μπακογιάννης σημείωσε ότι το σχέδιό του καταρτίστηκε από συναδέλφους του Χάρη Δούκα στο Πολυτεχνείο. Πάντως, αν και υποστήριξε ότι «είναι καρφί στο μάτι μου ο Μεγάλος Περίπατος», ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι: «αν κατέβετε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας θα δείτε ότι ανταμείβει με πράσινο και μεγαλύτερη προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρίες, πράγματα που δεν υπήρχαν».