Πολιτικη & Οικονομια

Νέο ομοφοβικό παραλήρημα Μπέου: «Δεν θα παράγουμε Κασσελάκηδες στην πατρίδα μου»

«Δεν ήμουν και δεν θα γίνω ποτέ ομοφοβικός στη ζωή μου», είπε ο δήμαρχος Βόλου

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Αχιλλέας Μπέος: Νέα ομοφοβική δήλωση - Η αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη και η επίθεση στους δημοσιογράφους

Ο Αχιλλέας Μπέος προχώρησε σε νέο ομοφοβικό παραλήρημα, βάζοντας στο επίκεντρο και πάλι τον Στέφανο Κασσελάκη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγες ημέρες μετά την επανεκλογή του στον Βόλο. 

Ο δήμαρχος Βόλου στράφηκε κατά των δημοσιογράφων και υποστήριξε ότι είναι λάτρης του γυναικείου φύλου. «Περιμένω την ερώτηση που θέλετε να μου κάνετε. Καταρχήν το θέμα Κασσελάκης για μένα έχει τελειώσει. Δεν δέχομαι καμία ερώτηση, δεν με ενδιαφέρει. Όσα είπα αφορούσαν τον Κασσελάκη και κανέναν άλλον. Δεν ήμουν και δεν θα γίνω ποτέ ομοφοβικός στη ζωή μου. Είμαι χαρακτήρας ανοιχτός και έχω πολλούς φίλους και γουστάρω κιόλας, μου αρέσει. Δεν με ενδιαφέρει αν θα με κρίνουν, είμαι ελεύθερος άνθρωπος, με ελεύθερη σκέψη και εκφράζομαι ελεύθερα. Όμως, εσείς οι δημοσιογράφοι να σταματήσετε αυτό το παραμύθι, γιατί κουράσατε. Οι λίγοι θα επιβληθείτε στους πολλούς. Αρκετά! Γέμισαν οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα... αγόρια που θέλουν να μας αλλάξουν την άποψη. Είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος λατρεύω το γυναικείο φύλο, πεθαίνω, χωρίς εσάς δεν έχω λόγο ύπαρξης. Δέχομαι οι γυναίκες να λατρεύουν το αντρικό φύλο, τι θα κάνουμε δηλαδή; Δέχομαι και αυτή τη μερίδα των ανθρώπων, δικαίωμα τους είναι η προσωπική ζωή τους. Μέχρι εκεί όμως», τόνισε ο Αχιλλέας Μπέος.

«Το σωστό θα ήταν να πω πως ότι ο Κασσελάκης δεν είναι πρότυπο και δεν θα παράγουμε Κασσελάκηδες στην πατρίδα μου. Και άμα θέλετε να κάνουμε δημοσκόπηση, να δείτε πόσοι είναι υπέρ μου», είπε ο δήμαρχος Βόλου.

Δείτε τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου

Αχιλλέας Μπέος: Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις το βράδυ των εκλογών

Παρέμβαση για το ομοφοβικό παραλήρημα του Αχιλλέα Μπέου το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών πραγματοποίησε ο Άρειος Πάγος.

Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος ζητά «να διερευνηθεί αν η ως άνω δήλωση του Δημάρχου ήταν πρόσφορη να προκαλέσει διακρίσεις, μίσος και βία κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, και συγκεκριμένα σε βάρος των ομοφυλόφιλων» καθώς και «να διερευνηθεί αν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, επιθυμεί να υποβάλει έγκληση κατά του ως άνω Δημάρχου για εξύβριση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά».

Αναλυτικά αναφέρεται:

Παρακαλούμε, εν όψει της δήλωσης του Δημάρχου Βόλου, που έλαβε χώρα χθές σε live μετάδοση από τα περισσότερα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, με το εξής περιεχόμενο: «Δηλαδή κύριε Κασελάκη θα μεγαλώνουμε κορίτσια για να παράγουμε π…δες; Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτή είναι η πατρίδα του; Αφήστε με μόνο μου. Σε καμία περίπτωση δεν θα είστε πρότυπο ρε», να ερευνήσετε τυχόν διάπραξη της αξιόποινης πράξης του άρθρου 1 παρ.1 του ν. 4285/2014.

Θα πρέπει, εκτός των άλλων, να ληφθεί υπόψη ότι η πιο πάνω δήλωση του εν λόγω Δημάρχου, ερμηνευόμενη ως ενιαίο νοηματικό σύνολο, σύμφωνα και με τη νομολογία του ΕΔΔΑ, στοχοποιεί προσδιορίζοντας με απόλυτα διακριτό τρόπο τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα των ομοφυλοφίλων, στα άτομα δε αυτά με τον συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό αρνείται ο ανωτέρω το δικαίωμα να υπάρχουν στην κοινωνία, να συμμετέχουν, να ενεργούν και να εκφράζουν τις αντιλήψεις και επιδιώξεις τους στην κοινωνική ζωή. Συνεπώς, η συγκεκριμένη συμπεριφορά του μπορεί να υποκινήσει μίσος κατά των ομοφυλόφιλων, καθώς η ένταση του λόγου του και μάλιστα δημόσιου, λαμβανομένης υπόψη και της ιδιότητας του Δημάρχου, μπορεί να θεωρηθεί ως πρόσφορη να προκαλέσει στο μέσο άνθρωπο έντονα συναισθήματα απέχθειας, αποστροφής, χαιρεκακίας, αντεκδίκησης και ιδιαίτερης εχθρότητας κατά της ανωτέρω ομάδας προσώπων, τα δε συναισθήματα αυτά είναι αντικειμενικά δυνατόν να προκαλέσουν κίνδυνο τέλεσης πράξεων βίας κατά της συγκεκριμένης ομάδας ή των μελών της, διασαλεύοντας την ειρηνική και ομαλή κοινωνική συμβίωση και τα ατομικά δικαιώματά τους. Με άλλα λόγια πρέπει να διερευνηθεί αν η ως άνω δήλωση του Δημάρχου ήταν πρόσφορη να προκαλέσει διακρίσεις, μίσος και βία κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, και συγκεκριμένα σε βάρος των ομοφυλόφιλων (βλ. και ΑΠ 858/2020).

Σε κάθε περίπτωση, να διερευνηθεί αν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, επιθυμεί να υποβάλει έγκληση κατά του ως άνω Δημάρχου για εξύβριση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κλπ.