Πολιτικη & Οικονομια

Την Τετάρτη στην ΕΡΤ το debate μεταξύ Μπακογιάννη και Δούκα για τον Δήμο Αθηναίων

H πρόταση του δημάρχου Αθηναίων έγινε αποδεκτή από τον συνυποψήφιό του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας
Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας © Eurokinissi

Βρήκε τηλεοπτική «στέγη» το ντιμπέιτ της δεύτερης εκλογικής Κυριακής για τον δήμο της Αθήνας

Στην ΕΡΤ θα πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ ανάμεσα στον Κώστα Μπακογιάννη και τον Χάρη Δούκα για τον δήμο Aθηναίων.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ» Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε από τον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα να διοργανώσει η δημόσια τηλεόραση debate με τον επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ» Χάρη Δούκα ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου.

Σε σχετική ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Δήμαρχος Αθηναίων επισημαίνει ότι ζήτησε οι κανόνες να μην είναι ασφυκτικοί όπως στις εθνικές εκλογές. «Είμαστε, άλλωστε, δύο μόνο και στην αυτοδιοίκηση έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε ακόμα και διαφωνώντας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης στην ανάρτησή του.

Η πρότασή του έγινε σχεδόν αμέσως αποδεκτή από τον συνυποψήφιό του, Χάρη Δούκα. «Χαίρομαι πολύ που ο κ. @KBakoyannis αποδέχθηκε, έστω και με καθυστέρηση ενός γύρου, την πρότασή μου για τη διεξαγωγή debate. Τα λέμε εκεί», έγραψε με τη σειρά του σε ανάρτηση στο Χ.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για το debate

Αν και το MEGA διεκδίκησε να φιλοξενήσει την τηλεμαχία μεταξύ των δύο υποψήφιων δημάρχν, το debate θα διεξαχθεί τελικά στη συχνότητα της κρατικής τηλεόρασης την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρεται:

«Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, στις 21:15, η ΕΡΤ θα μεταδώσει το debate μεταξύ των δύο υποψήφιων δημάρχων της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα, οι οποίοι πέρασαν στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η τηλεμαχία, οι όροι της οποίας θα συμφωνηθούν αύριο, Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023 το πρωί, με τους εκπροσώπους των δύο υποψηφίων, θα διεξαχθεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και θα μεταδοθεί από το 24ωρο ενημερωτικό κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, το ΕΡΤNEWS, και από την ΕΡΤ1».

Πρώτα «πυρά» μεταξύ των δύο πλευρών

Την αντίδραση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη προκάλεσε η αναφορά του Χάρη Δούκα ότι ο δήμαρχος Αθηναίων «αποδέχτηκε με καθυστέρηση ενός γύρου» τη διεξαγωγή debate.

Όπως αναφέρουν πηγές από την παράταξη «Αθήνα Ψηλά», στις 31 Αυγούστου ο κ. Μπακογιάννης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Κωνσταντίνο Ζούλα είχε δηλώσει ξεκάθαρα την πρόθεσή του να συμμετάσχει σε τηλεοπτικό debate με τους υποψηφίους επικεφαλής των παρατάξεων για τον Δήμο της Αθήνας, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Αναλυτικά στην επιστολή του, ο κ. Μπακογιάννης, σημείωνε: «Αναγνωρίζοντας ότι η δημόσια τηλεόραση αποτελεί το μοναδικό θεσμικό βήμα για τη διεξαγωγή ενός συντεταγμένου διαλόγου ανάμεσα στους υποψηφίους δημάρχους των πολιτικών δυνάμεων που σέβονται τις αρχές της Δημοκρατίας, παρακαλώ θεωρείστε αυτονόητη τη συμμετοχή μου. Η ξεκάθαρη παράθεση των προγραμμάτων και η σύγκριση των θέσεων όλων μας στο πλαίσιο ενός debate, μόνο χρήσιμη μπορεί να αποβεί για τους δημότες».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι: «Πρέπει να είναι σαφές ότι ο γόνιμος και χρήσιμος διάλογος απαιτεί αλήθεια, από τα πιο μικρά έως τα πιο μεγάλα. Δυστυχώς λίγα 24ωρα πριν από τη διεξαγωγή του debate ο κ. Δούκας ξεκινά με ένα μεγάλο ψέμα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.