Πολιτικη & Οικονομια

Ψήφισαν οι υποψήφιοι για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Τι δήλωσαν Ζέρβας, Πέγκας, Τομπουλίδης και Αγγελούδης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κώστας Ζέρβας ψηφίζει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
© EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Tι δήλωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και οι συνυποψήφιοί του

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν νωρίτερα οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης σε σχολεία της συμπρωτεύουσας.

Ζέρβας: Τα καλύτερα είναι μπροστά μας

«Τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Συνεχίζουμε μαζί», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 2ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, στην οδό Ικτίνου.

Ο κ. Ζέρβας έφτασε γύρω στις 10:20 το πρωί στο εκλογικό κέντρο, συνοδευόμενος από συνεργάτες και τις δυο αδελφές του, ενώ λίγο πριν μπει στο εκλογικό τμήμα περίμενε υπομονετικά ψηφοφόρους που προηγούνταν της ουράς.

«Ολοκληρώνονται τέσσερα χρόνια δημιουργίας με έργα, με ανάπτυξη. Τέσσερα χρονια με σημαντικές δυσκολίες αλλά και με πολλά βήματα μπροστά. Στα επόμενα πέντε χρόνια η Θεσσαλονίκη μας θα ολοκληρώσει σημαντικά έργα. Θα αλλάξουμε κατηγορία. Η Θεσσαλονίκη μας θα έχει όλα όσα της αξίζουν. Η σημερινή ψήφος είναι μια κρίσιμη ψήφος για το μέλλον της Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο κ.Ζέρβας αμέσως μετά την κάλπη.

Συμπλήρωσε, δε, πως «σήμερα λέμε ένα μεγάλο "ναι" στα έργα υποδομής, στην οικονομική ανάπτυξη, στην ανθρωπιά και στην αλληλεγγύη. Λέμε «ναι» στη σιγουριά, στη συνοχή, στη συνέπεια, στη σταθερότητα. Δεν γυρίζουμε πίσω, κοιτάμε μπροστά, περνούμε αυτό που μας αξίζει. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Συνεχίζουμε μαζί».

Θεσσαλονίκη: Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας

Πέγκας: Οι δημότες έχουν αποφασίσει

«Αισθανόμαστε έτοιμοι, ώριμοι και αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα στον δήμο Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 2ο Γυμνάσιο, στην οδό Ικτίνου.

Ο κ. Πέγκας προσήλθε στο σχολείο για να ψηφίσει στις 11:30 το πρωί, συνοδευόμενος από τη σύζυγο, τη μικρή του κόρη και στελέχη της παράταξης «Θεσσαλονίκη για Όλους».

«Η Θεσσαλονίκη που τόσο αγαπάμε τα τελευταία χρόνια έχει πολύ ταλαιπωρηθεί, απαξιωθεί και βρίσκεται σε περιφρόνηση. Σήμερα είναι μια μέρα ελπίδας, ένα νέο ξεκίνημα. Εμείς η "Θεσσαλονίκη για ‘Ολους" έχουμε τρέξει μια μακρά διαδρομή, έχουμε ενώσει δυνάμεις από την κοινωνία των πολιτών και αισθανόμαστε έτοιμοι, ώριμοι για την επόμενη μέρα στον δήμο Θεσσαλονίκης», δήλωσε αμέσως μετά την κάλπη.

Ο κ. Πέγκας πρόσθεσε πως «σήμερα είναι μια μέρα Δημοκρατίας. Θελουμε να έρθει περισσότερος κόσμος να ψηφίσει, να έρθουν όλοι, είναι χαμηλή η προσέλευση από ό,τι ακούω. Καλώ λοιπόν όλο τον κόσμο, όλους τους Θεσσαλονικείς να ψηφίσουν γιατί αυτή η εκλογή αφορά την καθημερινότητα τους και τους ίδιους».

Ερωτηθείς εάν η βραδιά επιφυλάσσει «ντέρμπι», ο υποψήφιος δήμαρχος απάντησε: «Πάντα έχουν αγωνία οι εκλογές, αλλά λίγο πολύ οι δημότες έχουν αποφασίσει».

Τομπουλίδης: Καμία ανοχή στον φασισμό

«Σήμερα η νέα γενιά, οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης μπορούν να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Να γεμίσουν τις κάλπες με χιλιάδες γαρύφαλλα της Λαϊκής Συσπείρωσης. Τα κόκκινα γαρύφαλλα της αισιοδοξίας και της ανατροπής απέναντι στο αντιλαϊκό μπλοκ των παρατάξεων που στηρίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, για να μην δείξουμε καμία ανοχή στον φασισμό, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Βασίλης Τομπουλίδης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 53ο δημοτικό σχολείο.

Ο κ.Τομπουλίδης υπογράμμισε ακόμη: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό απέναντι στην πολύχρονη κατοχή του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ και αυτών που το στηρίζουν, ΗΠΑ, ΕΕ και ελληνικές κυβερνήσεις».  

Αγγελούδης: Να γυρίσει σελίδα η Θεσσαλονίκη

Να «κλείσει το κεφάλαιο της αδράνειας και της εγκατάλειψης» και να «γυρίσει σελίδα» η Θεσσαλονίκη ζήτησε από τους ψηφοφόρους ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ο κ. Αγγελούδης στις 9:30 το πρωί έφτασε στην οδό Αρριανού, ώστε να ψηφίσει στο 34ο δημοτικό σχολείο, συνοδεία συνεργατών της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη».

«Είναι μια σπουδαία μέρα, ηλιόλουστη και αισιόδοξη. Αποφασίζουμε για το μέλλον της πόλης μας. Οι πολίτες έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Σήμερα γυρίζουμε σελίδα. Μια σελίδα με την "Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη", μια ομάδα ανεξάρτητη, αυτοδιοικητική, μια ομάδα χωρίς κομματικά χρίσματα», είπε στη δήλωση που ακολούθησε μετά την κάλπη.

Πρόσθεσε ο κ. Αγγελούδης πως «με την "Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη" και τους πολίτες της πόλης μας κλείνουμε οριστικά το κεφάλαιο της αδράνειας και της εγκατάλειψης. Κάνουμε μια νέα αρχή για μια πόλη πιο καθαρή, πιο πράσινη, πιο φωτεινή. Σημασία, όμως, έχει να κερδίσει η Θεσσαλονίκη».  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.