Πολιτικη & Οικονομια

Για πρώτη φορά ενώπιος ενωπίω ο Στέφανος Κασσελάκης με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει σήμερα στις 16:30 η ΚΟ του κόμματος

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Για πρώτη φορά στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Συνεδριάζει σήμερα στις 16:30 η ΚΟ του κόμματος

Συνεδριάζει, σήμερα, στις 16:30, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι εργασίες της συνεδρίασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα της Γερουσίας, θα ξεκινήσουν με ομιλία του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ των εύθραυστων ισορροπιών μετά την εκλογή του νέου προέδρου, ιστορικά στελέχη του κόμματος «δίνουν τόπο στην οργή», σημαίνοντας εκεχειρία μέχρι τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Η Κουμουνδούρου επιδιώκει να παραταχθεί ενωμένη έναντι της Πειραιώς σε μία αναμέτρηση που μοιάζει αμφίρροπη. Ο Στέφανος Κασσελάκης - ήδη πριν την εκλογή του - είχε θέσει ως πρώτη, δύσκολη μάχη, εκείνη της ανάδειξης των νέων «τοπικών αρχόντων», μιας και οι Ευρωεκλογές - κάλπες με πιο έντονα κομματικά χαρακτηριστικά - απέχουν πολύ. 

Ο Νίκος Φίλης έκανε την Τρίτη ένα βήμα πίσω, καλώντας τους ψηφοφόρους «να μείνουν συσπειρωμένοι για τις εκλογές και για το κόμμα. Ό,τι χάνουμε στην Αριστερά δεν ισοφαρίζεται από άλλους χώρους. Η πρόθεση είναι να είμαστε ενωμένοι, θα προκύπτει αυτή η πρόθεση ως δυνατότητα και αποτέλεσμα από τις συμπεριφορές όλων των πλευρών. Το θέμα δεν είναι τι κουβεντιάζουμε, αλλά με τις πράξεις μας τι μήνυμα στέλνουμε στην κοινωνία», δήλωσε ο πρώην υπουργός. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ήρθε «να προσβάλλει» τη στήριξη που η Κουμουνδούρου είχε ήδη δώσει στον πρώην βουλευτή Κώστα Ζαχαριάδη και τον δήμαρχο Νίκαιας - Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, για τον δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής. Αντιθέτως, από τις πρώτες του κινήσεις ήταν να συναντήσει από κοντά τους δύο υποψηφίους. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της «Ανοιχτής Πόλης», ενώ περπάτησε μαζί με τον κ. Ιωακειμίδη στο Σύνταγμα, σκορπώντας χαμόγελα. Είχε προηγηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση για τις λεπτομέρειες της καμπάνιας του με τον «Αττικό Κύκλο Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης». 

© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

«Ραντεβού» Μητσοτάκη Κασσελάκη με φόντο τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορούν να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη Βουλή, καθώς ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι βουλευτής. Όμως, το πρώτο πολιτικό ραντεβού για να αναμετρηθούν θα έχει φόντο ψηφοδέλτια, παραβάν και κάλπες. Οι Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές θα αποτελέσουν την πρώτη κομματική αναμέτρηση.

Ο πρωθυπουργός έχει ως στόχο η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει όσες περισσότερες περιφέρειες μπορεί. Άλλωστε, στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Alpha τόνισε: «Από τη στιγμή που δώσαμε πολιτική διάσταση σε αυτές τις αναμετρήσεις, παραμένει στόχος μας να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες, γιατί όχι και τις 13, και γιατί όχι και τους τρεις μεγάλους Δήμους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας ότι δεν μπορεί να κάνει αντιπαράθεση με το «κενό». 

«Ο κ. Μητσοτάκης ας αντιπαρατεθεί με το κενό της προσωπικής του ευθύνης», απαντά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγα 24ωρα νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ανοίξει τον «χορό» της αυτοδιοικητικής αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό, «χρεώνοντας» στη ΝΔ τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος είχε χαστούκισε συμπολίτη του εν μέσω της καταστροφής από τις πλημμύρες, και καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να άρει τη στήριξή του». Η ΝΔ διέψευσε ότι στηρίζει τον Αχιλλέα Μπέο.