Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση MRB: Χαμηλή δημοτικότητα Κασσελάκη, χαμηλή συσπείρωση ΣΥΡΙΖΑ

Στο 85% η συσπείρωση της ΝΔ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοσκόπηση MRB: Χαμηλή η δημοτικότητα Κασσελάκη, σε ποιες ομάδες πολιτών βρίσκει μεγαλύτερη ανταπόκριση

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB παρουσίασε το Open το βράδυ της Δευτέρας (02/10).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η δημοτικότητα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 18,1%, εκ των οποίων το 20,8% αφορά σε γυναίκες αλλά και σε πολύ νεότερες ηλικίες.

Χαμηλή η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ - Υψηλή της ΝΔ

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ακόμη ότι η ΝΔ έχει πολύ μεγάλη συσπείρωση που αγγίζει το 85%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και διατηρεί σταθερό το ποσοστό του, παρουσιάζει χαμηλή συσπείρωση, της τάξης του 66,7%.

Το κόμμα τις αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει διαρροές προς άλλα κόμματα, με ένα 12,5% των ψηφοφόρων του να δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, την ίδια στιγμή, όμως, και οι εισροές του έχουν ενδιαφέρον, καθώς, όπως φαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει αλλά και παίρνει περίπου τα ίδια.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός του μεγάλου ποσοστού της αδιευκρίνιστης ψήφου, τόσο κοντά μετά τις εθνικές εκλογές. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 21,4%. 

Πώς αξιολογούν οι πολίτες τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης

Όταν ρωτιούνται αν τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης είναι αποτελεσματικά, μερικώς ή καθόλου, ένα 36% περίπου απαντά ότι τα μέτρα είναι μερικώς αποτελεσματικά ενώ υπάρχει κι ένα 55% που λέει ότι, τα μέτρα, δεν είναι αποτελεσματικά.

Και μέσα στα κόμματα, όμως, οι ψηφοφόροι της ΝΔ θεωρούν ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μερικώς το πρόβλημα της ακρίβειας σε ποσοστό 62,1%. Στην αντίστοιχοι ερώτηση οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για μερική αντιμετώπιση του προβλήματος σε ποσοστό 37,2%, ενώ, στην αδιευκρίνιστη ψήφο, την ίδια απάντηση έδωσαν σε ποσοστό 23,7%.

Διχασμένοι παρουσιάζονται οι πολίτες και στις ερωτήσεις σχετικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας. Κατά 47,9%, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι, το φαινόμενο ήταν τόσο μεγάλο που, όποια κυβέρνηση και να ήταν δεν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει ενώ, κατά 48% σημειώνουν ότι κάποια άλλη κυβέρνηση θα το αντιμετώπιζε αποτελεσματικότερα.