Στο νερό έπεσε η πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra «Κίμων» (βίντεο)
Θα ενταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό τους πρώτους μήνες του 2025


Αποκαλύπτεται η πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra «Κίμων»
Λίγες ημέρες πριν από την επίσημη τελετή, η πρώτη από τις τρεις φρεγάτες Belharra που θα παραλάβει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, έπεσε στο νερό, στα ναυπηγεία της Naval Group στη Γαλλία.
Η F-601 «ΚΙΜΩΝ» έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο νερό, σχεδόν δύο χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης για την πρόσκτηση των τριών FDI Belharra.

Tα επίσημα αποκαλυπτήρια θα λάβουν χώρα στα ναυπηγεία της Λοριάν της βορειοδυτικής Γαλλίας στις 4 Οκτωβρίου, όπως μεταδίδει η «Καθημερινή».
Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να τοποθετηθεί ο ιστός της Φρεγάτας, το PSIM (Panoramic Sensors and Intelligence Module), που περιέχει το ραντάρ, το κέντρο μάχης και τους αισθητήρες του πλοίου.
Στην πόλη – ναυπηγείο της Βρετάνης θα βρεθεί την Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τον Γάλλο ομόλογό του, Σεμπαστιάν Λεκορνύ.
Δύο ημέρες νωρίτερα, την F-601 «ΚΙΜΩΝ» θα επισκεφθεί ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο οποίος θα επιθεωρήσει στο νεότευκτο πλοίο μαζί με τους επιτελείς της Group Naval, θα ενημερωθεί για την πορεία του προγράμματος και θα συναντηθεί με το κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται ήδη στη Λοριάν και παρακολουθεί την πρόοδο των εργασιών στις τρεις ελληνικές Φρεγάτες.
Στις αρχές του 2024, η «ΚΙΜΩΝ» αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμές συστημάτων εν όρμω και στη συνέχεια εν πλω, με την παράδοση του πλοίου στο Πολεμικό Ναυτικό να τοποθετείται χρονικά κατά το πρώτο τρίμηνο του 2025. Ήδη στη ναυπηγική της Λοριάν, τη θέση της «ΚΙΜΩΝ» παίρνει η Φρεγάτα F-602 «ΝΕΑΡΧΟΣ» για να ακολουθήσει σε περίπου 1,5 χρόνο η F-603 «ΦΟΡΜΙΩΝ».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα ακολουθήσουν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις
H υπουργός εκνευρίστηκε με την κατάσταση του χώρου
«Να γίνει πράξη η δέσμευσή μας για κατώτατο μισθό 950 ευρώ και μέσο μισθό 1.500 ευρώ έως το 2027»
Tι ανέφερε η Χαριλάου Τρικούπη για τον κατώτατο μισθό
Στην 11η θέση μεταξύ 22 χωρών που έχουν κατώτατο μισθό η Ελλάδα
Αυξημένα κατά 506 εκατ. ευρώ τα φορολογικά έσοδα - Αναλυτικά τα στοιχεία
Την Πέμπτη θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα ποσά από την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως
H ομιλία του στο συνέδριο καινοτομίας «Innovation Crete» που διοργανώθηκε στα Χανιά
Μειωμένες κατά 36% οι μεταναστευτικές ροές
Ενώ η Τουρκία γίνεται όλο και πιο επιθετική, ενώ η Ευρώπη πασχίζει να ανασυνταχθεί στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω της αμερικανικής πολιτικής, εμείς συζητάμε παλαβομάρες
Για πρωτοφανή επίθεση σε βάρος της κάνει λόγο η βουλευτής - Η ανάρτησή της
«Εκταταμένη η ατζέντα των συνομιλιών»
Η ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης
Οι συνταξιούχοι που θα πληρωθούν την Παρασκευή
Ο έντονος διάλογος με την προϊσταμένη Αρχαιοτήτων Αργολίδας
Η πτήση είχε απογειωθεί από το Παρίσι με προορισμό την Αθήνα
Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται
Η πρώτη φάση ξεκινά άμεσα και συγκεκριμένα από τη 1η Απριλίου
Στο συνέδριο συζητήθηκαν θέματα ενέργειας, τεχνολογίας και AI καθώς και τουρισμού
Το μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου από την ακριτική Λήμνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.