Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Η «Ομπρέλα» πιέζει για τη διεξαγωγή Συνεδρίου

Υπό τον φόβο αναβολής λόγω στράτευσης Κασσελάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει την έκταση της δημοσιότητας για την κατάθεση της γραμματέα του Χρήστου Καλογρίτσα, στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών.
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Η «Ομπρέλα» πιέζει για το Συνέδριο υπό τον φόβο αναβολής του λόγω στράτευσης του Στέφανου Κασσελάκη

Την άμεση σύγκληση των οργάνων του κόμματος ζητάει από τη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου και τον αναπληρωτή γραμματέα, Γιώργο Βασιλειάδη, η «Ομπρέλα», καθώς -όπως υποστηρίζουν- λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς την ενημέρωση και τη συγκατάθεση των οργάνων.

Παράλληλα, τα στελέχη της «Ομπρέλας» ζητούν να προχωρήσει άμεσα η συζήτηση για τον «οδικό χάρτη» προς το Συνέδριο, καθώς διαβλέπουν τη μετάθεσή του σε χρονικό διάστημα αφότου ο Στέφανος Κασσελάκης υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Συνέδριο φαίνεται πως θα πάρει αναβολή, καθώς η νέα ηγετική ομάδα θέλει περισσότερο χρόνο για να οργανωθεί.

Ο αρχικός προγραμματισμός, πριν τις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η διεξαγωγή του Έκτακτου Συνεδρίου να τοποθετηθεί χρονικά τον Νοέμβριο.

Τι αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στην επιστολή της «Ομπρέλας», σημείωναν ότι προτεραιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο ίδιος δήλωσε στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στο STAR, είναι η σύγκληση των οργάνων του κόμματος.

Όπως ανακοινώθηκε χθες από το γραφείο Τύπου του κόμματος, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Επίσης, την εβδομάδα που θα ακολουθήσει τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, και συγκεκριμένα στις 22 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ημερομηνία για τη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης έχει προγραμματίσει περιοδείες σε πόλεις της περιφέρειας για το επόμενο διάστημα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.