- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Εμφανής είναι η διαφωνία και διάσταση μεταξύ των κ. Βενιζέλου – Παπανδρέου, ιδίως στο θέμα της Δημοκρατικής Παράταξης, όπως φαίνεται στις δηλώσεις και ανακοινώσεις των δύο πλευρών, όπως αποτυπώθηκαν μετά τη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον πρώην πρωθυπουργό, η οποία έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών.
Λεπτομερέστερα, καθαρές «ενστάσεις και διαφωνίες ως προς τη δημιουργία της ΔΗΠΑΡ» αλλά και εναντίωση στις «κινήσεις χωρις σχέδιο»που εκθέτουν τη χώρα σε κινδύνους διατυπώνει η πλευρά Παπανδρέου, ενώ «ουσιαστική και παραγωγική» χαρακτήρισε τη συνάντηση, απαντώντας, το συγκυβερνών κόμμα. Και οι δύο ανακοινώσεις ήταν «κρύες», όταν αναφέρονταν στην άλλη πλευρά.
Το ενημερωτικό σημείωμα της πλευράς Παπανδρέου:
«Οι απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου είναι γνωστές και διατυπωμένες κατ΄ επανάληψη δημοσίως - και για τη χώρα και για το Κίνημα. Αυτές τις απόψεις και τις θέσεις διατύπωσε και στη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στη συνάντηση έγινε αναλυτική συζήτηση και μια χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για τα εθνικά θέματα και τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, η οποία ταλανίζεται από αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις. Επίσης, αναλυτική συζήτηση έγινε και για την πορεία της χώρας και την υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση, στη διάρκεια της οποίας ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε τις απόψεις και τις θέσεις του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απόλυτη ανάγκη μεταρρυθμίσεων με δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο, που έχει ανάγκη η χώρα και για να απαλλαγεί από τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος, που μας οδήγησαν ένα βήμα πριν από μια εθνική τραγωδία και για να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον, απαλλαγμένο από πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές. Επισήμανε δε, ότι θα πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις χωρίς σχέδιο, που αποδυναμώνουν τη θέση της χώρας, όπως συνέβη πρόσφατα και την εκθέτουν σε κινδύνους.
Τέλος, σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε τις ενστάσεις και διαφωνίες του, τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της ΔΗΠΑΡ, ενστάσεις και διαφωνίες που πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος. Την πρότασή του θα αποστείλει και γραπτώς προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο».
Το απαντητικό ενημερωτικό σημείωμα του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ:
«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα μεγάλα τρέχοντα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και την τρόικα, στο πλαίσιο των όσων είπε στην εισήγηση του -λίγο αργότερα- στη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΕΟΕΣ. Η συζήτηση ήταν ουσιαστική και παραγωγική.
Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στις συνεχείς πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, και ιδίως της κοινοβουλευτικής ομάδας του, που έχουν ως άξονα αφενός μεν την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και της απασχόλησης, αφετέρου δε τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και τη στήριξη των ευπαθών ομάδων. Αυτό είναι το στίγμα του ΠΑΣΟΚ που λειτουργεί ως εγγυητής όχι απλά της κυβερνητικής, αλλά της εθνικής σταθερότητας με προοδευτικό πρόσημο.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η έξοδος της χώρας από την κρίση, το μνημόνιο και την ασφυκτική επιτήρηση της τρόικας και η αλλαγή σελίδας είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για να κατανοήσει ο ελληνικός λαός τις δύσκολες επιλογές του 2010 και τις πρόσθετες κινήσεις του 2011-12. Από την άποψη αυτή, όσοι χειρίστηκαν κρίσιμες πτυχές και στιγμές της τελευταίας πενταετίας έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επιτυχή ολοκλήρωση της τεράστιας αυτής προσπάθειας που ανέλαβε αρχικά μόνο του το ΠΑΣΟΚ, ενώ άλλες πολιτικές δυνάμεις προσχώρησαν πολύ αργότερα στη λογική της εθνικής ιστορικής ευθύνης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών και στο βαθμό προεκλογικής στράτευσης και συμμετοχής διαφόρων στελεχών της Παράταξης.
Ο κ. Βενιζέλος περιμένει τις γραπτές απόψεις του κ. Παπανδρέου για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, της Παράταξης και πρωτίστως της χώρας και θεωρεί σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες συμβολές που -παρά τις επιμέρους απόψεις- συμβάλλουν στην ενίσχυση της συλλογικής δράσης της Παράταξης και σε ένα ουσιαστικό διάλογο που προϋποθέτει και υπηρετεί την συστράτευση όλων των δυνάμεων του χώρου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που διασφαλίζουν την ενότητα και αξιοπιστία και ενισχύουν την εκλογική επιρροή του Κινήματος και της Παράταξης».