Πολιτικη & Οικονομια

Μαρινάκης κατά Κασσελάκη: «Αμφισβητεί την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία; Δεν αρχίσαμε καλά»

Πώς σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το βίντεο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παύλος Μαρινάκης και Στέφανος Κασσελάκης
© EUROKINISSI

Παύλος Μαρινάκης: Το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου για το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη από τη Βουλή και την πρώτη συνέντευξη

Κατά του Στέφανου Κασσελάκη στράφηκε σήμερα (29.9) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας το βίντεο που ανάρτησε πριν από λίγες ώρες από τη Βουλή ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για την τηλεοπτική συνέντευξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Star. «Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε πολλά για τη συνέντευξη αυτή. Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Όσοι την παρακολούθησαν, δυστυχώς, βγάζουν συμπεράσματα. Εμείς θα επαναλάβουμε ότι θέλουμε να αναμετρηθούμε πολιτικά με τον κ. Κασσελάκη. Περιμένουμε θέσεις και προτάσεις. Αυτό χθες δεν το είδαμε, είδαμε κάτι άλλο» είπε αρχικά ο Παύλος Μαρινάκης. 

Η απάντηση για το βίντεο Κασσελάκη από τη Βουλή

«Πριν από λίγο, είδα ένα βίντεο, και θα πρέπει να πούμε κάποια πράγματα. Χαρακτήρισε χειροκροτητές τους βουλευτές που ψηφίζουν νομοσχέδια, και είπε μάλιστα ότι πρέπει να βάλουμε φωτιά. Καταρχάς, επειδή επισκέπτεται πολύ το κοινοβούλιο σαν εξωκοινοβουλευτικός να μην περιορίζεται σε βόλτες για να μαθαίνει τους χώρους και το εστιατόριο, αλλά να μάθει και πώς λειτουργεί το κοινοβούλιο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: 

«Οι νόμοι, οφείλουμε να το πούμε, ψηφίζονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας η οποία είναι η βασικότερη αρχή της Δημοκρατίας μας. Χαρακτήρισε απαξιωτικά χειροκροτητές τους βουλευτές, εκλέγονται από εκατομμύρια συμπολίτες μας και ανέδειξαν τους εκπροσώπους μας που προέκυψαν από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, από την οποία ο ίδιος δεν πέρασε διότι δεν είναι εκλεγμένος. Εγώ δεν καταλαβαίνω τι θέλει να μας πει ο κ. Κασσελάκης. Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία; Αμφισβητεί την αρχή της πλειοψηφίας; Τι έχουν να πουν οι βουλευτές του κόμματός του και τα υπόλοιπα κόμματα για όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εκφράσαμε την ευχή να αποκτήσει η χώρα σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν το βλέπουμε αυτό, το αντίθετο βλέπουμε» συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης. 

Τι λέει στο βίντεο από τη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης

Στα Social Media επέστρεψε ο Στέφανος Κασσελάκης με νέο TikTok του στο οποίο μας ξεναγεί στο γραφείο του στη Βουλή, ενώ τονίζει πως επιθυμία του είναι να ενεργοποιήσει τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του κόμματος.

Στόχος του, όπως υπογράμμισε, είναι να «τρελάνουν το πολιτικό σύστημα με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις».

«Εδώ στη Βουλή ψηφίζονται νόμοι. Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι είναι σε κλειστά γραφεία και είναι κυρίως “χειροκροτητές”. Δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι η πολιτική» αναφέρει και συνεχίζει λεγοντας ότι «σε αυτό το σύστημα εμείς βάζουμε φωτιά. Και χτίζουμε κάτι τελείως καινούργιο. Πώς θα γίνει αυτό; Ενεργοποιούμε τα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως προβλέπει το καταστατικό μας. Τα μέλη θα παράγουν πολιτική με ψηφιακά μέσα. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι φτιάχνουμε κυβερνητικό πρόγραμμα όχι λίγο πριν τις εκλογές, αλλά από σήμερα. Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις, διότι αυτό είναι τελείως νέο μοντέλο παραγωγή πολιτικής. Και χρειάζεται μόνο ένα: Εσένα. Γίνε μέλος στο isyriza.gr», λέει στο βίντεο ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ στη Βουλή ψηφίζονται νόμοι. Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι είναι σε κλειστά...

Posted by Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis on Friday, September 29, 2023

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.