Πολιτικη & Οικονομια

«Επιθετική εξαγορά μιας πτωχευμένης επιχείρησης»: Το σχόλιο της Φωτεινής Βάκη για την εκλογή Κασσελάκη

Με αναφορές στον Τ.Σ. Έλιοτ και «κακόγουστη φάρσα της Ιστορίας» η ανάρτηση για τις εξελίξεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτεινή Βάκη: Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει με ανάρτηση στο Facebook τις εξελίξεις στο κόμμα και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.
Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη σχολίασε στα κοινωνικά δίκτυα την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη © Eurokinissi/Βασίλης Ρεμπάπης

Φωτεινή Βάκη: Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει με ανάρτηση στο Facebook τις εξελίξεις στο κόμμα και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Με ανάρτησή της στο Facebook, η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη σχολιάζει την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του νέου προέδρου του κόμματος.

Με χαρακτηρισμούς όπως «επιθετική εξαγορά μιας πτωχευμένης “επιχείρησης”» και «ενός κόμματος super market», η κυρία Βάκη κάνει λόγο για «μια κακόγουστη φάρσα που έστησε η ιστορία».

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα παραφράζει στίχους του Τ.Σ. Έλιοτ από το «Κούφιοι άνθρωποι», ένα από τα πλέον διάσημα ποιήματα του βρετανού νομπελίστα, ενώ κάνει παραπομπή και στο έργο του Καρλ Μαρξ.

Η ανάρτηση της Φωτεινής Βάκη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν τέλειωσε ούτε με κρότο, μα ούτε με λυγμό.

Με μια κακόγουστη φάρσα τελείωσε που έστησε η ιστορία με κομπάρσους απορφανισμένους οπαδούς προς άγραν νέου "πατέρα," "Αρχηγού" και "Μεσσία."

Με μια μεταμοντέρνα 18η Μπρυμαίρ, ακόμη πιο γκροτέσκα από αυτή που περιέγραφε ο Μαρξ, που παρακολουθήσαμε ως τηλεριάλιτι.

Δεν τέλειωσε ούτε με κρότο, μα ούτε με λυγμό. Με μια κακόγουστη φάρσα τελείωσε που έστησε η ιστορία με κομπάρσους...

Posted by Fotini Vaki on Tuesday, September 26, 2023

Με μια επιθετική εξαγορά μιας ήδη πτωχευμένης σε πολιτική, ιδέες και οράματα "επιχείρησης," ενός κόμματος super market και με τον δρόμο ήδη στρωμένο από τον αρχηγισμό που τρέφεται από τον χειροκροτητή, ο οποίος αναθέτει λόγο, κρίση και βούληση στον μεγάλο "Ηγέτη."

Η φύση και η πολιτική, ωστόσο, απεχθάνονται τα κενά και η Αριστερά θα βρίσκει σε κάθε εποχή τους πολιτικούς της εκφραστές. Οψόμεθα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.