Πολιτικη & Οικονομια

Ο Μητσοτάκης συνεχάρη τηλεφωνικά τον Κασσελάκη και τον κάλεσε να συναντηθούν

Αναμένεται τηλεφώνημα και από Ανδρουλάκη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Κασσελάκη και πρόσκληση να συναντηθούν

Με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, επικοινώνησε τηλεφωνικά στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας (25/09) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Κασσελάκη για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και τον κάλεσε να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες.

Σε λίγο, αναμένεται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον νέο ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Πώς είδαν στην κυβέρνηση την εκλογή Κασσελάκη

Για μια δημοκρατική διαδικασία που ανέδειξε τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου για τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές, χωρίς πάντως να σχολιάζουν περαιτέρω τις εσωτερικές διαδικασίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την κυβέρνηση τονίζουν ότι ο τόπος χρειάζεται μία εποικοδομητική αξιωματική αντιπολίτευση που «φυσικά θα ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, χωρίς όμως τοξικό λόγο», όπως είχε επισημάνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν είχε ερωτηθεί σχετικά στη ΔΕΘ.

Επίσης, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι αναμένουν τις πολιτικές θέσεις και τον πολιτικό λόγο του κ. Κασσελάκη σε όλα τα κρίσιμα θέματα -εάν θα πολιτευτεί δηλ. με όρους ουσίας και όχι επικοινωνίας- υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ούτε υποτιμά ούτε όμως και φοβάται τον όποιον αντίπαλο.

Όπως εξάλλου λένε, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, βασικός αντίπαλος για την κυβέρνηση -και βασικό μέλημα- είναι σε κάθε περίπτωση τα προβλήματα των πολιτών.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε τα εξής για τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ: «Μακάρι επιτέλους η χώρα μας να αποκτήσει σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση. Η αντιπαράθεσή μας θα είναι πολιτική. Ελπίζουμε να φύγει από τη λογική της τοξικότητας. Η προεκλογική συμπόρευσή του με εκφραστές τοξικού λόγου μας κάνει να έχουμε αμφιβολίες. Στο κοινοβούλιο προτείνονται και ψηφίζονται οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Η απουσία του αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης συνιστά θεσμικό μειονέκτημα. Όπως και να έχει, δουλειά της κυβέρνησης είναι να υλοποιήσει το πρόγραμμά της, να ακούει την κοινωνία και να είναι αποτελεσματική για το καλό των πολιτών».