Πολιτικη & Οικονομια

Στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης για τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Τι είπε ο πρώην πρωθυπουργός στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ατυπη τελετή παράδοσης-παραλαβής μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Αλέξη Τσίπρα - Ο διάλογος μεταξύ τους

Με τον Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε στη Βουλή ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή, προτού ο κ. Κασσελάκης αναλάβει τα νέα καθήκοντά του στην Κουμουνδούρου.

Τον νέο ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευσε στο Κοινοβούλιο ο βουλευτής Επικρατείας και υποστηρικτής του, Ευάγγελος Αποστολάκης, καθώς και ο Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κασσελάκης μετέβη στο Σύνταγμα με το Μετρό, έχοντας στο πλευρό του και τον σύντροφό του Τάιλερ.

Αμέσως μετά την άτυπη τελετή παράδοσης-παραλαβής, ο Στέφανος Κασσελάκης θα μεταβεί στην Κουμουνδούρου και εκεί θα τον υποδεχθεί ο Νίκος Παππάς.

Στις 14:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επικοινωνήσει με τον νέο ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ για να τον συγχαρεί για την εκλογή του.

Τσίπρας σε Κασσελάκη: Οι χαρές δεν είναι περίσσιες στην πολιτική

Καλωσορίζοντας τον, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε στον νεοεκλεγέντα να χαρεί αυτές τις μέρες, καθώς οι «χαρές δεν είναι περίσσιες» στην πολιτική. Στη συνέχεια, έκανε αναφορές στο ΝΒΑ και το μπέιζμπολ.

«Θερμά συγχαρητήρια από κοντά. Σου εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος. Θα σου χρειαστεί. Έτσι λέμε εδώ, πιστεύω να έχεις ακούσει αυτή την έκφραση. Να χαρείς αυτές τις μέρες δίχως ενοχές, να ξέρεις όποιος μπαίνει στην ολιτική οι χαρές δεν είναι περίσσιες και οι δυσκολίες είναι πολλές. Μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που υπάρχει. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες. Με ενότητα και συντροφικότητα κρατάω μια φράση που είπες ότι στους συντρόφους. Ο δεύτερος είναι πρώτος, δεν είναι όπως το NBA», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο Στέφανος Κασσελάκης του απάντησε: «Μάλλον βλέπεις περισσότερο NBA από εμένα», με τον Αλέξη Τσίπρα να σχολιάζει: «Εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω μπέιζμπολ».

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμφώνησε επαναλαμβάνοντας για ακόμα μία φορά τη φράση του: «Έτσι είναι, στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος».

Τι δήλωσε στους δημοσιογράφους φεύγοντας από το ξενοδοχείο

Φεύγοντας από το ξενοδοχείο που έμεινε για το βράδυ και καθ' οδόν για τη Βουλή, δημοσιογράφοι σταμάτησαν και πάλι τον Στέφανο Κασσελάκη και του ζήτησαν να κάνει κάποια δήλωση.

Όπως είπε, πριν πάει στη Βουλή, θα έκανε μια στάση για να βάλει μονάδες στο κινητό του και να το αλλάξει σε συμβόλαιο.

«Εκτιμώ πάρα πολύ το λειτούργημά σας, να το κάνετε μια μέρα χωρίς επιρροή από κυβερνήσεις», είπε χαρακτηριστικά.