Πολιτικη & Οικονομια

Ψήφισε ο Στέφανος Κασσελάκης: «Ο κόσμος εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ»

«Όλα κρίνονται σήμερα - Από αύριο προχωράμε όλοι μαζί»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Στο εκλογικό κέντρο της Νέας Σμύρνης ψήφισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - «Από αύριο προχωράμε όλοι μαζί».

Ενωτικός εμφανίστηκε στην δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Μιλώντας από το εκλογικό κέντρο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε  ότι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου αποτελεί εγγύηση της σύγχρονης κυβερνώσας αριστεράς.

Συγκεκριμένα στην δήλωσή του ανέφερε:

«Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής, έχουμε ακόμη χρόνο. Η κάλπη είναι άδεια σήμερα το πρωί και όλα κρίνονται σήμερα.

»Χιλιάδες κόσμου σήμερα είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, χιλιάδες κόσμου είναι εγγυητής της σύγχρονης κυβερνώσας αριστεράς που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Όλοι εμείς στην πρώτη γραμμή οφείλουμε να τους ακούσουμε. Ευχαριστώ από καρδιάς. Από αύριο προχωράμε μαζί».

Κλείνοντας, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι θα πήγαινε στο αεροδρόμιο για να παραλάβει την μητέρα του που ήλθε από την Αμερική.

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο πρόσωπο στο τιμόνι του κόμματος μετά από 15 χρόνια

Μετά από μία εβδομάδα δυναμικής αντιπαράθεσης μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου που επικράτησαν στον πρώτο γύρο, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ψηφίζουν σήμερα από τις 08:00 μέχρι τις 20:00 για την εκλογή του επόμενου προέδρου του κόμματος.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να προσέλθουν στα 538 εκλογικά τμήματα που έχουν οριστεί σε όλη τη χώρα. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι ψήφισαν την περασμένη Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και όσοι και όσες ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Δεν μπορούν να πάρουν μέρος στη σημερινή διαδικασία νέα μέλη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινά από το 44,91% (66.156 ψήφοι) που πήρε την περασμένη Κυριακή, έναντι 36,18% (53.292 ψήφοι) που πήρε η κ. Αχτσιόγλου.

Με τον κ. Κασσελάκη έχει συνταχθεί μετά από συνάντηση και κοινή δήλωση ο τέταρτος της εκλογικής αναμέτρησης Νίκος Παππάς, ο οποίος απέσπασε το 8,68% (12.787 ψήφοι). Με την κ. Αχτσιόγλου και σαφώς απέναντι στον κ. Κασσελάκη έχει συνταχθεί ο έτερος υποψήφιος της περασμένης Κυριακής Ευκλείδης Τσακαλώτος που βγήκε τρίτος με ποσοστό 8,93% (13.156 ψήφοι). Εναντίον του κ. Κασσελάκη είχε ταχθεί ήδη πριν τον πρώτο γύρο ο πέμπτος της αναμέτρησης Στέφανος Τζουμάκας που απέσπασε το 1,3% (1.917 ψήφοι).