Πολιτικη & Οικονομια

Δε γίνεται η συνάντηση Σαμαρά – Τσίπρα

Δεν ήταν ο Βενιζέλος το θέμα...

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αρνητικά και από τις δύο πλευρές κατέληξε το ενδεχόμενο συνάντησης Σαμαρά- Τσίπρα, που είχε τροφοδοτηθεί με τις «κατάλληλες» διαρροέςαπό κύκλους των δύο πολιτικών πόλων προς τα μίντια. Αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι περίττευε στη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος, κι ότι θα έπρεπε αυτή να περιοριστεί μόνο μεταξύ Σαμαρά – Τσίπρα, στη συνέχεια όμως η κάθε πλευρά έμεινε κλεισμένη στις στενές στοχεύσεις της.

Λεπτομερέστερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη σε διαδοχικές συνεντεύξεις της στους ραδιοσταθμούς «Παραπολιτικά 90,1» και «Σκάι» είπε: «Ο πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος ο οποίος έθεσε θέμα εθνικής ομοψυχίας και ενότητας για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Η απάντηση που έλαβε, μέσω δημοσίων δηλώσεων των στελεχών - των πιο επίσημων στελεχών - του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα ενημέρωσης ήταν συγκεκριμένη.

Ο ίδιος ο διευθυντής του γραφείου του (κ. Τσίπρα), ο κ. Παππάς, έχει πει από την αρχή ότι δεν θα αρνηθεί μεν την πρόσκληση ο κ. Τσίπρας - είχε αυτοπροσκληθεί, γιατί εμείς δεν είχαμε θέσει τέτοιο θέμα- αλλά θα πει ενώπιον του πρωθυπουργού ότι πρέπει να παραιτηθεί (ο πρωθυπουργός). Σε άλλη του δήλωση είπε πως αν ο κ. Σαμαράς καλέσει τον κ. Τσίπρα στη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει εκλογές. Ο κ. Βούτσης, που είναι γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έχει δηλώσει: "Διάλογος, ναι, μόνο αν συμφωνήσουμε πάνω στην πρέπουσα γραμμή".

Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι υπονομευμένος διάλογος. Δεν υπάρχει κοινό σημείο ευρύτερης συνεννόησης. Για να μπορέσει να υπάρξει οποιοδήποτε μίνιμουμ συνεννόησης, πρέπει στις συζητήσεις να πηγαίνουμε χωρίς όρους και προαπαιτούμενα»

Από την άλλη, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι η αρνητική στάση του πρωθυπουργού σε σειρά ζητημάτων που έχει θέσει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την διεξαγωγή εκλογών και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επέφεραν τη λήξη του διαλόγου πριν καν αρχίσει, ενώ «διεξαγόταν» μέσω των ΜΜΕ. Εμείς δε θα επανέλθουμε, καθώς η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σαμαράς δείχνουν απόλυτα προσηλωμένοι στις σχέσεις τους με την τρόικα και πλήρως αποκομμένοι από τον ελληνικό λαό, και επομένως δεν έχει νόημα καμιά περαιτέρω συζήτηση, είπαν πηγές της Κουμνουνδούρου.