Πολιτικη & Οικονομια

Στη σύσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία ο Νίκος Δένδιας

Επιβεβαίωσε τη στήριξη της χώρας μας ο Έλληνας υπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος Δένδιας
Ο Νίκος Δένδιας © Eurokinissi/ΥΠΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: Στη σύσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία συμμετείχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας - Συναντήθηκε με τον αμερικανό ομόλογό του.

Στη σύσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία (Ukraine Defence Contact Group), συμμετείχε, σήμερα Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Η σύσκεψη διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν στην αεροπορική βάση του Ramstein, στη Γερμανία. 

Όπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε τη συνεπή και ακλόνητη στάση της Ελλάδας για υποστήριξη της Ουκρανίας και της εδαφικής ακεραιότητάς της, επισημαίνοντας ότι η ρωσική εισβολή παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ευρώπης.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε επίσης στην ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια της χώρας μας προς την Ουκρανία και τόνισε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο πλευρό του ουκρανικού λαού, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια, για όσο απαιτηθεί.

Στο περιθώριο της συνάντησης της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία, ο κ. Δένδιας, συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν με τον οποίο συζήτησαν για την περαιτέρω εμβάθυνση της Στρατηγικής Αμυντικής Σχέσης Ελλάδος και ΗΠΑ.

Ακολούθως ο κ. Δένδιας, συναντήθηκε με τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, που υπηρετούν στη Συμμαχική Αεροπορική Διοίκηση του ΝΑΤΟ (Allied Air Command - AIRCOM), η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση Ramstein.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.