Πολιτικη & Οικονομια

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Οι πρώτες εκτιμήσεις για την τιμή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε κατοικία

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι το επίδομα - Οι πρώτες εκτιμήσεις για την τιμή του πετρελαίου

Με φόντο τις διεθνείς τιμές πετρελαίου που καλπάζουν με πάνω από τα 93 ευρώ το βαρέλιτο επίδομα θέρμανσης θα παραμείνει όπως φάνηκε από τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ΔΕΘ στα ίδια επίπεδα. Να σημειωθεί ότι το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης υπολογίζεται φέτος στα 230 εκατ. ευρώ.

Μια σημαντική διαφορά φέτος που συμβάλλει στην ενίσχυση των οικογενειών είναι η προσαύξηση λόγω παιδιών που ανεβαίνει στις 5.000 ευρώ, από 3.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Έτσι, για μια 4μελή οικογένεια, το εισοδηματικό όριο που πέρσι είχε τεθεί στις 30.000 ευρώ, φέτος ανεβαίνει στις 34.000 ευρώ, καλύπτοντας περισσότερες οικογένειες.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Όσα δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης

Δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές σχετικά με το επίδομα θέρμανσης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

«Θα είναι όπως έχω ξαναπεί ένα επίδομα βασικά με τα χαρακτηριστικά που είχε και πέρσι, και με τον ίδιο περίπου προϋπολογισμό. Δεν θα υπάρξουν αλλαγές», ανέφερε αρχικά ο υπουργός.

Άφησε πάντως ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την επιδότηση στην αντλία λέγοντας ότι «η αντλία είναι κάτι διαφορετικό. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει κατεύθυνση από τις Βρυξέλλες για έναν σταδιακό περιορισμό επιδομάτων. Το αν οι εταιρείες θα δώσουν βοήθεια προς τον πολίτη, είναι δική τους δουλειά και όχι του υπουργείου. Οι τράπεζες έδωσαν χρήματα για τους πλημμυροπαθείς, το ίδιο θα κάνουν και οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι».

«Εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για την εταιρική κοινωνική ευθύνη των εταιριών, εγώ είμαι υπεύθυνος για την τήρηση του προϋπολογισμού για να μην ζήσουμε εκ νέου μία κρίση, όπως αυτή που βιώσαμε και πληρώσαμε ακριβά», συμπλήρωσε σχετικά.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Οι αλλαγές που έρχονται στο επίδομα για τα νοικοκυριά

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, οι βενζινοπώλες προβλέπουν ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Οκτωβρίου στη περιοχή του 1,5 ευρώ ενώ η κυβέρνηση υπό την πίεση των αυξημένων δαπανών για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών που έχουν προκαλέσει οι καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία προχωρά σε κατάργηση της κρατικής επιδότησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.