Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: «Όχι» σε ανασχηματισμό, «ναι» στο επιτελικό κράτος και την αυτοκριτική

Το στίγμα της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

62224-137655.jpg
Newsroom
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της 87ης ΔΕΘ
© SOOC / Konstantinos Tsakalidis

87η ΔΕΘ - Κυριάκος Μητσοτάκης: Η λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, ειδικά εν μέσω κρίσεων όπως οι φονική κακοκαιρία Daniel και οι πυρκαγιές, βρέθηκε σε πρώτο πλάνο κατά τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού

Η λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, ειδικά εν μέσω κρίσεων όπως οι φονική κακοκαιρία Daniel και οι πυρκαγιές, βρέθηκε σε πρώτο πλάνο κατά τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε της λειτουργίας του επιτελικού κράτους, παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη, επισημαίνοντας πως εξετάζεται ο τρόπος για καλύτερη διαχείριση, ενώ απέρριψε τα σενάρια ανασχηματισμού. 

Τόνισε, δε, ότι καμία ανθρώπινη ζωή δεν χάθηκε από την καθυστέρηση αντίδρασης εκείνων που επιχειρούσαν στα πλημμυρισμένα σημεία του θεσσαλικού κάμπου, χαρακτηρίζοντας μεγάλη κατάκτηση για τη διαχείριση των ακραίων καιρικών φαινομένων το 112. 

Ο πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του σχετικά με τις φήμες για ανασχηματισμό, δηλώνοντας ότι δεν προτίθεται να κάνει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ τόνισε ότι η απόφαση να μην υπουργοποιηθεί από την αρχή της νέας κυβερνητικής θητείας ο Χρήστος Στυλιανίδης ήταν προσωπική του σημερινού υπ. Ναυτιλίας και όχι ως αποτέλεσμα των χειρισμών του στο προηγούμενο χαρτοφυλάκιο. 

Η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έβγαλε ιδιαίτερες ειδήσεις, ωστόσο, έδωσε το στίγμα των επόμενων μηνών για ζητήματα Οικονομίας, αποκατάστασης των καταστροφών στη Θεσσαλία, αλλά και ζητήματα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής

O απολογισμός για την καταστροφή στη Θεσσαλία

Η παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας περνά μέσα από την ορθολογική διαχείριση των υδάτων της, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήματα αναφορικά με την ταχύτητα ειδοποίησης των κατοίκων της Λάρισας, τον χρόνο ενεργοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων, το σχέδιο αποκατάστασης των ζημιών και του παραγωγικού ιστού, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «το καιρικό φαινόμενο που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν πρωτοφανές και έξω από προηγούμενα περιστατικά». Για την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός επεσήμανε επιδεικνύοντας σχετικό χάρτη του ΜΕΤΕΟ τη διαφορά μεταξύ της βροχόπτωσης που είχε σημειωθεί στη διάρκεια του Ιανού και εκείνης που σημειώθηκε στη διάρκεια του Ντάνιελ, για να επισημάνει στη συνέχεια ότι «για Ιανό μας είχαν προειδοποιήσει» οι μετεωρολόγοι. Όπως τόνισε το καιρικό φαινόμενο που αντιμετώπισε η Θεσσαλία ήταν πολύ εντονότερο και δεν το είχαμε ξαναδεί στο παρελθόν. Ωστόσο, όπως είπε, το «επιτελικό κράτος λειτούργησε στη Θεσσαλία». 

Σχετικά με την ενεργοποίηση του 112, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι αυτά είχαν σταλεί επανειλημμένως σε ολόκληρη Θεσσαλία και ότι ακολουθείται διαφορετικό πρωτόκολλο σε περιπτώσεις πλημμύρας από ό,τι σε πυρκαγιές. «Αν σε πιάσει η πλημμύρα στο δρόμο» είναι χειρότερα, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η σύσταση ήταν να ανέβουν οι κάτοικοι σε υψηλότερο όροφο και για αυτό δεν θρηνήσαμε μεγαλύτερο αριθμό νεκρών. Αναφορικά με την εμπλοκή του Στρατού ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ήταν ο ίδιος παρών από την Πέμπτη το πρωί στο κέντρο επιχειρήσεων και ήταν σαφές ότι τα ελικόπτερα μπορούσαν να πετάξουν μόλις οι καιρικές συνθήκες το καθιστούσαν ασφαλές. Όπως τόνισε δεν είναι δυνατόν να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των πληρωμάτων. Όπως πρόσθεσε χρησιμοποιήθηκαν πολλά ελικόπτερα και πραγματοποιήθηκαν εκκενώσεις κατοίκων σε κάθε περίσταση όπου τούτο κρίθηκε απαραίτητο και στη συνέχεια δόθηκε βοήθεια σε προμήθειες όπου υπήρχε ανάγκη.

Τόνισε, τέλος, ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας περνά μέσα από την ορθολογική διαχείριση των υδάτων της. Όπως πρόσθεσε, τα προβλήματα έρχονται από το βαθύ παρελθόν και αφορούν τόσο τη λειψυδρία και όσο και τις πλημμύρες που παρατηρούνται. Για τον σκοπό αυτόν ιδρύεται το Κέντρο Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, το οποίο αφού έχει τις απαραίτητες μελέτες θα διαθέτει την κεντρική εποπτεία, σε συντονισμό με την Περιφέρεια και με βοήθεια από το εξωτερικό. Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, έχει ήδη ζητηθεί βοήθεια από την Ολλανδία, η οποία έχει εκτενή τεχνογνωσία για αντιπλημμυρικά έργα, καλλιέργειες, προστασία οικισμών κλπ. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υπό το φως των φαινομένων ορισμένοι οικισμοί καθίστανται ευάλωτοι και σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία θα εξεταστούν εναλλακτικές δυνατότητες για αυτούς. Επιβεβλημένο να αναδειχθεί το ζήτημα αυτό σε εθνικό επίπεδο, είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι για αυτό θα επιδιώξει ο υπό σύσταση Οργανισμός να έχει διακομματική συναίνεση ως προς την ηγεσία του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvl4f0ysv9oh)

Κληθείς να διευκρινίσει σε ποια πρόσωπα ή δομές εντόπισε δυσλειτουργίες κατά την πρόσφατη διαχείριση της θεομηνίας και πως θα τα αντιμετωπίσει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι χρειάζεται ένας πολύ καλύτερος κάθετος συντονισμός των στελεχών που αναφέρονται στην Πολιτική Προστασία, να υπάρξει προετοιμασία με σχέδια παρέμβασης, ενώ πρέπει να γίνονται περισσότερες ασκήσεις στην Πολιτική Προστασία. «Οι εξωλέμβιες βάρκες πχ δεν μπορούν να κινηθούν αφού κατεβαίνουν φερτά υλικά με μεγάλη δύναμη και καταστρέφουν τις μηχανές τους» ανέφερε ως παράδειγμα ο κ. Μητσοτάκης και είπε ότι «πρέπει να δουλέψουμε και να προετοιμαστούμε στο πεδίο, σε όλα τα επιχειρησιακά επίπεδα. Οι δυνάμεις του στρατού που καλούνται να υποστηρίξουν την προσπάθεια θα βρίσκονται υπό την Πολιτική Προστασία. Ο στρατός για να κινητοποιηθεί πρέπει να έχει σαφή εντολή της Πολιτικής Προστασίας» προσέθεσε ο πρωθυπουργός εξαίροντας τη δουλειά των τμημάτων του Μηχανικού.

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την επόμενη ημέρα στη Θεσσαλία και το κόστος της αποκατάστασης. Όπως είπε, αυτό θα καλυφθεί τόσο από ευρωπαϊκά κονδύλια, όσο και από εθνικούς πόρους. Ο πρωθυπουργός κληθείς να απαντήσει για το αν η κυβέρνηση είχε καταθέσει αίτημα για απένταξη από το Ταμείο Ανάκαμψης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας λίγο πριν την καταστροφή στη Θεσσαλία, τόνισε: «Το Ταμείο Ανάκαμψης έχει πολύ συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και τα έργα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2026. Αν δεν είμαστε βέβαιοι ότι ένα έργο μπορεί να ολοκληρωθεί εντός αυτού του χρονοδιαγράμματος είναι πολύ καλύτερο να επιτύχουμε χρηματοδότηση από άλλους πόρους». Μάλιστα, τόνισε ότι αν ένα έργο εντάσσεται ή απεντάσσεται από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν σημαίνει ότι θα γίνει ή δεν θα γίνει. Αυτό έχει να κάνει με τις συγκεκριμένες διαδικασίες του Ταμείου και φυσικά με τα χρονοδιαγράμματα. Μίλησε επίσης στη διαδικασία ολοκλήρωσης έργων στη χώρα μας και στις καθυστερήσεις που οφείλονται ακόμη και σε προσφυγές από περιβαλλοντικές οργανώσεις γι αυτό και όπως είπε θα δοθεί μεγάλη σημασία σε έργα πιο μικρά που είναι πιο γρήγορα στην αδειοδότηση και ενδεχομένως εξίσου αποτελεσματικά με τα μεγάλα αντιπλημμυρικά.

Μητσοτάκης: «Όχι» σε ανασχηματισμό, «ναι» στο επιτελικό κράτος και την αυτοκριτική
Η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ © ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

«Το επιτελικό κράτος λειτούργησε στη Θεσσαλία»

«Διαλειτουργικότητα και στοχοδοσία εξασφαλίζει το επιτελικό κράτος. Είναι ένας τρόπος διοίκησης», είπε σε ερώτηση για το αν λειτούργησε το επιτελικό κράτος στη Θεσσαλία.  Ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δημιουργήθηκε συντονιστικό κέντρο και όλοι βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με την δικιά του αρμοδιότητα ο καθένας. Άλλος με τη δημόσια υγεία άλλος με τη συλλογή νεκρών ζώων, άλλος τις υποδομές. «Αυτό σημαίνει επιτελικό κράτος», είπε και πρόσθεσε ότι είναι βαθιά νυχτωμένος όποιος νομίζει ότι άλλη χώρα θα αντιμετώπιζε καλύτερα τη θεομηνία με βάση τον όγκο νερού που έπεσε. «Το παραδέχθηκαν όλοι οι ειδικοί και δεν καταλαβαίνω πως φταίει το επιτελικό κράτος. Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το εναλλακτικό σενάριο στην μη ύπαρξη του επιτελικού κράτους. Να μην υπήρχε συντονιστικό όργανο; Να μην υπήρχε συντονισμός;», αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να είναι συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη η κριτική της αντιπολίτευσης, ενώ αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε εάν η θεομηνία αυτή συνέβαινε πριν από πέντε χρόνια.

«Η Χάγη είναι πολύ μακριά ακόμη»

Ο πρωθυπουργός ερωτώμενος για τα εθνικά θέματα, την επικείμενη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά το αν προτίθεται να πάει στη Χάγη με τον ένα ή άλλο τρόπο, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Χάγη είναι πολύ μακριά ακόμη, προσθέτοντας ότι είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός της αποκατάστασης των διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία, μέσω των συνομιλιών των υπουργών, και των ΜΟΕ, και την προώθηση μιας θετικής ατζέντας σε πολλά επίπεδα. «Η Ελλάδα δεν άλλαξε στρατηγική απέναντι στην Τουρκία, αλλά η βούληση μου ήταν να συνομιλούμε με την Τουρκία και τα ζητήματα μας να επιλύονται με βάση το διεθνές δίκαιο, και όταν διαφωνούμε να μην οδηγούνται τα πράγματα στα άκρα». Σε άλλο σημείο ο Κ, Μητσοτάκης είπε ότι θέματα κυριαρχίας δεν πρόκειται να μπουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ούτε ζητήματα που αφορούν τα νησιά τού ανατολικού Αιγαίου, και ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να τα συζητήσει με την Τουρκία.

«Η Τουρκία έχει συμφέρον να προσεγγίσει τη Δύση, και γνωρίζει ότι η προσέγγιση με την Ευρώπη περνά μέσα από τις καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Κι αυτό είναι ένα όπλο που έχουμε στα χέρια μας για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Να μην περιμένουμε όμως να λυθούν από τη μια στιγμή στην άλλη θέματα που έρχονται από το παρελθόν, αλλά να συμφωνούμε ότι όταν διαφωνούμε τα πράγματα δεν πρέπει να οδηγούνται σε ακραία ρητορική», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvl3f5k0jel5)

Ποια είναι η απάντηση στην ακρίβεια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση σχετικά με την ακρίβεια δήλωσε τα εξής: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ελληνικό νοικοκυριό είναι η ακρίβεια. Η αλήθεια είναι ότι το σούπερ μάρκετ είναι πολύ ακριβό. Η ακρίβεια είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Ούτε αυτό είναι δικαιολογία. Αντιμετωπίζεται με τρεις τρόπος. Ο πρώτος είναι επιδερμικός και έχει να κάνει με τα διάφορα επιδόματα. Η δομική απάντηση στο πρόβλημα της ακρίβειας είναι η σταθερή και μόνιμη αύξηση του εισοδήματος. Τώρα γίνεται με την αύξηση των μισθών, των συντάξεων. Το ξεπάγωμα των τριετιών θα αρχίσει από 1.1.2024. Όλα αυτά είναι σημαντικές παρεμβάσεις. Κάποια στιγμή η ακρίβεια θα υποχωρήσει αλλά οι αυξήσεις των μισθών θα είναι εδώ. Η δεύτερη σημαντική παρέμβαση έχει να κάνει με τη λειτουργία της αγοράς. Γίνονται πολύ συστηματικοί έλεγχοι. Θα πολεμήσουμε την αισχροκέρδεια με τη μέγιστη δυνατή αυστηρότητα. Έχουμε τη δυνατότητα να μπορούμε να ερευνούμε αν αυξήσεις οι οποίες γίνονται είναι δικαιολογημένες. Θα ζητάμε εξηγήσεις από τις εταιρείες γιατί αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων τους. Δεν είναι εύκολος ο αγώνας. Απαιτεί συγκρούσεις τις οποίες είμαι αποφασισμένος να κάνω. Έχουμε ήδη επιβάλλει πρόστιμα. Είμαι αποφασισμένος να δώσω αυτή τη μάχη, δεν είναι εύκολο να την κερδίσουμε αλλά θα τη δώσουμε με όλα τα εργαλεία».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvl3izby3229)

Με ποια κριτήρια αποφασίζει τις αλλαγές υπουργών

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για το αν ήταν αποτελεσματικό το rotation στην κυβέρνηση το καλοκαίρι. «Είμαι περίεργος τι ερώτηση θα μου κάνατε αν δεν έκανα αλλαγές. Το rotation δεν έγινε στην τύχη. Έκρινα και σκέφτηκα ποιος μπορεί να υπηρετήσει συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Αμετακίνητοι υπουργοί δεν υπάρχουν, αμετακίνητες πολιτικές υπάρχουν. Αξιολογούνται σε δύο επίπεδα. Μπορούν να υλοποιήσουν την πολιτική; Το ένα ζήτημα είναι η αποτελεσματικότητα. Δεν μπορεί σε δύο μήνες να κρίνω και ξέρετε ότι αποφεύγω τους συχνούς ανασχηματισμούς. Το δεύτερο κριτήριο έχει να κάνει με τη συμπεριφορά. Αν κρίνω ότι κάποια συμπεριφορά δικαιολογεί την απομάκρυνση ενός υπουργού δεν θα διστάσω να το κάνω. Σε όσους ισχυρίζονται ότι δεν ξεκινήσαμε καλά, το ακούω αλλά κληθήκαμε να διαχειριστούμε δύο καταστροφές. Αλλά πρέπει να πω ότι μέσα σε 3 μήνες πήραμε επενδυτική βαθμίδα. Είχα δεσμευτεί ότι θα την πάρουμε σε 3 μήνες και την πήραμε. Κλείνουμε ένα πολύ τραυματικό κύκλο. Η κυβέρνηση υλοποίησε ήδη το μισό της κυβερνητικό πρόγραμμα. Λύσαμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του ΕΚΑΒ. Άρα καλή η κριτική, ναι, βλέπω τη δυσθυμία αλλά μια κυβέρνηση κρίνεται στο σύνολό της. Λογικό να μας ασκείτε κριτική επιμέρους αλλά μια κυβέρνηση κρίνεται συνολικά. Και η προηγούμενη κυβέρνηση κρίθηκε συνολικά και αυξήσαμε το ποσοστό μας από το 40% στο 41%».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvl3p63j9wrd)

«Τα αποτελέσματων μέτρων για τη φοροδιαφυγή θα είναι μετρήσιμα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση για τα μέτρα που αφορούν την πάταξη της φοροδιαφυγής και πότε θα δούμε αποτελέσματα απάντησε τα εξής: «Ήδη έχουμε δει αποτελέσματα. Την προηγούμενη τετραετία κάναμε βήματα, τώρα θα κάνουμε άλματα. Τα μέτρα ήταν πολύ συγκεκριμένα και θα αποδώσουν. Δεν δυσκολεύτηκα να δώσω παραδείγματα συμπολιτών μας που δηλώνουν εισοδήματα και γεννώνται ερωτήματα πως ζουν. Η τεχνολογία μας βοηθά πολύ ώστε να κάνουμε διασταυρώσεις στοιχείων. Η παραβατικότητα δεν είναι μόνο φορολογική. Θα έχουμε τη δυνατότητα να ξέρουμε ποια έκταση που κάποιος μισθώνει σε κάποια παραλία. Και ο πολίτης να γίνει συμμέτοχος σε αυτή την προσπάθεια καταπολέμησης της παρανομίας. Αν δεν υπάρχει νομιμότητα παντού, κάποιοι αισθάνονται κορόιδα. Και όταν αισθάνονται διαχρονικά κορόιδα είναι εύκολο να καταφύγουν σε αυτή τη συμπεριφορά. Πρέπει να είμαστε πολύ κάθετοι για να ξαναχτίσουμε αυτές τις σχέσεις εμπιστοσύνης. Τα αποτελέσματα θα είναι μετρήσιμα, θα βοηθήσουν στο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα. Είναι ζήτημα οικονομικό αλλά και βαθιά κοινωνικής δικαιοσύνης».

«Να συζητήσουμε στη Βουλή για τη χρηματοδότηση των Σπαρτιατών»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για το κόμμα «Σπαρτιάτες», το ζήτημα της χρηματοδότησής τους και τις σχέσεις με τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη που διεκδικεί τον δήμο Αθηναίων στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. 

«Η ΝΔ είχε ψηφίσει μια σχετική ρύθμιση προεκλογικά, υπερασπίστηκε αυτή τη ρύθμιση όποτε χρειάστηκε, αλλά δεν κρίνουμε ότι απαιτείται νέα ρύθμιση, γιατί εδώ δεν κρίνει ο Άρειος Πάγος για το αν μπορεί να είναι κάποιος υποψήφιος, υπάρχει νόμος που λέει ότι αν κάποιος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για οποιοδήποτε κακούργημα, κηρύσσεται έκπτωτος αν εκλεγεί», είπε ο κ. Μητσοτάκης και δήλωσε «πρόθυμος» να συζητήσει στη Βουλή το θέμα της χρηματοδότησης κομμάτων «που αποδεδειγμένα σχετίζονται με πρόσωπα τα οποία έχουν καταδικαστεί έστω και πρωτόδικα για τα εγκλήματα που όλοι γνωρίζουμε», όπως είπε, αναφερόμενος στα σχετικά αιτήματα κομμάτων της αντιπολίτευσης που αφορούν στη χρηματοδότηση του κόμματος «Σπαρτιάτες». Μάλιστα, είπε ότι υπάρχουν υποθέσεις στο Εκλογοδικείο που αφορούν στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου, σχετικά με το πρόσωπο του πραγματικού αρχηγού των «Σπαρτιατών».

«Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε για πρώτη φορά την απάντησή τους στις φήμες των προηγούμενων ημερών που τον ήθελαν να φλερτάρει με το ενδεχόμενο «ευρωπαϊκής καριέρας», διεκδικώντας τη θέση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να απαντήσει με ένα τραγούδι του Βασίλη Καρρά: «Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω. Δεν μπορώ να σκεφτώ σημαντικότερη δουλειά από αυτήν που κάνω σήμερα για τη χώρα μου. Ευχαριστώ αυτούς που βλέπουν διεθνή αντίκτυπο, αλλά και όσους θέλουν να με ξεφορτωθούν, αλλά δεν πάω πουθενά», είπε με μία δόση χιούμορ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μανούσος Μανουσάκης
Η Λίνα Μενδώνη για τον θάνατο του Μανούσου Μανουσάκη: Υπήρξε ακάματος εργάτης της μικρής και της μεγάλης οθόνης

«Ο Μανούσος Μανουσάκης έκανε ποιοτική τηλεόραση για το ευρύ κοινό, χωρίς εκπτώσεις στις απαιτήσεις του, αλλά και χωρίς να εγκαταλείψει το σινεμά»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.