- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τώρα ο Στέφανος απέδειξε ότι είναι πραγματικός αριστερός
Η απειλή του περί ξεδοντιάσματος είναι σε πλήρη αρμονία με την ιστορία, τους αγώνες και τον ιδεολογικό πυρήνα της αριστεράς και άρα η καλύτερη απόδειξη του φρονήματός του
Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για δικαστικούς και δημοσιογράφους
Το ξέρω ότι και χθες έγραψα για τον Στέφανο τον Κασσελάκη, αλλά ο άνθρωπος αυτός είναι για όποιον ασχολείται με τη σάτιρα ένα ανέλπιστο δώρο που κάθε μέρα γίνεται και πιο πολύτιμο και το οποίο φοβάμαι μήπως χαθεί μετά τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής. Θέλω να πω (και το λέω με φόβο) ότι μπορεί να είναι η τελευταία φορά που θα ασχοληθούμε με τον γοητευτικό Στέφανο αφού μπορεί να μην εκλεγεί και να αναγκαστεί να ασχοληθεί με κάποιο άλλο project, όπως κάποια επιχείρηση «εισαγωγών-εξαγωγών» ή κάποια επιχείρηση telemarketing ή κάποιο reality. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν είναι ότι ανησυχώ για τον ίδιο (για τον οποίο ισχύει ό,τι και για τον Μίλτο τον Βαρβιτσιώτη: οι καλοί δεν χάνονται), είναι ότι δεν θέλω να χάσω αυτή την προσωπικότητα που λες και βγήκε από σατιρικό σκετς.
Ευτυχώς από χθες οι ελπίδες μου έχουν κάπως αναπτερωθεί αφού χθες ο Στέφανος απέδειξε και στους πιο δύσπιστους, ακόμα και σ’ αυτούς που δεν πείστηκαν από το διαφημιστικό του σποτ που γυρίστηκε στη Μακρόνησο, ότι ο Κασσελάκης είναι ένας πραγματικός, ένα γνήσιος αριστερός. Μπορεί ο χαρακτηρισμός «σύντροφος» να μοιάζει ακόμα αταίριαστος (δεν μπορείς εύκολα να πεις «σύντροφος Κασσελάκης», όπως δεν μπορείς εύκολα να πεις «κύριος Τσίπρας»), αλλά μετά τις απειλές για ξεδόντιασμα σε δημοσιογράφους και δικαστές, η αριστεροσύνη του νομίζω είναι υπεράνω οποιασδήποτε αμφισβήτησης.
Βλέπετε, η ιστορία της αριστεράς είναι κυρίως μια συνεχής προσπάθεια επιβολής και υπεράσπισης δικτατοριών. Ακόμα και στις πιο ηρωικές τους στιγμές, αυτό για το οποίο πάλευαν οι αγωνιστές της αριστεράς (είτε συνειδητά είτε όχι) δεν ήταν η εδραίωση και η παγίωση της δημοκρατίας, αλλά η εγκαθίδρυση ενός απολυταρχικού αυταρχικού καθεστώτος το οποίο θα αποφασίζει και θα διατάζει στο όνομα του Λαού και θα ξεδοντιάζει παραδειγματικά όσους τολμούν να διαφωνούν. Συνεπώς, η απειλή του πουλέν του συντρόφου Πολάκη είναι σε πλήρη αρμονία με την ιστορία, τους αγώνες και τον ιδεολογικό πυρήνα της αριστεράς και άρα η καλύτερη απόδειξη του φρονήματός του. Προσθέστε την παρελθοντολαγνεία, την εμφυλιοπολεμική ρητορική, την εκμετάλλευση νεκρών που απολαύσαμε στο διαφημιστικό της Μακρονήσου (στο οποία η επίσκεψη δεν αποκλείεται τελικά να μην ήταν προσκύνημα αλλά επιθεώρηση για τις δυνατότητες μελλοντικής χρήσης) και καταλαβαίνετε ότι ο άνθρωπος είναι πιο αριστερός και από υπουργό του Κιμ Γιονγκ Ουν. Τι άλλο θέλετε για να τον κάνετε ηγέτη της ελληνικής αριστεράς; Να αρχίζει να κυκλοφορεί με κονσερβοκούτια και αμπέχονα; Είμαι βέβαιος ότι αν χρειαστεί ο Στέφανος θα το κάνει, αλλά ελπίζω να μην τον αναγκάσετε να φτάσει σε αυτό το σημείο και να πάτε να τον ψηφίσετε την Κυριακή. Και μπράβο σας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O πρωθυπουργός θα μεταβεί και στη Ραμάλα
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού του
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της εορταστικής περιόδου για τις τοπικές αγορές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί σε διάλογο χωρίς μπλόκα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την επέκταση του θεσμού μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά
Όσα αλλάζουν από τον Ιανουάριο - Όφελος για εκατομμύρια πολίτες
Αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων
Παρόντες στο περιστατικό ήταν τουλάχιστον άλλοι έξι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του ευρωβουλευτή
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκπροσώπησε την Ευρωζώνη στη συνεδρίαση
Η μηνιαία κλήρωση για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ανέδειξε 556 τυχερούς
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η οριστική μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τον «διάλογο» στον πρωτογενή τομέα, τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και την απουσία νησιωτικών πολιτικών
«Το βιβλίο είναι απολύτως πρωτότυπο και δικό μου και κανενός άλλου», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Αιχμές από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Θεσμών για την ακρίβεια, τα πρόστιμα αισχροκέρδειας και τον ρόλο της νέας Αρχής
Επτά δεν μπορούν να επιλυθούν
Εγκρίθηκε από τη Βουλή η πρόταση του Τάκη Θεοδωρικάκου
«Τώρα βρίζει τους πάντες με ψέματα, επιτέθηκε σε σύζυγο υπουργού»
Πέρασε και η τροπολογία με τις ρυθμίσεις για τις οφειλές δανείων σε ελβετικό φράγκο ψηφίσθηκε
Οι ανακοινώσεις και οι διευκρινίσεις για το πάγιο ύδρευσης και το πάγιο αποχέτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.