- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
«Δεν έχω μάθει να φυγομαχώ»: Ο Βασίλης Κικίλιας απορρίπτει το ενδεχόμενο παραίτησης
Στη σκιά των σεναρίων για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα
Βασίλης Κικίλιας: «Δεν έχω μάθει να φυγομαχώ» απαντά στη σκιά των σεναρίων για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα
«Δεν έχω μάθει να φυγομαχώ, δεν φυγομάχησα το 2014 ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν φυγομάχησα ως υπουργός Υγείας στην πανδημία και μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού και βέβαια τώρα στις μεγαλύτερες φωτιές και πλημμύρες της χώρας» δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο παραίτησής του.
Μιλώντας κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι τη σύνθεση της κυβέρνησης την αποφασίζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενώ τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις κινητοποιήθηκαν στην ώρα τους και οι εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν μόλις αυτό κατέστη εφικτό.
«Θα ήταν εγκληματικό να γίνουν εκκενώσεις νωρίτερα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι τα ελικόπτερα δεν μπορούσαν να σηκωθούν την ώρα της θεομηνίας.
Ο υπουργός καταλόγισε την ευθύνη των όσων συνέβησαν στους 600 τόνους νερού που έπεσαν ανά στρέμμα, σημειώνοντας ότι «εκδώσαμε προληπτικά και νωρίς οδηγίες, στείλαμε επιστολές σε περιφέρειες και δημάρχους, έκανα συνέντευξη Τύπου, στείλαμε εγκαίρως τα 112».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε ότι «οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν άργησαν να εμπλακούν και δεν αργήσαμε να ζητήσουμε την εμπλοκή τους. Από την Τετάρτη έγινε η κλήση».
Πρόσθεσε δε ότι «ο κ. Φλώρος και το στράτευμα έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους», ενώ για τα ελικόπτερα είπε ότι «πέταξαν και διέσωσαν πάνω από 4.500 συμπολίτες μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστήριξε η πρόεδρος του Μαρία Καρυστιανού
Το μήνυμα Γεωργιάδη από το Μετρό Συντάγματος
Η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών θέτει μάλιστα ερωτήματα προς την αρχή
Με αφορμή το street party ηλεκτρονικής μουσικής που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Λαμπρινή
Μελέτη δείχνει υψηλή διείσδυση του ασιατικού ηλεκτρονικού εμπορίου - Βασικό κίνητρο η χαμηλή τιμή
Νέα εποχή ενεργειακής αυτονομίας και περιβαλλοντικής αναβάθμισης
Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις κινητοποιήσεις
Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ, Άγνωστο Στρατιώτη και τα 5 του παιδιά
Οι ψηφιακοί έλεγχοι αποκάλυψαν αδήλωτους τζίρους - Ιστορική μείωση φοροδιαφυγής και «κενού ΦΠΑ»
Η αγορά λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο για τη δεύτερη «ανοιχτή» Κυριακή των γιορτών
O πρωθυπουργός θα μεταβεί και στη Ραμάλα
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εμπειρία του νοσοκομείου Mount Sinai
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού του
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της εορταστικής περιόδου για τις τοπικές αγορές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί σε διάλογο χωρίς μπλόκα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την επέκταση του θεσμού μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά
Όσα αλλάζουν από τον Ιανουάριο - Όφελος για εκατομμύρια πολίτες
Αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.