Πολιτικη & Οικονομια

Αγκαλιές και χαμόγελα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Εγκρίθηκαν οι 5 υποψηφιότητες

Δείτε φωτογραφίες από τις αφίξεις των στελεχών

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Με τον Αλέξη Τσίπρα να απουσιάζει και τους πέντε υποψηφίους για την προεδρία να είναι καθισμένοι δίπλα-δίπλα, συνεχίζεται σε καλό κλίμα το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος

Ξεκίνησε το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στον Ταύρο, με τους πέντε υποψήφιους αρχηγούς να πέφτουν στη μάχη της διεκδίκησης της προεδρίας του κόμματος.

Οι πέντε υποψήφιοι - Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Στέφανος Κασσελάκης - έφτασαν στο χώρο της συνεδρίασης και με χαμόγελο χαιρέτησαν όλους, ενώ έκατσαν δίπλα δίπλα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Σημειώνεται ότι απουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε live εικόνα:

Δείτε φωτογραφίες

© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εγκρίθηκαν οι πέντε υποψηφιότητες

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με την ομόφωνη έγκριση των πέντε υποψηφιοτήτων για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκίνησαν οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος.

Οι υποψηφιότητες εγκρίθηκαν ως ενιαία πρόταση, με τον Στέφανο Κασσελάκη να καταθέτει την τελευταία στιγμή τις 30 υπογραφές που απαιτούνται.

Επιπλέον, εγκρίθηκε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία για την προεδρία του κόμματος.

Οι εργασίες συνεχίζονται με τις εισαγωγικές ομιλίες της γραμματέα της ΚΕ του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου, και του αναπληρωτή γραμματέα, Γιώργου Βασιλειάδη, και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των πέντε υποψηφίων, Έφης Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Νίκου Παππά, Στέφανου Τζουμάκα, Στέφανου Κασσελάκη.

Το Διαρκές Συνέδριο θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο, με δυνατότητα φυσικής ή διαδικτυακής παρουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι η εκλογή προέδρου θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, στις 10 Σεπτεμβρίου. Εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος, αυτός θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου.

Στον «αέρα» παραμένει το debate των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. Ο μόνος που επιμένει σε αυτό είναι ο Νίκος Παππάς, ο οποίος έχει απευθύνει δημόσια πρόσκληση για μια ανοιχτή συζήτηση στις 7 Σεπτεμβρίου.

Πηγή φωτογραφιών: EUROKINISSI, SOOC, ΑΠΕ-ΜΠΕ