- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Δείπνο Mητσοτάκη στους ηγέτες των Βαλκανίων και την ηγεσία της ΕΕ
Απουσία της Αλβανίας στη «σκιά» της κράτησης Μπελέρη
Δείπνο Mητσοτάκη στους ηγέτες των Βαλκανίων και την ηγεσία της ΕΕ - Απουσία της Αλβανίας στη «σκιά» της κράτησης Μπελέρη
Άτυπο δείπνο στους ηγέτες των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, παρουσία των επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Θεσμών αλλά και του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι παραθέτει αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στο επίκεντρο του άτυπου δείπνου βρίσκεται η διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη Σύνοδο ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων και την «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης».
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η κίνηση της Αθήνας αναδεικνύει τον ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα στην περιοχή και τη μετατρέπει σε πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης, και ενεργειακής ασφάλειας τόσο στη Βαλκανική όσο και στην Ανατολική Ευρώπη.
Απουσία της Αλβανίας στη σκιά της κράτησης Μπελέρη
Στο δείπνο δεν εκπροσωπείται η Αλβανία. Η μη πρόσκληση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα αποτύπωσε την έντονη δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου για την παράνομη κράτηση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.
Ενδεικτικό είναι και το μήνυμα που εξέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Η Ελλάδα στήριζε και θα στηρίζει την ένταξη των δυτικών βαλκανίων στην ευρωπαική οικογένεια, όμως πρόκεται για μία διαδρομή που αναπόφευκτα περνάει μέσα από το σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των δημοκρατικών δικαιωμάτων».
Μήνυμα έχει εκπέμψει και το Υπουργείο Εξωτερικών: «Η σημερινή απόφαση αλβανικού δικαστηρίου, με την οποία, τρεις μήνες μετά τη σύλληψη και φυλάκισή του, απορρίπτεται το αίτημα αποφυλάκισης και εμποδίζεται η ορκωμοσία του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου, το τεκμήριο αθωότητας και το σεβασμό των πολιτικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη πρόγραμμα 500.000 ωφελούμενων για αναβάθμιση δεξιοτήτων και επανακατάρτιση
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μιλάει για τις δυσκολίες αλλά και την πρόοδο της κοινωνικής πολιτικής
Τα λάθη και η πελατειακή νοοτροπία είδαμε πού μας οδήγησαν. Οι επιλογές που γίνονται σήμερα θα καθορίσουν αν θα αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση ή αν θα ξαναμπούμε στον φαύλο κύκλο.
Τι προβλέπεται για την κύρια σύνταξη και τη προσωπική διαφορά
Το μήνυμα προς τους αγρότες - Τι λέει για τους οδικούς αποκλεισμούς
Τι θα παρέχει στους δικαιούχους
«Με ευθύνη της κυβέρνησης, έχουν χαθεί πόροι δισεκατομμυρίων για τον πρωτογενή τομέα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Αθήνα δεν αντέχει άλλες χαμένες χρονιές» σημειώνει η «Αθήνα Ψηλά»
Στόχος η πλήρης εξόφληση των διακρατικών δανείων του Μνημονίου έως το 2031
Οι ημερομηνίες πληρωμής των τριών δόσεων
Επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ και νέοι κανόνες στον σιδηρόδρομο με αυστηρότερες ρήτρες
Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός για την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
Υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα σε Hellenic Train και Alstom
Τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος
Αφορά την προκήρυξη 1Κ/2024
Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η πιλοτική εγκατάσταση καμερών
«Δεν είναι ασφαλής ένας δρόμος που στη μία του άκρη είναι παρκαρισμένα τρακτέρ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έως 5 Ιανουαρίου 2026 οι αιτήσεις
«Η ιστορία αυτή δεν μπορεί να διαγραφεί ούτε να παραχαραχθεί», σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.