- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Αυτά είναι τα 4+2 μέτρα της κυβέρνησης για την οπαδική βία
Ποιες αλλαγές αναμένονται στα γήπεδα - Τι πρότειναν οι ομάδες
Τι αποφασίστηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη με τους Big-4, παρουσία Τσεφέριν, για τα γήπεδα, την οπαδική βία και τους χούλιγκαν
Μέτρα για την αντιμετώπιη της οπαδικής βίας, με αφορμή τον θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου με τον πρόεδρο της UEFA και τους εκπροσώπους των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ).
Μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τέσσερα μέτρα - με τα οποία συμφωνούν ομόφωνα και οι διοικήσεις των ομάδων - τα οποία είναι:
- Το κλείσιμο λεσχών – Θα υπάρχει ένας σύνδεσμος ανά ομάδα, με έδρα στα γραφεία της ΠΑΕ.
- Απροειδοποίητος έλεγχος της Αστυνομίας σε θύρες οργανωμένων, όταν κρίνεται απαραίτητο.
- Ολοκληρωμένο σύστημα με κάμερες στα γήπεδα.
- Δημιουργία παρατηρητηρίου βίας με συμμετοχή πολλών διαφορετικών κρατών ώστε η UEFA να μπορεί να προειδοποιεί εγκαίρως για γεγονότα υψηλού κινδύνου.
Μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες αναμένεται να ανακοινωθούν από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση.
Ο πρωθυπουργός πήγε, μάλιστα, ένα βήμα παρακάτω, προειδοποιώντας με κλείσιμο θυρών οργανωμένων οπαδών και αποκλεισμό ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μολονότι διευκρίνισε ότι αυτό είναι το ύστατο μέτρο για το οποίο εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν οι περιστάσεις που θα προκαλέσουν την ενεργοποίησή του.
Την κύβερνηση εκπροσώπησαν στη σύσκεψη και οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.
Από την πλευρά των ομάδων, το «παρών» έδωσαν οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ΠΑΕ Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, και ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, ενώ τον ΠΑΟΚ και τον ιδιοκτήτη του, Ιβάν Σαββίδη, εκπροσώπησε ο Αρτούρ Νταβιντιάν.
Οι δηλώσεις Μητσοτάκη και Τσέφεριν
«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς: το φαινόμενο της αθλητικής βίας δεν αφορά μόνο τα γήπεδα αυτά καθ’ αυτά. Το φαινόμενο έχει μεταφερθεί, συχνά, -και αυτό πάλι δεν είναι μόνο, το τονίζω, ελληνικό πρόβλημα, είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα- έχει μεταφερθεί από τα γήπεδα στους δρόμους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Συνέχισε λέγοντας: «Είναι μία βία με αθλητικό, υποτίθεται, υπόβαθρο με τον παλιό οπαδικό φανατισμό να γίνεται συχνά άλλοθι του ποινικού υποκόσμου είτε του περιθωρίου. Μερικές φορές τείνει να αποκτά και δήθεν πολιτικά χαρακτηριστικά. Αυτό, λοιπόν, αυτή η κατάσταση διαμορφώνεται σε έναν ανοιχτό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, ο οποίος είναι απλά μεταμφιεσμένος σε μία αθλητική διαφορά».
Και κατέληξε: «Γι’ αυτό και η αντίδρασή μας πρέπει να είναι και θα είναι συνολική, μέσα αλλά και έξω από τα γήπεδα. Πρέπει να είναι παράλληλη με έγκαιρη πρόληψη, με αποτελεσματική καταστολή».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, εμφανίστηκε στις δικές του δηλώσεις αποφασισμένος να μην ξανασυμβεί περιστατικό οπαδικής βίας σαν αυτό που οδήγησε στον χαμό του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.
«Έχω μιλήσει έκτοτε πολλές φορές με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ανοιχτά και με διάθεση αυτοκριτικής και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε», είπε ο κ. Τσέφεριν, χαρακτηρίζοντας την οπαδική βία και τα επεισόδια «καρκίνο του ποδοσφαίρου».
«Μην τους αποκαλείτε φίλους του ποδοσφαίρου γιατί δεν είναι φίλοι του ποδοσφαίρου. Είναι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για τις ηλίθιες ιδέες τους», σημείωσε και υποσχέθηκε πως «πρέπει να το σταματήσουμε αυτό και θα το σταματήσουμε».
Οι προτάσεις του Ολυμπιακού
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλεξάντερ Τσέφεριν, κατέθεσε με τη σειρα της προτάσεις για την οπαδική βία και το ελληνικό ποδόσφαιρο.
«Τα ζητήματα βίας και εγκληματικής συμπεριφοράς στο ποδόσφαιρο είναι ξεκάθαρα κοινωνικό φαινόμενο.Ενώ υπάρχει εξοντωτικό τιμωρητικό πλαίσιο για τις ομάδες (ΠΑΕ) που πληρώνουν εκατομμύρια πρόστιμα, οι παραβάτες δεν συλλαμβάνονται και δεν έχουν καμμιά κύρωση. Είναι δουλειά της Πολιτείας να ελέγχει αν αυτός που μπαίνει στο γήπεδο οπλοφορεί και όχι των ομάδων. Μέχρι σήμερα δε γίνεται ο παραμικρός έλεγχος ειδικά στις εξέδρες των φανατικών φιλάθλων», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση.
«Επίσης είναι δουλειά και υποχρέωση της Πολιτείας να εφαρμόζει το νόμο και να σταματήσει τις συμμορίες που λυμμαίνονται το ποδόσφαιρο και ανθρώπους παραβατικούς που δεν έχουν καμμιά δουλειά να βρίσκονται στα γήπεδα μας. Ένας σημαντικός λόγος που υπάρχει η βία στα γήπεδα είναι η αίσθηση ότι υπάρχει οργανωμένη αδικία από τους θεσμούς γι αυτό πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Πρέπει να καταλάβετε ότι ακόμα και το φετινό Πρωτάθλημα που αρχίζει σε λίγες μέρες αρχίζει μέσα σε μια σκιά από το Σκάνδαλο Στοιχηματισμού που έχει ξεσπάσει και από την έρευνα της Ιντερπόλ που ελπίζουμε ότι θα φτάσει μέχρι το τέρμα και θα πληρώσουν οι εμπλεκόμενοι, οι ένοχοι», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Στη συνέχεια, ακολουθούν οι προτάσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
«ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:
- Δημιουργία Ειδικής Μονάδας για την αντιμετώπιση της βίας στον Αθλητισμό.
- Αυστηροποίηση του Νόμου και ποινές ισόβιου αποκλεισμού από τους αθλητικούς χώρους σε όσους καταδικάζονται για άσκηση βίας σε αθλητικό χώρο.
- Πλαίσιο ελέγχων στα γήπεδα από την ΕΛ.ΑΣ. ώστε να μην εισέρχονται χιλιάδες φίλαθλοι χωρίς κανέναν έλεγχο εντός των γηπέδων.
Μη εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης από την ΕΠΟ:
- Η Ολιστική Μελέτη για το Ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν μια προσπάθεια να εκσυγχρονιστεί η ΕΠΟ και να λειτουργήσει με βάση τη νομιμότητα. Όμως η Ολιστική Μελέτη δεν εφαρμόστηκε στην ουσία της.
- Δεν υπάρχουν κανονισμοί για τις επιτροπές της ΕΠΟ! Οι συνεδριάσεις (χρόνος τέλεσης) αλλά και η ατζέντα των επιτροπών γίνεται αυθαίρετα και χωρίς προετοιμασία για τα μέλη τους προφανώς με δόλο. Υπάρχουν περιπτώσεις που κανονισμοί εκατοντάδων σελίδων στέλνονται για προετοιμασία λίγες ώρες πριν στα μέλη των επιτροπών.
- Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ προβλέπεται από την ΟΜ ότι θα είναι η Επιτροπή που θα έχει αποφασιστικό ρόλο σε όλα τα θέματα που αφορούν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως όπως συγκροτήθηκε η συγκεκριμένη επιτροπή από την ΕΠΟ ορίζει ως… μειοψηφία τους εκπροσώπους του επαγγελματικού ποδοσφαίρο και αποφασίζει για όλα μας τα ζητήματα το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
- Καμία θεσμική αναδιοργάνωση δεν έγινε. Αντίθετα, τοποθετήθηκε ένας CEO χωρίς κανένα διεθνή διαγωνισμό και ένας δοτός Πρόεδρος που παρακολουθεί σαν μαριονέτα ή μηχανορραφεί.
- Δεν ετοιμάστηκε κανένα πλάνο για την Εθνική Ομάδα και το προπονητικό της κέντρο όπως σαφέστατα προέβλεψε η Ολιστική Μελέτη. Αντίθετα, αδιαφανώς, οι ελεγχόμενοι, ορίζουν ως έδρα της Εθνικής το γήπεδο της ΑΕΚ, προπονητικό αντί μισθώματος το γήπεδο της ΑΕΚ.
- Ταυτόχρονα οι δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν να έχει η ΕΠΟ στα χέρια της δυο προτάσεις για το προπονητικό κέντρο το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τις FIFA/UEFA.Η μια στο Ελληνικό, από τη Lamda, που θέλει το προπονητικό στο πιο σύγχρονο και μεγάλο πάρκο της Ευρώπης με κόστος κοντά στα 20.000.000 και παράδοση εντός του 2024 όμως η ΕΠΟ προτιμά τη λύση στο Μαρκόπουλο, σε περιβάλλον… Ιπποδρόμου, όπου η ΕΠΟ θα πληρώσει 28 εκατομμύρια και η παράδοση θα γίνει μετά από χρόνια. Και όλα αυτά γιατί πρόκειται για έκταση συγκεκριμένων συμφερόντων.
- Το εκλεκτορικό σώμα συνεχίζει να είναι ένα σύνολο ανθρώπων με απόλυτη εξάρτηση και είναι απαράδεκτο το 2023 να μην είναι περισσότεροι αυτοί που ψηφίζουν στις Εκλογές της Ομοσπονδίας.
Προτείνουμε τα εξής:
- Πρόεδρος της ΕΠΟ κοινής αποδοχής και ομάδα Ειδικών από UEFA και FIFA που θα εφαρμόσουν την Ολιστική Μελέτη με συνέπεια και με την ύπαρξη κανονισμών λειτουργίας για όλες τις σχετικές επιτροπές. Αναδιοργάνωση σε επίπεδο Πειθαρχικών, Εθνικών Ομάδων, Υπηρεσιών της ΕΠΟ.
- Να ψηφίζουν στις εκλογές της Ομοσπονδίας όλα τα Σωματεία που είναι νόμιμα και συμπεριλαμβάνονται στο Εθνικό Μητρώο.
- Άμεση αλλαγή της σύνθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου ώστε το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο να έχει την Πλειοψηφία στην Επιτροπή.
Επαγγελματική διαιτησία στην SL+ξένοι διαιτητές στο ελληνικό ποδόσφαιρο
- Όπως γνωρίζετε ήδη προβλέπεται σε νόμο της Πολιτείας η λειτουργία επαγγελματικής Διαιτησίας στο ποδόσφαιρο. Προτείναμε ήδη στην ΕΠΟ την ίδρυση της GRO (Greek Referee Organisation) στην οποία η ΕΠΟ θα είναι μέτοχος με 20%, όμως η ΕΠΟ δεν επιθυμεί να διοικεί το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο τη διαιτησία; Για ποιο λόγο; Και οικονομία θα κάνει και δεν θα την κατηγορεί κανείς για διαπλοκή.
- Κάποιοι θεωρούν ότι κάποιες ομάδες έχουν πρόβλημα με την παρουσία του κυρίου Clattenburg που οι FIFA/UEFA είχαν προτείνει για το Ελληνικό Ζήτημα. Δε με ενδιαφέρει αν είναι ο συγκεκριμένος. Ας μας δώσουν κάποιον άλλον. Να μην ξέρουμε ποιος είναι ακόμα καλύτερα. Αλλά τα πράγματα θα γίνονται επαγγελματικά και χωρίς εμπλοκή τοπικών Ενώσεων που θα κάνουν τον ατζέντη του κάθε διαιτητή.
- Παρατηρώ επίσης ότι η ΕΠΟ δείχνει σπουδή στο να σταματήσουν να έρχονται ξένοι διαιτητές στα μεγάλα παιχνίδια. Αν γίνει αυτό, τα επίπεδα αμφισβήτησης θα εκτιναχθούν και πάλι στα ύψη. Θα πρέπει από τη συνάντηση αυτή να προκύψει εκ νέου η δέσμευση της UEFA για την παρουσία ξένων διαιτητών στους αγώνες των ελληνικών διοργανώσεων. Αν σταματήσουν να έρχονται ξένοι διαιτητές στην Ελλάδα, τότε η σημερινή συσκεψη που συγκαλέστηκε με αφορμή τα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν πρόσφατα, θα πρέπει να γίνεται κάθε εβδομάδα.
Προτείνουμε τα εξής:
- Άμεση εφαρμογή της απόφασης της Super League για να λειτουργήσει την GRO με συμμέτοχο την ΕΠΟ. Ήδη υπάρχει έτοιμο πλάνο και προετοιμασία ενός έτους από την Super League.
- Ξένους διαιτητές και Διαιτητές VAR σε όλα τα ντέρμπι του Ελληνικού Πρωταθλήματος που θα επιλέγονται από τους αξιωματούχους της FIFA και της UEFA σε απευθείας συζητήσεις με τις Ομοσπονδίες τους και χωρίς την εμπλοκή της ΕΠΟ. Κριτήριο πρέπει να είναι να είναι οι διαιτητές αυτοί (και οι διαιτητές VAR της ομάδας τους) από τη λίστα Elite διαιτητών ή την Α’ Κατηγορία ή διαιτητές που διαιτητεύουν στην Α κατηγορία των δέκα κορυφαίων Πρωταθλημάτων με βάση την κατάταξη της UEFA. Θα πρέπει η UEFA να καταλάβει ότι στο κομμάτι της Διαιτησίας η ΕΠΟ είναι το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος, και δεν μπορεί να είναι μέρος της λύσης».
Οι προτάσεις του Παναθηναϊκού
Eπιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον προέδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν απέστειλε και ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, με αφορμή την σημερινή τους συνάντηση. Στην επιστολή περιλαμβάνονται οι προτάσεις του για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
«Τα θέματα διαφάνειας αποτελούν την βασική επιδίωξη του οδικού χάρτη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/UEFA/FIFA για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με την λειτουργία του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως η βία στα γήπεδα, η χειραγώγηση των αποτελεσμάτων και η απομάκρυνση πολλών φιλάθλων από τους αγωνιστικούς χώρους. Η έλλειψη διαφάνειας έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα την διαφθορά η οποία τροφοδοτεί την βία», αναφέρει η ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου και επισημαίνει:
Α. Παρεμβάσεις που αφορούν στην ΕΠΟ
Εκλογική διαδικασία – Άμεση αλλαγή της εκλογικής διαδικασίας με τη διεύρυνση της εκλογικής βάσης, με τρόπο ώστε το σύνολο των εμπλεκομένων (επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σωματεία) να αναλάβουν τις ευθύνες τους μέσα από μία διαδικασία ταυτόχρονης απευθείας εκλογής της ηγεσίας της ομοσπονδίας. Σήμερα η εκλογή γίνεται ουσιαστικά μόνο από 55 ΕΠΣ που σίγουρα δεν εκπροσωπούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, συνήθως όμως ούτε και το ερασιτεχνικό, αλλά διευκολύνει τον έλεγχο της ΕΠΟ από εξωθεσμικά συμφέροντα, τα οποία διαμορφώνουν και χρησιμοποιούν τις κατά καιρούς συγκυριακές πλειοψηφίες.
Αναβάθμιση επιτροπής επαγγελματικού ποδοσφαίρου – Η ανάθεση από την ΕΠΟ όλων των αρμοδιοτήτων που αφορούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην επιτροπή. Σήμερα η επιτροπή αυτή, παρά τις αντίθετες κατευθύνσεις του οδικού χάρτη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/UEFA/FIFA, είναι υποβαθμισμένη με εισηγητικό μόνο ρόλο. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να υλοποιηθεί η πλήρης θεσμική και οργανωτική αναδιοργάνωση της επιτροπής.
Οικονομική διαφάνεια – Η δημοσιοποίηση αναλυτικού προϋπολογισμού και απολογισμού της Ομοσπονδίας προς τους χρηματοδότες της και το ευρύτερο κοινό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη εύρυθμη λειτουργία της. Σήμερα παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της Super League, που είναι ο βασικός χρηματοδότης της ΕΠΟ, δεν έχει παρασχεθεί κανένα στοιχείο, ενισχύοντας την καχυποψία για κακοδιαχείριση και ατασθαλίες.
Επαγγελματική διαιτησία – Η Νομοθετική ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν την οργάνωση και την λειτουργία της επαγγελματικής διαιτησίας σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/UEFA/FIFA, με την παράλληλη ανεξαρτητοποίησή της από την ΕΠΟ. Στο μεταξύ χρονικό διάστημα να διατηρηθεί ο ορισμός διεθνών διαιτητών στα ντέρμπι του επαγγελματικού πρωταθλήματος που ισχύει από το 2018 με πολύ θετικά αποτελέσματα. Τέλος προφανής είναι η υποχρέωση της Πολιτείας για την προστασία των διαιτητών (Ελλήνων και ξένων) από κακοποιά στοιχεία.
Αθλητική δικαιοσύνη – Η κατοχύρωση της ουσιαστικής ανεξαρτησίας της αθλητικής δικαιοσύνης από την ΕΠΟ, με την μισθοδοσία των αθλητικών δικαστών από το υπουργείο Δικαιοσύνης (με δαπάνες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου), την συνεδρίαση των αθλητικών δικαστηρίων στο χώρο του Εφετείου Αθηνών και όχι στα γραφεία της ΕΠΟ, και την αύξηση των αποδοχών των αθλητικών δικαστών. Στο πλαίσιο αυτό να παρέχεται και η απαραίτητη προστασία των αθλητικών δικαστών από την άσκηση βίας και εκφοβισμού, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα όπως αυτό που εμφανίστηκε πρόσφατα με το «καρφωμένο καδρόνι» στην θέση του οδηγού αυτοκινήτου αθλητικού δικαστή.
Β. Καταπολέμηση της βίας – αστυνόμευση
Για την καταπολέμηση της βίας υφίσταται ήδη ένα νομοθετικό πλαίσιο που καλύπτει θέματα όπως οι περιοριστικοί όροι σε βάρος κατηγορουμένων για αθλητική βία, η ταυτοποίηση των φιλάθλων και ο σωματικός έλεγχος κατά την είσοδο τους στα γήπεδα, η ταχύτατη απονομή δικαιοσύνης, η επαρκής ηλεκτρονική εποπτεία των αθλητικών εγκαταστάσεων και η αποτελεσματική λειτουργία της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ). Δυστυχώς το πλαίσιο αυτό δεν εφαρμόζεται.
Ιδιαίτερα όσον αφορά την είσοδο των φιλάθλων στους αγωνιστικούς χώρους (ταυτοποίηση, σωματικός έλεγχος) η ευθύνη θα πρέπει να είναι αποκλειστικά της ελληνικής αστυνομίας. Είναι αυτονόητο ότι υπό τις σημερινές συνθήκες η ευθύνη αυτή δεν μπορεί να μετατίθεται στις ΠΑΕ ή σε άλλες ιδιωτικές εταιρείες.
Γ. Χειραγώγηση αγώνων
Τέλος είναι υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας, της Δικαιοσύνης και της αθλητικής Δικαιοσύνης η διαλεύκανση του πρόσφατου μεγάλου σκανδάλου της χειραγώγησης των αποτελεσμάτων αγώνων του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Σημειώνουμε ότι διαχρονικά η αθλητική δικαιοσύνη καθυστερεί και αποφεύγει με κάθε τρόπο την διερεύνηση των υποθέσεων αυτών.
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Αλαφούζος»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απάντηση της Κουμουνδούρου στις καταγγελίες για τη διαδικασία
Πότε θα αναρτηθούν στο myCar
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Τι καταγγέλλει για τη διαδικασία εκλογής συνέδρων
Μήνυση από τον συντονιστή της ΟΜ Αγίου Δημητρίου
Η ανακοίνωση - απάντηση στον υπουργό Υγείας
Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού
Μια συζήτηση με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων
Σήμερα και αύριο οι εκλογές συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ
2 νέες μειώσεις φόρων στον προϋπολογισμό - H συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΙ
«Η Δημοκρατία θα νικήσει», έγραψε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Χ
Tην ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για το κρίσιμο συνέδριο
Ο υπουργός πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη
Η πλατφόρμα σταματάει προσωρινά τη λειτουργία της
Έντονη αντίδραση του Κώστα Τασούλα
Οι τιμές για το σύνολο των προμηθευτών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής
Όσα συζητήθηκαν στην επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Ινδό ομόλογό του
Το σχόλιο για τη σημερινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.