Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: «Κλείνουν οι λέσχες οπαδών, οι ΠΑΕ συμφώνησαν σε έλεγχο των οργανωμένων από την αστυνομία»

Είχε προηγηθεί η κατ' ιδίαν συνάντησή τους και η σύσκεψη με τους big-4

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν © Eurokinissi

Από κοινού δηλώσεις Μητσοτάκη και Τσέφεριν - Είχε προηγηθεί η κατ' ιδίαν συνάντησή τους και η σύσκεψη με τους big-4 - Η ανακοίνωση για το κλείσιμο των συνδέσμων

Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια με τη συμμετοχή των ιδιοκτητών Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και εκπροσώπου του ΠΑΟΚ προχώρησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. 

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως θα γίνει πράξη πλέον το κλείσιμο των συνδέσμων με κάθε ομάδα να έχει από μόλις έναν ενώ σημείωσε πως οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ συμφώνησαν σε έλεγχο των οπαδών στη διάρκεια των αγώνων από την αστυνομία.

«Η σημερινή πρωτοβουλία συνοδεύει την οδύνη για το χαμό ενός ακόμα ανθρώπου στο βωμό της τυφλής οπαδικής βίας. Έτσι η συμπαράσταση μας στην οικογένεια του Μιχάλη μετατρέπεται σε ένα σύνθημα δράσης εναντίον αυτής της μάστιγας που δηλητηριάζει τον αθλητισμό και τις κοινωνίες μας και όπως είδαμε πρόσφατα μέχρι και τις σχέσεις μεταξύ των κρατών μας. Ειδικά αυτή τη μέρα, μια μέρα γιορτής που η χώρα μας φιλοξενεί το Super Cup. Ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να σηματοδοτεί μόνο την ειρηνική συνάντηση φιλάθλων από διαφορετικές ομάδες και χώρες», σημείωσε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Όμως δυστυχώς πραγματοποιείται στη σκιά ενός πένθους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιες εγκληματικές συμμορίες, δεν μιλάμε για οπαδούς, φιλάθλους, οι οποίες με πρόσχημα τους αγώνες ταξιδεύουν στην Ευρώπη οργανώνοντας ραντεβού θανάτου. Το φαινόμενο αυτό είναι διεθνές, είναι διαχρονικό, είναι σύνθετο ενώ αποδεικνύεται πως ούτε η αυστηροποίηση των ποινών, ούτε οι μηχανισμοί πρόληψης που υπάρχουν λειτουργούν πάντοτε όπως πρέπει.

Ταυτόχρονα και η στάση των συλλόγων, των οργανωμένων συνδέσμων αλλά και του Τύπου δεν προωθεί μια κουλτούρα συνύπαρξης και σεβασμού. Απαιτείται η κινητοποίηση όλων. Ακριβώς για αυτό και η σύνθεση της σημερινής συνάντησης που είχαμε που ήταν παραγωγική και ουσιαστική».

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της UEFA, Aleksander Čeferin

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανήσυχες μέρες του Αυγούστου στην οικονομική πολιτική
Ανήσυχες μέρες του Αυγούστου στην οικονομική πολιτική

Συνήθως τον Αύγουστο οι περισσότεροι Έλληνες, περιλαμβανομένων των εξειδικευμένων επαγγελματιών που είναι σε θέση να σχολιάσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες των νομοσχεδίων, κάνουν χρήση της καλοκαιρινής τους άδειας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.