Πολιτικη & Οικονομια

«Σήμερα η Αθήνα είναι πληγωμένη»: Η πρώτη ανάρτηση Ζαχαριάδη ως υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων

Πήρε το «χρίσμα» του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Ζαχαριάδης
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Κώστας Ζαχαριάδης: Η πρώτη ανάρτηση του μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων

Ο Κώστας Ζαχαριάδης έκανε την πρώτη του ανάρτηση στα social media μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον δήμο Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Ο υποψήφιος δήμαρχος θέλησε να στείλει μήνυμα εκκίνησης του προεκλογικού αγώνα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη και άφησε αιχμές για τη διοίκηση του Κώστα Μπακογιάννη. 

«Ξεκινάμε δυναμικά! Πρόθεση μου είναι η πολιτική μάχη για την Αθήνα να γίνει στο πεδίο ενός οράματος και ενός σχεδίου για την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των  εκατομμυρίων επισκεπτών της πρωτεύουσας. Αθήνα δημιουργική, συμμετοχική πρωτεύουσα αλληλεγγύης και συμπερίληψης. Σήμερα η Αθήνα είναι πληγωμένη από άστοχες και αποτυχημένες αποφάσεις της σημερινής δημοτικής αρχής», έγραψε ο Κώστας Ζαχαριάδης στο Facebook. 

Ξεκινάμε δυναμικά! Πρόθεση μου είναι η πολιτική μάχη για την Αθήνα να γίνει στο πεδίο ενός οράματος και ενός σχεδίου για...

Posted by Κώστας Ζαχαριάδης on Thursday, August 3, 2023

Κώστας Ζαχαριάδης: Υποψήφιος με δύο ψήφους διαφορά από τον Νίκο Φίλη

Η υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη εγκρίθηκε με δύο ψήφους διαφορά από τον Νίκο Φίλη, ενώ δεν ευοδώθηκε το ενδεχόμενο στήριξης της υποψηφιότητας του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά. Η υποψηφιότητά του Κώστα Ζαχαριάδη εγκρίθηκε στη διάρκεια της δεύτερης ψηφοφορίας που διενεργήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία και «επικράτησε» του Νίκου Φίλη για δύο ψήφους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Κώστας Ζαχαριάδης έλαβε το «χρίσμα» με 17 ψήφους υπέρ, έναντι 15 κατά και 7 λευκών.

Νωρίτερα, κατά την πρώτη ψηφοφορία απορρίφθηκε η υποψηφιότητα του Νίκου Παππά με 25 κατά, 14 υπέρ και ένα λευκό. Την Τετάρτη, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε «σε θετικό κλίμα», όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, με τον μπασκετμπολίστα. Ο Νίκος Παππάς υπήρξε προσωπική επιλογή του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο κάποιες δηλώσεις του είχαν προκαλέσει ενόχληση σε στελέχη του κόμματος, καθώς φαινόταν να το ξανασκέφτεται.

«Ο κύριος Αλέξης Τσίπρας με στήριξε δημόσια. Από εκεί και πέρα, είναι ένα κόμμα που ουδέποτε είχα καμία αλληλεπίδραση στο παρελθόν. Μάλιστα διάφορες κινήσεις του δεν με εξέφραζαν απόλυτα. Παρόλα αυτά εκτιμώ ότι είδαν σε εμένα ένα πρόσωπό που μπορεί να κάνει καλύτερη αυτή την πόλη», είχε πει ο Νίκος Παππάς.

Για το αν ασχοληθεί με την πολιτική, είπε: «Η πολιτική ήταν κάτι που είχα στο μυαλό μου. Τελευταία μπήκε. Πήρα την πρωτοβουλία να ξεκινήσω μερικές διαδικασίες. Αυτό που έχω αντιληφθεί μέχρι στιγμή είναι ότι δεν είναι τόσο απλό και αγνό το περιβάλλον. Είναι λίγο τοξικό για εμένα. Ο μόνος λόγος που ήθελα να το κάνω, είναι για να προσφέρω, χωρίς καμία ιδιοτέλεια. Έχει ακόμα δρόμο για την υλοποίησή του, θα δούμε αν θα το κάνω». Επίσης εκτός της «κούρσας» για τον δήμο Αθηναίων τέθηκαν ο Κώστας Τσουκαλάς και η Όλγα Μπαλαούρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.