Look Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

O άνθρωπος που ονειρεύτηκε να γίνει μέγας ποδηλάτης,αλλά τελικά έγινε διάσημος για τις πολύχρωμες κάθετες ρίγες του,σχεδίασε ειδικά για μας έναν πανέμορφο ριγέ κύκλο, σαν ρόδα ποδηλάτου. Δεν είναι αστείο;

Το σύμβολό του, οι ριγέ γραμμές, μετατράπηκαν –μόνο για ένα καρέ– σε μπάλα. Κι όμως, ο Paul Smith είναι και πάλι ακαριαία αναγνωρίσιμος, τόσο όσο και η διάσημη μονοκοντυλιά-υπογραφή του με το γραφικό χαρακτήρα που σου μαγνητίζει το βλέμμα. Ίσως γιατί η αλχημεία στο design του κρύβει την ίδια ιδέα: το πλήθος της πληροφορίας – χίλια χρώματα μαζεμένα σ’ ένα σχέδιο, κάθετο ή κυκλικό, no matter, που αν το δεις από μακριά σού δίνει, όπως το ουράνιο τόξο, ένα τέλειο «λευκό». Ή ένα συμπυκνωμένο «μαύρο».

Το κολλάζ που φιλοτέχνησε για το Look ο P. S., εφημερίδες, lettering, σελίδες περιοδικών, φωτογραφίες και γραφήματα, όλα στη φυγόκεντρο μιας ρόδας που τρέχει,μοιάζει με την ποικιλία στις δημιουργίες του:το «διάσημο ριγέ» του υπάρχει παντού – σε ρούχα, αξεσουάρ, υφάσματα επιπλώσεων, αρώματα, μανικετόκουμπα, πετσέτες, ανάκλιντρα… Είναι ο designer που έδωσε χρώμα στη μόδα των νέων,κομψών urbanites, αλλά, το κυριότερο, διατύπωσε μια άποψη πάνω στη Μοντέρνα Ζωή και τα φετίχ της, με τέλειο στιλ και βρετανικό φλέγμα.