- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για φωτογραφία του Νίκου Χαρδαλιά με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες
Επιπολαιότητα καταλογίζουν στον υφυπουργό τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Νίκος Χαρδαλιάς: Πολιτικές αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας που φαίνονται δύο απόρρητοι στρατιωτικοί χάρτες - Ανακοινώσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση του υφυπουργού Άμυνας και υποψήφιου πλέον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, να συμπεριλάβει στη δημοσιοποίηση της επιθεώρησης στρατιωτικών εγκαταστάσεων, φωτογραφία στην οποία διακρίνονται δύο απόρρητοι στρατιωτικοί χάρτες.
«Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση κινείται μόνο με επικοινωνιακούς όρους, αλλά τόση επιπολαιότητα μας ξεπερνάει», αναφέρει το τμήμα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του για τις φωτογραφίες με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά την επιθεώρηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων από τον Νίκο Χαρδαλιά.
Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση:
«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αφού απέτυχε να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Ν. Αγχίαλο, έστειλε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και πλέον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Χαρδαλιά, να επιθεωρήσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Ο κ. Χαρδαλιάς, όμως, "κατάφερε" να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες ενώ κατονόμασε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που επιθεώρησε, θυσιάζοντας κάθε έννοια στρατιωτικού απορρήτου στον βωμό μιας κούφιας επικοινωνιακής πολιτικής, μιας εφήμερης προβολής.
Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση κινείται μόνο με επικοινωνιακούς όρους, αλλά τόση επιπολαιότητα μας ξεπερνάει».
ΠΑΣΟΚ: Επιπολαιότητα και προχειρότητα η δημοσίευση απόρρητων χαρτών
Για επιπολαιότητα και προχειρότητα κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του Τομέα Άμυνας του κόμματος αναφορικά με φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες κατά την επίσκεψη του κ. Χαρδαλιά σε στρατιωτικές μονάδες.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:
Στον απόηχο των εκρήξεων πυρομαχικών και των καταστροφών σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Ν. Αγχίαλο, η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υφυπουργός, –νυν εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος για την Περιφέρεια Αττικής–, Νίκος Χαρδαλιάς, επέδειξαν αδιανόητη επιπολαιότητα και προχειρότητα.
Ο κ. Χαρδαλιάς αφού κατονόμασε και περιέγραψε αναλυτικά τις στρατιωτικές μονάδες που επιθεώρησε, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του μπροστά σε απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες.
Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η εθνική άμυνα και ασφάλεια επιτάσσουν σοβαρότητα και σε τέτοια θέματα δεν χωρούν φθηνή επικοινωνία και επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μιλάει για τις δυσκολίες αλλά και την πρόοδο της κοινωνικής πολιτικής
Τα λάθη και η πελατειακή νοοτροπία είδαμε πού μας οδήγησαν. Οι επιλογές που γίνονται σήμερα θα καθορίσουν αν θα αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση ή αν θα ξαναμπούμε στον φαύλο κύκλο.
Τι προβλέπεται για την κύρια σύνταξη και τη προσωπική διαφορά
Το μήνυμα προς τους αγρότες - Τι λέει για τους οδικούς αποκλεισμούς
Τι θα παρέχει στους δικαιούχους
«Με ευθύνη της κυβέρνησης, έχουν χαθεί πόροι δισεκατομμυρίων για τον πρωτογενή τομέα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Αθήνα δεν αντέχει άλλες χαμένες χρονιές» σημειώνει η «Αθήνα Ψηλά»
Στόχος η πλήρης εξόφληση των διακρατικών δανείων του Μνημονίου έως το 2031
Οι ημερομηνίες πληρωμής των τριών δόσεων
Επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ και νέοι κανόνες στον σιδηρόδρομο με αυστηρότερες ρήτρες
Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός για την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
Υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα σε Hellenic Train και Alstom
Τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος
Αφορά την προκήρυξη 1Κ/2024
Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η πιλοτική εγκατάσταση καμερών
«Δεν είναι ασφαλής ένας δρόμος που στη μία του άκρη είναι παρκαρισμένα τρακτέρ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έως 5 Ιανουαρίου 2026 οι αιτήσεις
«Η ιστορία αυτή δεν μπορεί να διαγραφεί ούτε να παραχαραχθεί», σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Ιεροσόλυμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.