- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η παραίτηση Μηταράκη εν μέσω πυρκαγιών και η «σκυτάλη» στον Γιάννη Οικονόμου
Τα λάθη του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη και το σχόλιο από το Μαξίμου
Νότης Μηταράκη: Σε τι οφείλεται η παραίτηση εν μέσω πυρκαγιών - Στον Γιάννη Οικονόμου η «σκυτάλη»
Ο Νότης Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του από υπουργός Προστασίας του Πολίτη «για προσωπικούς λόγους», όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 15:00 από το πρωθυπουργικό γραφείο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αποδεκτή την παραίτηση.
Στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο Γιάννης Οικονόμου που είχε το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Η θέση αναπληρώνεται από τον βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση.
Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Γιατί παραιτήθηκε εν μέσω πυρκαγιών
Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός ζήτησε να μάθει γιατί ο Νότης Μηταράκης «απουσίαζε εκτός Αθηνών τις τελευταίες ημέρες που δίνονταν μάχες στα πύρινα μέτωπα» σε ολόκληρη τη χώρα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μηταράκης τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε οικογενειακές διακοπές στην Πάτμο. Από το περιβάλλον του πρώην υπουργού επισημαίνεται πως ο ίδιος είχε ενημερώσει σχετικά.
Το μήνυμα από το Μαξίμου
Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν ότι δεν νοείται κεντρικά κυβερνητικά στελέχη να απουσιάζουν από τις θέσεις τους την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ένας «ακήρυχτος πόλεμος».
Ως εκ τούτου, ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση του Νότη Μηταράκη και πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι «έτσι θα γίνεται πλέον για όλους» και πως «ο πρωθυπουργός δεν θα ανεχθεί παρόμοιες συμπεριφορές».
Τα λάθη που προηγήθηκαν
Πληροφορίες αναφέρουν εξ άλλου ότι στην περίπτωση του Νότη Μηταράκη συνυπολογίστηκε το αλαλούμ που δημιουργήθηκε με την έφιππη αστυνομία, καθώς και την πανεπιστημιακή αστυνομία, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Οι δηλώσεις του Νότη Μηταράκη είχαν φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση στην έναρξη της νέας θητείας της. Η δημιουργία έφιππης αστυνομίας διαψεύσθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός κλήθηκε στη διάρκεια της πρώτης μετεκλογικής συνέντευξής του να δώσει διευκρινίσεις για το θέμα αυτό, όσο και για το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
«Για την έφιππη αστυνομία σκέφτηκα ότι ίσως πρέπει να ζητήσουμε καμήλες. Είναι ενδιαφέρουσα ιδέα. Ήταν κάτι που υπήρχε στον προγραμματισμό του υπουργείου ως μια σκέψη. Έκρινα ότι στην παρούσα συγκυρία δεν το χρειαζόμαστε. Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται. Ούτε αυτό είπε ο υπουργός. Ποιο είναι το ζήτημα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε; Ότι υπήρχε πρόβλημα βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια. Το αντιμετωπίσαμε με πολλές τολμηρές κινήσεις βάζοντας την ίδια την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια με αποτέλεσμα σήμερα η κατάσταση να είναι πολύ καλύτερη. Στο σχέδιο επικουρικά λειτουργεί η πανεπιστημιακή αστυνομία μαζί με τους πρυτάνεις. Εξαρχής η πανεπιστημιακή αστυνομία λειτουργούσε επικουρικά» είχε δηλώσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο πρωθυπουργός.
Η «σκυτάλη» στον Γιάννη Οικονόμου
Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Γιάννης Οικονόμου. Πρόκειται για ένα στέλεχος εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ο οποίος έως τις εκλογές είχε την αρμοδιότητα και τις ευθύνες της θέσης του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τοποθετείται ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος επανέρχεται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, έπειτα από τη θητεία του στο υπουργείο Εργασίας έως τον Ιανουάριο 2021.