- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ανδρουλάκης για τετ α τετ Μητσοτάκη - Ερντογάν: Απαιτείται συνέπεια από την Τουρκία
«Αρνητική εξέλιξη τα F-16»
Ανδρουλάκης: «Απαιτείται συνέπεια λόγων και πράξεων από την Τουρκία» για το restart των ελλητουρκικών σχέσεων
Επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα της συνάντησης Κυριάκου Μητσοτάκη – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, εμφανίστηκε σε δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης, χαρακτηρίζοντας απαραίτητη την ύπαρξη ανοιχτών διαύλων με την Τουρκία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μια συγκρατημένη νέα αρχή» με την Άγκυρα, προσθέτοντας πως το κλίμα της συνάντησης με τον Τούρκο πρόεδρο, «υποδηλώνει τη διάθεση και των δύο ηγεσιών να επαναπροσεγγίσουμε το πλαίσιο των σχέσεών μας».
Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ, μέσω του προέδρου του, διατυπώνει ενστάσεις για το θέμα της αναβάθμισης των τουρκικών F-16, καθώς και την επανεκκίνηση των ευρωτουρκικών σχέσεων.
Με δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει -μεταξύ άλλων- πως η απόφαση των ΗΠΑ για εκσυγχρονισμό των 80 τουρκικών μαχητικών F-16 και πώληση 40 νέων αεροσκαφών «δεν είναι μία θετική εξέλιξη», καθώς και ότι οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας «δεν μπορούν να καθορίζονται από το ΝΑΤΟ, αλλά μόνο από τα ευρωπαϊκά όργανα».
Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη:
«Η ύπαρξη ανοικτών διαύλων επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας.
Όμως πρέπει να βασίζονται στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την αποφυγή προκλήσεων εκ μέρους της Τουρκίας.
Απαιτείται συνέπεια λόγων και πράξεων ώστε η «συγκρατημένη νέα αρχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» για την οποία έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, να μην ξαναδιαψευστεί.
Η απόφαση των ΗΠΑ για εκσυγχρονισμό των 80 τουρκικών μαχητικών F-16 και πώληση 40 νέων αεροσκαφών, δεν είναι μία θετική εξέλιξη.
Οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας δεν μπορούν να καθορίζονται από το ΝΑΤΟ, αλλά μόνο από τα ευρωπαϊκά όργανα.
Η ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας είναι μία χίμαιρα.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για τη συνέχιση ενταξιακών διαπραγματεύσεων, που έχουν ήδη παγώσει λόγω των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό της χώρας.
Μόνη λύση μία ειδική σχέση ΕΕ-Τουρκίας, που θα βασίζεται στην αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης και θα διασφαλίζει τον σεβασμό στα κυριαρχικά μας δικαιώματα με ένα αυτοματοποιημένο πλαίσιο κυρώσεων».