Πολιτικη & Οικονομια

Στέργιος Καλπάκης: Η πρώτη δήλωση ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στέργιος Καλπάκης: Πρώτη δήλωση για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από τον νέο εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του δήλωση, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ο Στέργιος Καλπάκης.

Ο άνθρωπος που ανέλαβε τη θέση της Πόπης Τσαπανίδου, μετά την παραίτησή της, αναφέρθηκε σε ένα από τα ζητήματα των ημερών: τις τιμές-«φωτιά» στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, για τα οποία υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση με δύο συνεδριάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού και μόλις τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ θυμήθηκε να ασχοληθεί με τις απαγορευτικές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων», αναφέρει σε δήλωσή του ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Προσθέτει ότι η κυβέρνηση «δηλώνει "ενοχλημένη" και κάνει παραινέσεις, χωρίς να δείχνει την πολιτική βούληση να παρέμβει δραστικά και με σχέδιο. Καθώς την ώρα που οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει 45%, οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν στα ύψη».

«Ελπίζουμε τουλάχιστον μετά τη συνάντηση με τους ακτοπλόους, να μην μας πουν τα κυβερνητικά στελέχη ότι "αντάλλαζαν μπινελίκια" όπως με τους τραπεζίτες», καταλήγει στη δήλωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Στέργιος Καλπάκης ορίστηκε από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως μεταβατικός εκπρόσωπος του κόμματος, μετά την παραίτηση της Πόπης Τσαπανίδου.

Το βιογραφικό του

Ο Στέργιος Καλπάκης είναι 33 ετών και κατάγεται από τη Βέροια. Είναι εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής και ειδίκευση στις Ανθρωπιστικές Σπουδές και τις Νέες Τεχνολογίες.

Ειδικότερα, το 2012 αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής, με ειδίκευση Ανθρωπιστικές Σπουδές και Νέες Τεχνολογίες. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα.

Η πολιτική και κοινωνική του δράση αρχίζει από τα φοιτητικά του χρόνια όπου διετέλεσε πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε ενεργά σε τοπικό επίπεδο σε αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες και στις δράσεις υποστήριξης στις δομές φιλοξενίας προσφύγων του Δήμου Βέροιας.

Συμμετείχε στην Δημοκρατική Αριστερά από την ίδρυσή της, ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΔΗΜΑΡ Ημαθίας. Τον Ιούνιο του 2015, στο 4ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Τον Οκτώβριο του 2018 εκλέχθηκε γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Συμμετείχε στις διαδικασίες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και στη συνέχεια στα όργανα του Κινήματος Αλλαγής, απ’ όπου αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2019.

Στη συνέχεια, έγινε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως επίσης και μέλος της Οργανωτικής Γραμματείας.