Πολιτικη & Οικονομια

Αιχμές ΥΠΕΣ για το «όχι» ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφο αποδήμων

Άκαρπη η συνάντηση μεταξύ Κεραμέως - Φάμελλου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνάντηση Σ. Φάμελλου με Ν. Κεραμέως και Θ. Λιβάνιο για ψήφο Ελλήνων του εξωτερικών
© Twitter/Niki Kerameus

Πηγές υπουργείου Εσωτερικών: Απάντηση στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση Κεραμέως-Φάμελλου

Χωρίς κανένα σημείο επαφής ολοκληρώθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως για το κρίσιμο ζήτημα της ψήφου των απόδημων Ελλήνων, το οποίο περιλαμβάνεται σε σχετικό νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο., Σωκράτης Φάμελλος, εμφανίστηκε αρνητικός στην προτεινόμενη προς ψήφιση διάταξη, επικαλούμενος σειρά ζητημάτων, μεταξύ των οποίων και η ψήφος των απασχολούμενων εκτός έδρας εκλογέων του εσωτερικού, όπως συνέβη με πολλούς Έλληνες που εργάζονταν μακριά από τον τόπο άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος στις διπλές εκλογές Μαΐου-Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο θα δίνει τη δυνατότητα ψήφου χωρίς περιορισμούς σε όλους τους Έλληνες που είτε κατοικούν μόνιμα, είτε βρίσκονται για οποιονδήποτε λόγο στο εξωτερικό, κατά τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Στη πρώτη συνάντηση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από τη μεριά της κυβέρνησης το «παρών» έδωσαν η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και ο αναπληρωτής υπουργός Θοδωρής Λιβάνιος και από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Φάμελλος και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Όχι» ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφο αποδήμων

Όπως σχολίασαν σχετικά πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση είναι «ακριβώς ίδια με το αρχικό νομοσχέδιο του Βορίδη που κατατέθηκε τον Απρίλιο του 2021 και δεν είχε υιοθετηθεί».

Συγκεκριμένα, πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν πως «το θέμα της ψήφου των αποδήμων είναι σημαντικό» και επιβεβαίωσαν τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπέρ του να δοθεί «το δικαίωμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους να ψηφίσουν», καθώς «εκ του αποτελέσματος η πρόταση που τελικά προκρίθηκε με τον νόμο 4648/2019 δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.