Πολιτικη & Οικονομια

Πρωταγωνίστησε ο Τασούλας στη συζήτηση για τις Προγραμματικές Δηλώσεις

Οι ατάκες του Προέδρου της Βουλής σε αρχηγούς και υπουργούς

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κωνσταντίνος Τασούλας: Οι ατάκες στη συζήτηση για τις Προγραμματικές Δηλώσεις σε πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς

Εύθυμη νότα στις τοποθετήσεις βουλευτών, υπουργών και πολιτικών αρχηγών αποτελούν οι ατάκες του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, στην τριήμερη συζήτηση για τις Προγραμματικές Δηλώσεις στη Βουλή.

Ο κ. Τασούλας έδωσε το στίγμα με ατάκες για την αυστηρή τήρηση του χρόνου που έχουν στη διάθεσή τους οι ομιλιτές, ενώ σχολίασε με χιούμορ την ελαφριά αδιαθεσία του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Φείδου χρόνου»

Ήδη από την Πέμπτη (6/7), πρώτη ημέρα της συζήτησης, ο Κωνσταντίνος Τασούλας είχε ζητήσει από το σύνολο των ομιλητών να τηρήσουν απαρέγκλιτα τον χρόνο που τους δίνεται για τις τοποθετήσεις τους, επισημαίνοντας: «"Φείδου χρόνου”, θα έπρεπε να είχα αναγράψει στους τοίχους του μεγάρου της Βουλής, αν δεν ήταν, κυρία Μενδώνη, μνημείο και μου το απαγορεύατε», είχε πει τότε ο κ. Τασούλας.

Έτσι, φάνηκε να είναι έκπληκτος για την απόλυτη τήρηση τού χρόνου από τον Δημήτρη Κουτσούμπα κατά την πρωτολογία του. Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ είχε στη διάθεσή του 40 λεπτά για να αναπτύξει και να ολοκληρώσει την πρωτολογία του, τα οποία εξάντλησε ακριβώς, με απόκλιση μόλις 3 δευτερολέπτων. Ενθουσιασμένος ο Πρόεδρος της Βουλής τού είπε: «Πώς το καταφέρατε αυτό; Πηγαίνουμε… ανησυχητικά καλά». 

© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Και σήμερα, όμως, τρίτη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή, κατά τη δευτερολογία των πολιτικών αρχηγών, ο Κωνσταντίνος Τασούλας χρησιμοποιησε χιουμοριστικές ατάκες για το ζήτημα του χρόνου των ομιλητών.

Ο χρόνος είναι σχετικός μπροστά στην αιωνιότητα

Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, ο Κωνσταντίνος Τασούλας σχολίασε για τον επιπλέον χρόνο που κλήθηκε να του δώσει προκειμένου να τοποθετηθεί. Ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε λίγα λεπτά ακόμη για να τοποθετηθεί σε ρυθμίσεις που θα έρθουν το επόμενο διάστημα και αφορούν τους πολίτες και στα Ιωάννινα. «Σας δίνω τα λεπτά κ. Χατζηδάκη, αλλά δεν το κάνω για εσάς, το κάνω για τους ψηφοφόρους μου στα Ιωάννινα»

Όμως, αντίστοιχη απάντηση έδωσε και στον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, όταν και εκείνος ζήτησε επιπλέον λεπτά. Ο πρόεδρος της Βουλής εμφανίστηκε θετικός, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πόσο χρόνο θα διαθέσει, με τον Μάκη Βορίδη να ζητά εκ νέου διευκρίνιση λέγοντας: «Ο χρόνος είναι σχετικός» και τον κ. Τασούλα να του απαντά: «Ο χρόνος είναι σχετικός μπροστά στην αιωνιότητα». 

© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI

Το χειροκρότημα στον Κουτσούμπα

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας αναφέρθηκε και στην αδιαθεσία που είχε ο Δημήτρης Κουτσούμπας το απόγευμα του Σαββάτου (8.7) στη Βουλή μετά από έντονο σπασμό που ένιωσε στη μέση. Άμεσα έσπευσαν κοντά του γιατρός και βουλευτές του Σώματος, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής διέκοψε άμεσα τη συνεδρίαση.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ αιστάνθηκε καλύτερα και συνέχισε τη δευτερολογία του, καταχειροκροτούμενος από το Σώμα. Στο τέλος της ομιλίας Κουτσούμπα, ο κ. Τασούλας σχολίασε χιουμοριστικά: «Μας κοψοχολιάσατε. Το χειροκρότημα από όλους τους βουλευτές ήταν για το ανθρώπινο κομμάτι. Σε αυτά η Βουλή δεν στέκεται στα χρώματα και τις ιδεολογίες».